Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 37 301
  • 691
  •   5
Отговори
# 675
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Пропуснала съм я тази дискусия. Забелязвам, че хората едно време са били много по-дребни и слабички (обикновено). В един музей като гледахме униформата на Левски и се сравнявахме с нас на височина и едрост направо сме Гъливер спрямо хората отпреди век, два. Да знам, че е нормално и защо е така,  но пък не спира да ми прави силно впечатление.

# 676
Много лъчезарни са и двамата.

# 677
  • София
Скрит текст:
Ирена, би ли казала кога Уилям дава изявление  относно управлението на херцогство Корнуол.    Предварително благодаря!
В пост, съдържащ текст от около 700 думи, не споменавам нито веднъж думата "изявление". Нито има синоним на въпросната дума. Нещо повече - използвам условно наклонение, защото представям възможност, тълкуване - "каква би могла да е логиката на Уилям", а не каква е. И освен това - слагам аналитичния текст като скрит, за да не го натрапвам именно защото представям само възможност.
Моля!

След като е тълкувание, защо твърдиш, че е фактология?
Цитирам "Изнасям фактологията..."

Всъщност ако Джордж е непълнолетен и стане херцог на Корнуел парите наистина отиват при Краля

https://www.legislation.gov.uk/ukpga/2011/15/section/9

Ако Джордж стане принц на Уелс преди пълнолетие, Кралят ще разполага с прихода от 2те херцогства. За да може Джордж да управлява херцогството, то той трябва да е на 21години.
ОК, парите могат да се ползват от краля.
Последно до пълнолетие или до 21 години? В този откъс пише 18.
Скрит текст:
Максима открива 40-тото издание в De Oosterpoort в Гронинген.

Мери присъства на премиерата на „Indenfor Murene” (Вътре в стените) на Старата сцена на Кралския театър.

Новогодишен прием за институциите в Люксембург.

Максима много ми харесва, само бих предпочела панталонът да не е с ръб, много бизнес стои. Блузата е много шармантна - като собтсвеничкат си.

Мери ми е ОК, но не ми харесва този костюм хем с тъмна блуза, хем толкова затворена. При предишното носене беше по-добре, макар че пак беше черно.

Страхотен цвят на Стефани, отива ѝ, но я прави по-едра отколкото всъщност е.
Екстрактът описва случая, в който принцът на Уелс е непълнолетен и какво се случва с Херцогството. Трябват 18г, за да получава лично доходи от Херцогството, дотогава се получават от Краля и 21г, за да може да го управлява пълноправно, дотогава ще има орган, който ще го управлява Simple Smile

Ули, титлата „ принц на Уелс “ се дава от монарха, но „ херцогство Корнуол “ автоматично се държи от най-големия син на суверена (наследника), което е именно хипотетичната ситуация, която дискутираме
До пълнолетие (18) получава 10%, останалите в Sovereign Grant.
Така че не е много коректно написаното.

# 678
  • Някъде там
Наистина. Проверих и пише 13.01, на 93 г. На мен от сутринта до сега ми излизат във фейсбук много публикации днес за рожденния и ден.
Феновете по няколко дни им честитят и друг път съм го забелязвала.

И тези с еднаквите прически Blush

Малко за принцеса Ирене :

Родена на 11 май 1942 г. в Кейптаун, Южна Африка, докато семейството ѝ живее в изгнание по време на Втората световна война, принцеса Ирен е най-малкото дете на тогавашния престолонаследник принц Павел II от Гърция и принцеса Фредерика. Те напускат Гърция след италианското нашествие и последвалата нацистка окупация.
Семейството се завръща в Гърция през 1946 г., когато Ирен е на четири години. Година по-късно баща ѝ се възкачва на трона като крал Павел, а брат ѝ става престолонаследник на шестгодишна възраст.
Ирен е получила образование в Германия в училище „Салем“ и е следвала музикално образование като пианистка. По-късно е учила археология и през 1960 г. е съавтор на „Археологически дайджест“ заедно със сестра си София и гръцкия учен Теофано Арванитопулу.
Крал Павел умира през 1964 г. след заболяване, а Константин го наследява като крал Константин II на 23 години. Ирене за кратко става престолонаследница и предполагаема наследница до раждането на племенницата си, принцеса Алексия, на 10 юли 1965 г.)
След възкачването на Константин II на власт последва политическа нестабилност и след военен преврат през 1967 г. и неуспешен контрапреврат, кралят беше свален от престола и отиде в изгнание. Гръцката монархия беше официално премахната през 1973 г.
Ирене се премества в Индия с майка си, където те се интересуват от индуистката философия. След смъртта на кралица Фредерика през 1981 г. Ирене се премества в Мадрид, за да живее със сестра си, кралица София, в двореца Сарсуела, кралската резиденция на краля и кралицата на Испания, където живее до края на живота си. Принцеса Ирене никога не се омъжва и посвещава голяма част от живота си на интелектуални и културни занимания.
Принцеса Ирене е получила няколко отличия през годините, включително датския Орден на слона през 1964 г., Свещения военен константиниански орден на Св. Георги от Дом Бурбон-Двете Сицилии през 1962 г., италианския Орден за заслуги на Италианската република през 1962 г. и тайландския Орден на Чула Чом Клао. Тя е била и ръководител на Корпуса на гръцките скаути. През 2018 г. получава испанско гражданство и се отказва от гръцкото си гражданство.
Инфанта Кристина дъщерята на кралица София и крал Хуан Карлос кръсти дъщеря си Ирене, родена през 2005 г., на името на леля си.

Grinning

# 679
Много лъчезарни са и двамата.

Катрин е направо зашеметяваща на последната снимка!
Ето ги и преди 3 години, все така харизматични:

# 680
  • София
Горката доня София 🙁.
За една седмица двама близки и то сестра ѝ. Винаги са правили впечатление, че са много близки с Ирене.

# 681
От друга страна да им завиди човек, че толкова години са били заедно.

# 682
  • Някъде там
Горката доня София 🙁.
За една седмица двама близки и то сестра ѝ. Винаги са правили впечатление, че са много близки с Ирене.
Да, те живеят заедно толкова години, много ще й е трудно сега. Тя изглеждаше много привързана и към брат си и към сестра си.
Знам, че са с родословие и традиции спазват, но  аз на тяхно място бих я погребала в Испания, все пак тя се е отказала от гръцкото гражданство, но щом са решили да е в семейното гробище.

# 683
Херцогът и херцогинята на Единбург на трибуните във втория ден от Европейското първенство по фигурно пързаляне на ISU в Utilita Arena в Шефилд днес.
Имаме и българско участие.

# 684
Семействата на бившите монарси, покрай изгнанническата си съдба имат много интересна история. В колко различни държави са се установили, често се местили, а децата получават най-разнообразно образование. Но си се поддържат.

# 685
Много хубава снимка и как се отличава принцесата в средата. Отново цветовете на костюма не са избрани случайно, червено и бяло, в цветовете на екипите на отбора.
Ето така трябва седи една принцеса, страхотна стойка!

Разкошна Кейт, червеното много й отива, както и всички други цветове.Heart Eyes
Много й се отдава правилния избор на аутфит, отново се е справила перфектно, елегантна, делова, в същото време не е скучна, без излишен блясък, за да не отнема вниманието от събитието, но всъщото време отличаваща се, който го може, го може.

# 686
Както винаги прекрасна Катрин.
Костюмът и целият стайлинг са без забележки.
Снимки на принцесата са винаги като глътка свеж въздух 🤩☺
С всяко следващо мероприятие Катрин изглежда по-свежа и по-здрава, което страшно ме радва ☺

# 687
  • Deutschland/HE

Колко са млади тук престолонаследниците, Летисия и София. На футболен мач ли са? Албер и Фредерик са много сериозни, а Фелипе емоционален.

# 688
  • София
Уникална жена е принцесата на Уелс. Фина, усмихната, излъчваща чистота и сигурност.

# 689
  • Някъде там

Колко са млади тук престолонаследниците, Летисия и София. На футболен мач ли са? Албер и Фредерик са много сериозни, а Фелипе емоционален.
Не, на ОИ в Лондон 2012-та, по време на мача за златен медал по баскетбол за мъже между Съединените щати и Испания.За съжаление губят испанците.

Общи условия

Активация на акаунт