Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 41 974
  • 808
  •   25
Отговори
# 480

Лейди Елиза Спенсър и Чанинг Милърд отпразнуваха годежа си с близки на частно парти на покрив в Кейптаун на събиране за около 50 души семейство и приятели.

# 481
Може ли информация кой плаща годишна такса за парка  , пък му се забранява да влиза? Пропусквателен пункт ли има?

# 482
  • Glasgow
Помня, че беше £60 ако на някого му се търси и превежда.

# 483
Ето една примерна. Ако оцелее, нямам намерение да я превеждам.
С ключовите думи от тази, могат да се намерят още много.
150 паунда на година казват тук.
https://www.realtor.com/news/world/prince-william-princess-kate- … rity-controversy/

# 484
Който и каквато такса да плаща за парка на Уиндзор, право на собственика, т.е. кралят, е да ограничи достъпа не само за 600 дка, а за целия парк. Не вярвам да продължава да се събира такса за въпросните 600 дка около сградата на Уелс.

# 485
Големият парк Уиндзор
https://www.windsorgreatpark.co.uk/
В него има и частни зони каквато  е Форест Лодж.  Не знам  какви такси  се измислят да се разхождаш в частна зона.  Според сайта на Уиндзор парк:

Р.Р. сайта по горе е брокерски сайт.

# 486
Ver4eto, то има, то оттам тръгват недоволства из местните.
Ирена, аз и това не мога да си представя, не съм била във Ватикана 😅 Имаше някаква предполагаема скица отгоре, но мащабът не е много ясен

За съжаление Уилям е поискал само 12 (до 20 дка), а не 600 дка. Извинявам се за подвеждането.
Жалко, щеше да е супер яко да си беше заградил по-голяма площ от Ватикана. Язък!

Винаги ми странно на снимките на работните ангажименти на Рания как тя е облечена нормално, като една свободна, независима жена, а всичките жени наоколо са забрадени и покрити - само лицата и ръцете им се виждат. При положение че кралското им семейство е модерно, йорданското общество не следва ли неговия пример?

# 487
Всъщност Уилям е заградил 150 акра и няма интерпретации на това число. А 150 акра са 600 декара, което, да, се оказва повече площ от Ватикана.

# 488
Има това право и го и използвал.

# 489
  • Glasgow
А ето скицата отгоре, аз нищо не разбирам, тази линия в легендата половин миля, ама то няма жълта линия.

# 490
Много странен периметър. Точно около къщата е доста малък. Ама приемаме, че експерти по сигурността са го преценявали.

# 491
Всъщност Уилям е заградил 150 акра и няма интерпретации на това число. А 150 акра са 600 декара, което, да, се оказва повече площ от Ватикана.
За мое голямо съжаление - не е вярно.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 21:22 от Ирена_

# 492
А ето скицата отгоре, аз нищо не разбирам, тази линия в легендата половин миля, ама то няма жълта линия.
Вземаш жълтото парче и го наслагваш върху червената линия. Умножаваш броя на наслагванията по дължината на жълтото парче и ... браво,намери забранената зона!

# 493
  • София
Нормално е да е такъв периметърът. Гората е зона трудна за охрана, ако не е обезопасена.

# 494
  • Glasgow
Ами наникъде не е 6, сигурно е обиколка 🤨Както и да е, ако IRA толкова имат интерес- има една част до западната граница дето е лесно достижима 🤷🏻‍♀️живи и здрави да са

Общи условия

Активация на акаунт