?Въпроси всякакви за СО? 2026

• 100 086
  • 3 051
  •   1
Отговори
# 3 045
  • София
Запълнени натурии по обща тераса ли прочетох? Значи - сигнал и в пожарната. Особено ако е на по-нисък етаж терасата и пречи.
Имаше някаква наредба, която забраняваше в общите части да се съхраняват вещи, особено ако се пречи на евакуационен път. Проучи и това.
А колкото до детето - давам тази идея, защото на моя позната, най-отдадената майка, която аз познавам, с 3 деца ѝ бяха пуснали оплакване за деца в риск. Месеци наред беше под мониторинг и от сорта тъпотии, побъркаха я буквално. Децата ѝ, никога не са били в риск, но 3 малки деца вдигат шум. На всичкото отгоре, сигналъ беше и анонимен. Та - не се отказвай от тази идея, защото ако въпросният трябва да доказва родителски капацитет и го посещават регулярно, ще му се стъжни здраво.
За теча ми хрумва и друга идея - но не зная до колко е приложима и възможна. Застраховайте апартамента и търсете щети. После, застрахователят си има грижата да пусне регресен иск. И да ти кажа, си работи - знам го по друг повод, но  така сестра ми плаща една врата на такси.
Разбира се - една консултация с юрист няма да навреди, защото аз не съм такъв, знаеш, и е възможно да те подведа.

# 3 046
Благодаря за идеите. Това с ромите не бях се сетила, не знам дали ще им пукне чак толкова.

Слънчезара, да. То от там идва решението на общото събрание. От предписанието на пожарната и жалба към тях. Не съм я подавала аз, но хората написаха да се разкарат, че при пожар... знаете.

Последна редакция: вт, 02 юни 2026, 16:55 от Анонимен

# 3 047
  • here and now
И аз за ромите се сетих. Пуснете една фамилия на подпазарен наем, особено ако скоро не сте правили ремонт.

# 3 048
В нашата мила родина няма оправия. На старото място, където живеехме, има същият скапаняк. Всички и всичко му пречи. Дори на непознати, минаващи по улицата, е правил забележка, защото... разлайват кучето му. По братовчедка ми хвърли дебела цепеница и ако я беше ударил, щеше да я осакати или остави на място. Има и клипче, заснето е всичко. То не са обиди, заплахи за убийство... Три години тече делото! През това време счупи крака на мъжа й. Неговото дело вече две години го гледат. Та, съчувствам, но нищо няма да се промени. Отдавна съм стигнала до извода - да не дава Господ да опреш до държавата и да търсиш защита от нея!
Взимай майка ти при тебе и пусни под наем бесни цигани, те ще го наместят.

# 3 049
После и тях да не мога да изкарам и още едно дело Laughing

Дара, съчувствам. Иначе си права, аз също съм много огорчена от бездействието на институциите и най- вече, че ме занимават с псевоздравословните му проблеми и копието на насилник, което отглежда.

# 3 050
  • София
Стана ми жал за детето му. Него няма кой да го защити от този.

# 3 051
Ами, то и нас няма, както се вижда.
И е крайно неподходящо на потърпевшите да се вменява нужда да се жертват един вид. И аз съм нечие дете и аз може да пукна от стрес. С тая разлика, че не съм скачала отгоре на още на невръстна възраст да викам на хората курва, ще те наводня.

Не ми се слуша за "детенце" и да ми се налива масло в огъня. Не искам повече да коментирам темата, благодаря за съветите.

Общи условия

Активация на акаунт