Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 37 443
  • 691
  •   4
Отговори
# 540
  • Някъде там
Елизабет присъства на приема даван от родителите й за ръководителите на европейските институции и постоянните представители, акредитирани към Европейския съюз.

# 541
Dari, аз го прочетох, но преди това някой написа, че го е дарил на общината🤷🏻‍♀️но ето че лесно стават обърквания с това кое е лично, кое публично.
Дарил е парка на Врана (до София). Калина живее в Царска Бистрица на Боровец. Там се разиграват и двата инцидента - карането пияна и насъскването на кучетата.
Върнат е и двореца в с.Баня Карловско. Продадоха го през 2025 г.
Царска Бистрица е официално от семейството предоставена за посещения срещу заплащане. Няма право никой да гони хората щом са си платили билета. Все едно да ви вземат такса за Балморал в дните за посещение и Уилям да изскочи от някой коридор и да се развика - "махайте се".
Като не я слуша главата Калинка - или да затворят за посещения или да я въдворят нея където й е мястото.
Само, че не им стиска да затворят защото не им стигат (много вероятно) средствата за поддръжка на имота.
Между другото в Царска Бистрица има ВЕЦ с турбина Сименс от 1933 г., работеше преди 7 - 8 години, когато аз съм ходила на посещение. Имаше си екскурзовод, разглеждали сме двореца от вътре.

Сигурно имат и други имоти, но не съм се задълбочавала особено подробно. Има много статитии с добра и вярна информация в мрежата, за на когото му е интересно.

Поради историческата съдба на Бг нямаме собствен наследствен елит и благородници. Тези, които именуваме царе са от благороднически европейски произход. Както се знае са братовчеди и на испанския и на английския крал.  Когато ни завладяват османците сме били толкова разделени, колкото сме и сега.

Разбирам и младите (и нетолкова) иранци. Ако някой пита нас сега - искаме ли Борис Сакскобургготски, княз Търовски за владетел - не мисля че ще има и 2% желаещи. По нашенско, както и в Иран времето на монархията/царството е отдавна в историята. А иранците свалят техния шах не от хубаво и с революция.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 15:59 от dariVale

# 542
Семейството, доколкото разбирам, си е платило вход, за да влезе да разглежда и е било в допустимия периметър, не е нахълтало неканено пред вратата и.

# 543
  • София
Ех, тази Калина с нейната една чаша вино! Колко ли е обемът на тази чаша, с вместимостта на малък бидон за кисело зеле ще да е.

Излезе съобщение, че кралица София е отменила двата си официални ангажимента тази седмица заради силно влошеното здраве на по- малката си сестра, принцеса Ирене Гръцка, на 83 години. Според ¡Hola! кралица София отказва да напуска двореца Сарсуела и да се отдели от сестра си, която "гасне с всеки изминал ден".

# 544
Принц Хари и Меган се оттеглят от голям техен проект.
Мрежата на родителите на принц Хари и Меган - подкрепяща майки + татковци, които загубиха дете от онлайн вреда - е предадена на ParentsTogether, която е придобила пълен оперативен капацитет. Archewell е дал на ParentsTogether пълния оперативен капацитет и структура на мрежата, включително системи и процеси, както и бранд и творчески активи.

# 545
  • Някъде там
Тъжна година ще е за доня София. Първо най-добрата й приятелка сега и сестра й.

Фелипе отново в Париж. Този път по работа. На обяд с Макрон и на посещение  на изложбата  във Версай „Великият дофин: син на крал, баща на крал, никога крал“.

Мери на посещение в Датската сърдечна асоция на която е патрон от 2005.

Скрит текст:
Днес следобед трима млади хора разказаха на Нейно Величество Кралицата как е да живееш с вродена сърдечна аномалия и какви предизвикателства това представлява в ежедневието. Срещата се състоя по време на посещението на Нейно Величество в Датската сърдечна фондация, на която Кралицата е патрон от 2005 г.
По време на посещението кралицата беше запозната и с новата стратегия на Сърдечната асоциация, която поставя по-силен акцент върху превенцията, и се срещна с консултанти от Сърдечната гореща линия.

Скрит текст:

Носен тоалет с други аксесоари

За първи път виждам Абдула в такава униформа. Много ми допада снимката.

Още от Белгия

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 21:27 от daviz

# 546
  • София
Много е хубава Мери, чудесно облечена, харесва ми с правата коса

# 547
Харесва ми Мери с този костюм.
С това леко червило изглежда свежа. Като не са им много тъмни косите и веждите изглеждат много по-млади.
Харесвам ги всичките с по-дълги и по-светли коси.

Елизабет колко прилича на татко си! Не е хубавица, но има чар.

Раджуа е най-хубавата от йорданците. Много ми е симпатична. Би ми се искало да попие от модните решения на свекърва си и да се облича малко по-разкрепостено и модерно, доколкото е възможно.

Зара има много красиви крака.

# 548
Мариус днес има рожден ден и става на 29 години. Каква честитка с новите обвинения от полицията.
Скоро започва и делото.

# 549
Дано имаш време да ни държиш в течение на новините Simple Smile

# 550
  • Някъде там
Летисия връчва наградите  „Зенда“ 2024-2025.
Скрит текст:
Кралицата председателства тази следобед в Мадрид церемонията по връчването на наградите „Зенда“ 2024-2025, които признават усилията и таланта на писатели, книжари и издатели, които са културна референция.

# 551
  • София
Няколко корици от декември и януари:

# 552
Попаднах на тези снимки от днес, Матилде изглежда като гигант до съпруга си. 😄 Не знаех, че е чак толкова по-висока от него.
Това плисе не е за нейната фигура.

# 553
Дано имаш време да ни държиш в течение на новините Simple Smile

Ще се опитам Simple Smile)) Надявам се да е при отворени врати поне за журналистите, които несъмнено ще предават всичко, което може да се предава.

# 554
Попаднах на тези снимки от днес, Матилде изглежда като гигант до съпруга си. 😄 Не знаех, че е чак толкова по-висока от негво.
Това плисе не е за нейната фигура.

Не е. Нали ги видяхме тази година на пилигримстването им в Испания.
На високи токове е тук, а и неудачен кадър - тя е на преден план, той се мотае заблеяно някъде зад нея 😂
http://queenmathilde.blogspot.com/2025/04/family-holidays-on-com … stella-trail.html

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 23:07 от птица

Общи условия

Активация на акаунт