Имаше някаква наредба, която забраняваше в общите части да се съхраняват вещи, особено ако се пречи на евакуационен път. Проучи и това.
А колкото до детето - давам тази идея, защото на моя позната, най-отдадената майка, която аз познавам, с 3 деца ѝ бяха пуснали оплакване за деца в риск. Месеци наред беше под мониторинг и от сорта тъпотии, побъркаха я буквално. Децата ѝ, никога не са били в риск, но 3 малки деца вдигат шум. На всичкото отгоре, сигналъ беше и анонимен. Та - не се отказвай от тази идея, защото ако въпросният трябва да доказва родителски капацитет и го посещават регулярно, ще му се стъжни здраво.
За теча ми хрумва и друга идея - но не зная до колко е приложима и възможна. Застраховайте апартамента и търсете щети. После, застрахователят си има грижата да пусне регресен иск. И да ти кажа, си работи - знам го по друг повод, но така сестра ми плаща една врата на такси.
Разбира се - една консултация с юрист няма да навреди, защото аз не съм такъв, знаеш, и е възможно да те подведа.