Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 42 247
  • 812
  •   21
Отговори
# 765
  • Някъде там

Знам че е тъжен повода, но Фелипе, иначе джентълмен, защо не взе чадъраа.

Ирене, дъщерята на Кристина кръстена на покойната и  Виктория- Фредерика дъщерята на Елена.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 14:11 от daviz

# 766
  • Glasgow
Тъкмо си мислих днес как новата кризисна мениджърка сигурно ще измисли някой момент на близост в Шотландия, че това видео с танца е навсякъде в интернет, и ми излиза нотификация на статия на дейлито от днес, как 2023 Кейт закачливо пипнала Уилям😅 много хубав стайлинг тук
https://www.dailymail.co.uk/news/royals/article-15458621/Prince- … AFTAS-moment.html

# 767
Добре де, защо, според теб подобен клип ще изисква намеса на кризисен ПР?! Силно се съмнявам някой от Уелс да се интересува. Според мен, самите медии могат да се опитват да имитират някакво съпоставяне или "съревнование ".

# 768
  • Glasgow
От много гледане на сериали/филми за тях, сутрешните им срещи с прес секретарите им и обсъждане на пресата, насоки и т.н Колкото и да има художествена измислица все се базира на нещо.
Последно покрай един сериал за Андрю. Как работят ПР-ите им, кога наеха кризисни. Един смешен момент се сетих оттам, там Чарлз и Кралица Елизабет не участват като герои, и ги "виждаме" само като телефонен разговор. Та Чарлз начуква канчето на Андрю по телефона за нещо и след като затваря Андрю казва нещо от рода "Мистър Тампон ще ми казва на мен"🤣
бях го забравила този момент

# 769
Какво му е на тампона,  много полезно нещо е.

# 770
Снимките на испанците от Испания ли са или са в Гърция?

# 771
Българското кралско семейство е в Мадрид, за да присъства на литургията в чест на принцеса Ирен.
Не кралско ,а царско семейство.

# 772
  • Някъде там
Снимките на испанците от Испания ли са или са в Гърция?

В Испания са.
В православната катедрала в Мадрид има служба.
В понеделник ще е погребението в Гърция в семейното гробище в Татой.
В Гърция София ще е придружена от Фелипе и момичетата, Летисия няма да присъства.

# 773
Сменила си е гражданството. Но си е останала явно източно православна.

# 774
Тъкмо си мислих днес как новата кризисна мениджърка сигурно ще измисли някой момент на близост в Шотландия, че това видео с танца е навсякъде в интернет, и ми излиза нотификация на статия на дейлито от днес, как 2023 Кейт закачливо пипнала Уилям😅 много хубав стайлинг тук
https://www.dailymail.co.uk/news/royals/article-15458621/Prince- … AFTAS-moment.html

Уелс са наели кризисен ПР заради Съсекс? По-забавно нещо не бях чела напоследък. 🤣🤣🤣
За това, че Съсекс все пускат нещо, когато Уелс имат събитие го знаем, но за обратното за първи път го чувам. 😂😂😂
Другото интересно нещо е, защо все Лили е на фокус в семейството на Хари и Мегън - все тя снима, все тя прави нещо. Къде е Арчи? Като по-голям, не се ли предполага, че той би се справил по-добре с тези задачи. 😉

# 775
  • в сърцето на един мъж...

За тези, които следим кино света, наближават БАФТА наградите, а те двамата винаги ходят. Така че е логично да излизат статии за тях, всички се чудим ще бъдат ли там, с какво ще е облечена Принцесата на Уелс и какво ще покаже. Така че не е кризисен пр това, просто очакване на бъдещо събитие Wink Те от кризисен пр нямат нужда Simple Smile

# 776
Изобщо не вярвам нито на филми, нито на сериали. Особено пък кой какво и на кого казал. Това са измислици за гледаемост.
Далеч съм и от мисълта, че кризисния пиар на бъдещата кралска двойка се равнява по спорадичните включвания в инстаграм на напусналата двойка. Освен ако не пуснат клипче от ражданията на Катрин. Тогава ще се замисля.
Освен това съм абсолютно убедена, че има и други членове на КС, които спят заедно. Но благодаря, че не го намекват.

# 777
6 години по-късно все още е трудно да се разбере разликата между "искам аз да решавам какво и кога да публикувам" с/у "таблоидите да разпространяват лъжи и измислици, когато решат."
Това последното още се случва.
Хем ги виждаме, че си смучат от пръстите, ама кликове да има, пък и докато има хора, които се връзват.
Само че игричките с подбора на думи не минават на всекиго.
Те и никога не са казвали, че членове на кралското семейство са расисти, нали така? Но след думите на Меган, че било имало „притеснения и разговори за това колко тъмна може да бъде кожата му, когато се роди“ , всичко гръмна, че британското кралско е расистко. Защото контекстът предполага точно обвинение в расизъм. След две години последва извъртането  - Том Брадби: „В интервюто при Опра вие обвинихте членове на семейството си в расизъм...“ Хари: „Не. Британската преса го каза, нали? Меган казвала ли е някога 'те са расисти'?“ И расизмът стана "несъзнателно предубеждение". Междувременно те бяха удостоени с награда за  „героична позиция срещу структурния расизъм в кралската институция“ (Robert F. Kennedy Ripple of Hope в края на 2022 г.) Доста объркващо.
Това, което те правят, се нарича „семантична гимнастика“. Много е удобно в политиката и в пиара - трудно е да бъдеш уличен в лъжа, защото технически думите ти може да са верни, и ти позволява  да променяш позицията си според това накъде духа вятърът. Когато използваш семантичната гимнастика, казваш нещо, без да го казваш, и след това лесно можеш да отречеш, че си го казал, като обвиниш другите, че не са те разбрали правилно. Използването на по-меки или двусмислени термини им позволява да отправят сериозни обвинения, без да поемат пълната юридическа или социална отговорност за тях. И защитниците им да казват - "ама те никога не са казвали тази дума".
Как работи семантичната им гимнастика по отношение на privacy и „искам аз да решавам какво и кога да публикувам" - вместо честно да кажат „искаме да сме известни, но само под наш контрол, и да печелим пари и престиж“, те казват „искаме да защитим личното си пространство“. Само че за публиката „прайвъси“ означава да не си в медиите, а в тяхната интерпретация „прайвъси“ означава право на редакционен контрол. И всъщност тези игрички на думи отблъсква хората: един ден внушаваш с внимателно подбрана лексика нещо, а след това твърдиш, че медиите били те разбрали погрешно, въпреки че не си ги поправил цели 2 години.
Ама направо си представям как офисът на Уелс е толкова впечатлен от инфлуенсърстването на тази жена и мигновено е вдигната слушалката, за да се реагира в таблоид с пиар публикация. Ако още някой не е разбрал, че кралските особи се стараят да не интимничат, когато изпълняват публичните си ангажименти, е, за да не привличат вниманието върху себе с, а то да бъде фокусирано върху събитието, си е негова работа.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 15:47 от Ирена_

# 778
Всъщност, мисля че темата развод не е несъвместима с кралски семейства. Ето топ 3 предложения за двойки, които не се траят:
1. Мери и Фредерик. Публично го документираха как нощува в дома на любовница.
2. Летисия и Фелипе. Чак книга написа бившият й, който после се ожени за сестра й. Летисия е с ужасно компроментирано минало, от непълнолетна с връзката си с преподавател, с някакъв аборт... И понеже и предишният крал беше забъркан в истории и тронът се клати, кралят трае.
 3. Шарлийн и Албер. След няколко извънбрачни деца всички други аргументи бледнеят.
Разбира се, всичко това са ФАКТИ и ще бъдат изтрити. Но когато потребителка провокативно пуска намеци за АКС  през пост,  се приветства.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 16:42 от modiliana

# 779
  • Glasgow
Няма да се отрази никак на тях, само ще спадне подкрепата към Уилям, защото Катрин е по популярната. Както и при Чарлз и Даяна, тя го засенчва.

Общи условия

Активация на акаунт