Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 37 156
  • 690
  •   14
Отговори
# 570
Чантата на Вилем май е по-голяма. Струва ми се от вида, който най-често виждаме в кафяво. Но на Вилем много ми харесва Simple Smile

# 571
  • Dublin

Много са хубави Раджуа и Хюсеин пред римските (?) колони. Някой знае ли къде точно да снимани?

Най-вероятно са в Джераш - https://international.visitjordan.com/wheretogo/jerash

пс. Извинявам се, че така нахълтвам, следя темата от доста време, но само чета за сега.

# 572
Налии, много се забавлявах с него ?
Готино е обаче, че не са подминали писмото..Ако беше писал до Вики можеше и Естелче да отговори да му даде съвет.  

Вилем и Максима  са били домакини на традиционен новогодишен прием за холандски гости...
Много ми харесва. Вилем й носи чантата:grinning:

Ей тази чанта тук, Птица, се чудим чия е Simple Smile дали на Максима или на Вилем Simple Smile
Нея не я ли "подарихме" още снощи на Вилем. Нали го видяхме и сам да се разхожда пак с нея. Чанта за документи, може би? Забравил си е своето куфарче, Максито му е услужила с нейното 🤣
К'во!? За тези двамата хич не би ме изненадало 😉

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 12:09 от птица

# 573
  • Някъде там

Много са хубави Раджуа и Хюсеин пред римските (?) колони. Някой знае ли къде точно да снимани?

Най-вероятно са в Джераш - https://international.visitjordan.com/wheretogo/jerash

пс. Извинявам се, че така нахълтвам, следя темата от доста време, но само чета за сега.
Добре дошла.
Хюсеин и Раджва са в Ум Кайс.
Ум Кайс (известен в библейските времена като Гадара) е основан през елинистическите години на разцвет и процъфтява през римските години на лукс. Това е най-важният археологически обект близо до Ирбид (на около 30 км). Елинистично-римският град Гадара е бил полуавтономен град на римския Декаполис, планиран с римски градски план.

# 574
Много ми харесва Максима тук и в двата тоалета Heart Eyes

Налии, много се забавлявах с него ?
Готино е обаче, че не са подминали писмото..Ако беше писал до Вики можеше и Естелче да отговори да му даде съвет.  

Вилем и Максима  са били домакини на традиционен новогодишен прием за холандски гости. Принцеса Беатрикс, принцеса Маргриет и професор Питер ван Волленховен също са присъствали.
Ха ха Максима със същата пола като на Матилде също на новогодишен прием.
Много ми харесва. Вилем й носи чантата:grinning:

# 575
  • Glasgow
Колкото и да не харесвам това турскосиньо, на Матилде много ѝ отива. Чудесна рокля, хубава дължина, по-често да я носи.

Максима в същия нюанс палто. Не ми харесва, има други по-подходящи. Твърде много различни цветове. Обувките и чантата са великолепни обаче.

Чантата на Вилем ли се вижда 😂

Мисля че с друга чанта беше, като за документи.
Аз пък много харесвам синьо и зелено като комбинация. Като паун. И кралица Камила обича такава комбинация. Надявам се повече синьо и зелено да гледаме тази година, то и цветът на годината нали е една смесица, че от този цвят на долната снимка на Максима вече ми е лошо😅

# 576
  • Някъде там
Гугъл каза, че чантата на Вилем е чанта за лаптоп, да сме спокойни Joy :
Скрит текст:
Чантата е Travelteq "Trash Original" кожена чанта за лаптоп. Тя е изработена от естествена кожа в цвят коняк и има забележителна оранжева вътрешност.
Марка: Travelteq
Модел: "Trash Original" (или "The Briefcase")
Материал: Естествена кожа
Цвят: Коняк (екстериор), оранжев (интериор)

Виктория на 3-ден от конференцията.

Жокер, аз бордото го харесвам, но понякога ми омръзва. Виж за кафявото съм супер доволна че скоро няма да пълни витрините и гардеробите на кралските особи с нови попълнения. Достатъчно я имат гамата.Тазгодишните цветове са ми от любимите.

Дядо Хаджия поздрав с поредната дълга японска церемония. Този път по четене на поезия.
Харесват ми в различни цветове японките.

# 577
  • Glasgow
Аз не, много ми е състаряващ цвят, като драперия в читалище 😅
Синьо и зелено ми е супер, на кралица Елизабет ярките сини и зелени аутфити също са ми любими. Цветът дето уж ще е на тази година е като обувките на Максима, ако ги виждам правилно, Виктория Бекъм и тя скоро беше с такъв цвят, нали е дизайнерка, дано зададе тренд

# 578
  • София
Скрит текст:
Чантата е Travelteq "Trash Original" кожена чанта за лаптоп. Тя е изработена от естествена кожа в цвят коняк и има забележителна оранжева вътрешност.
И си е негова, даже Joy, и то отдавна

# 579
Принцът и принцесата на Уелс – херцогът и херцогинята на Ротсей в Шотландия – ще посетят Стърлинг и Фолкърк следващия вторник, 20 януари, за да „насочим вниманието към шотландските традиции и как те продължават да свързват общностите и да вдъхновяват поколенията“.

Уилям и Катрин ще посетят Националната академия по кърлинг в Стърлинг и ще се срещнат с отборите по кърлинг на Великобритания и Параолимпийските игри на Великобритания преди Зимните олимпийски игри и Зимните параолимпийски игри в Милано-Кортина през февруари и март.

Принцът и принцесата ще посетят и Radical Weavers, работещо студио за ръчно тъкане и независима благотворителна организация в сърцето на Стърлинг.

# 580
  • Glasgow
Това с тартана препоръчвам на нови туристи, може сам да си правиш чантичка, портмоне😅

# 581
Миналия петък принцесата на Уелс се наслади на обяд за рожден ден с майка си Карол и сестра си Пипа във френско бистро в Бъркшир!

Екипът каза, че тя е „изключително очарователна, грациозна и толкова лъчезарна, колкото можете да си представите – момент, който няма да забравим“.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 14:02 от Chonsi

# 582
  • София
Виктория на 3-ден от конференцията.

Много красиво зелено е това сако.
Заедно с на Мери зеленият костюм от вчера са ми от любимите.
Сега я видях, че е и с много хубава чанта Мери, нормална като за през деня, имам много професионален вид.

# 583
  • Glasgow
Като писахте за посещението на Уелс в Шотландия се сетих за нещо дето бях започнала да пиша за една туристическа група, за Шотландия и килта, споделям малко тук. От гид на една екскурзия го научихме, не знаех че килтът като национална дреха на Шотландия е сравнително нова концепция- от 1822г.
 Очаквало се е посещение в Единбург на крал Джордж IV (принц на Уелс преди), като монарх не е посещавал Шотландия над 150г и е подготвяно като грандиозно събитие под ръководството на сър Уолтър Скот. Той мисли как да представи шотландската идентичност, за да добие популярност чрез тази кралска визита и се спира на традиционен костюм на хайлендърите, хората които живеят в планините, там са потомци на различни кланове. Никой от поканените на приема няма право да се облече с нещо различно от килт в тартан, кралят ще е в килт също. Над 300 шивачи са наети да сътворяват костюми. Хората от града не са във възторг, те приемат тази дреха за облекло на варварите, те гледат на хайлендърите като на втора класа хора, но понеже и кралят ще е така облечен се съгласяват. Приемът е абсолютен фурор не за друго, а кралят се появява с много къс килт и розови чорапи (той е бил доста ексцентричен така или иначе) и е много осмиван. Гидът каза, че детската песничка Джорджи-Порджи е за него. Но покрай популярността на събитието се налага килтът и до ден днешен е като национална дреха, дреха за официални събития, кралете обличат също, на Коронацията на Чарлз гостите от Шотландия бяха с килтове . Но реално е нещо от типа ако сега в България някой реши на важно посещение всички да са с потури и калпаци и те станат популярни като национално облекло.
Крал Джордж IV

# 584
  • Някъде там
Скрит текст:
И си е негова, даже Joy, и то отдавна

Ехаааа и Вилем "крал на рециклирането".Grinning
Много готини и млади на тези снимки.

Жокер, не знам кой е точно нюанса но колкото повече нюанси от тази гама толкова по-добре за мен.
Аз и това което носеше вчера Мери и днес Вики много харесвам.
Да видим на държавните посещения в края на месеца дали Мери, няма да е преработила зелената кадифена рокля от портретите за прокламацията и да е с нея  на едната от двете държавни вечери.
Не знам дали пусках  кратката програмата, пълната ще качат преди посещението .
Скрит текст:
Техни Величества Кралят и Кралицата ще направят държавно посещение в Естония и Литва от 27 до 29 януари 2026 г. Кралската двойка ще бъде придружена от министъра на отбраната Троелс Лунд Поулсен и министъра на външните работи Ларс Льоке Расмусен в Естония и Литва, както и от министъра на климата, енергетиката и комуналните услуги Ларс Аагард по време на посещението в Литва.

Кралят и кралицата направиха първото от трите държавни посещения в балтийските страни в Латвия през октомври 2025 г. Дания има силни исторически връзки с трите страни и за първи път е установила дипломатически отношения през 1921 г. Дания никога не е признавала съветската анексия на балтийските страни и е сред първите, които са възстановили дипломатическите си отношения след отделянето им от Съветския съюз през август 1991 г. Отношенията между Дания и трите страни се характеризират с общи интереси, взаимно уважение и споделена визия за свободна, сигурна и просперираща Европа.

Предстоящите държавни посещения ще потвърдят дългогодишните и близки отношения между Дания и Естония и Литва, които се основават не само на географска близост, но и на силни споделени ценности. Посещенията ще спомогнат за подчертаване на споделения европейски ангажимент и продължаващата подкрепа за Украйна.

Естония на 27-28 януари
Президентът на Естония, Негово Превъзходителство Алар Карис, покани Кралската двойка на държавно посещение. Посещението в Естония ще се фокусира по-специално върху цифровата устойчивост и киберсигурността, а Кралската двойка, наред с други неща, ще посети националния естонски център за киберсигурност и иновации CR14, където ще ѝ бъдат представени отбранителни учения и симулации на кибератаки.

Ще има официални програмни точки като прием за кралската двойка, държавна вечеря с концерт и срещи с президентската двойка, министър-председателя и парламента. Президентската двойка ще се сбогува с кралската двойка на много специално място за двустранните отношения - в Датската кралска градина в Талин, където според легендата Данеброг е паднал от небето през 1219 г.

Литва на 28-29 януари
В Литва Кралската двойка е поканена на държавно посещение от президента на Литва, Негово Превъзходителство Гитанас Науседа. Акцентът ще бъде върху отбранителната готовност, включително посещения на военните казарми на Литовската домогвардия и на доброволческите отбранителни сили „Съюз на стрелците“. Кралската двойка и президентът ще участват и в откриването на бизнес форум, посветен на енергийната сигурност и отбраната.

Официалните елементи от програмата включват церемония по полагане на венци на гробището Антакалнис, държавна вечеря и срещи с президентската двойка, министър-председателя и парламента. Държавното посещение завършва с посещение на баскетболна академия и откриване на изложбата „Приятели в нужда“ за Дания и Литва в Националната библиотека във Вилнюс.

Пълната програма на държавното посещение в Естония и Литва ще бъде обявена по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт