Искам да кажа... (238) през ЯНУАРИ 2026

• 24 883
  • 737
  •   4
Отговори
# 690
Добро утро, честито на именниците! 🌷 Ние снощи бяхме на "Гренландия 2",страхотен екшън, който е гледал първа част, ще ме разбере. И сега ще излизам с приятелка, не сме се виждали отдавна. Вчера на готвих, така че днес почивка. Тази седмица ще звъня на мамолога за контролен преглед, и е и изпита на дъщерята.Дано ви се похваля скоро, чакам, за една работа на 4ч,се води. По една програма. Хубава и слънчева неделя🌼😘

# 691
  • някъде ... тук ...
Честит празник на всички именици и вчера, и днес!
Вчера забравих.
Мари, моите много обичат един кекс със някакво сладко от бурканче. С 1 яйце и става бързо. Аз го правя в тава, не в кексова форма. Ще препиша рецептата от тефтера при интерес.
Сложихме капама да се пече за обяд. И една пилешка супа остана да довърша.

# 692
  • при моите деца .....
Разходих се, напазарувах и вече "мотивирам" децата да учат, въртя перална...

# 693
  • Сливен
Боби, много е красиво! Особено шипките са като за картичка!
И сега се сетих, че и Fonce показа красива река, харесвам такава зима... от вкъщи най-вече Rolling Eyes... Relaxed

# 694
  • София
Честито на имениците! Да са много здрави!
селесте, дай да видя този тутманик, само да го мириша Grinning. Вчера правих мъфини с банан и овесени ядки, само синът ги уважи. Днес ще направя и за дъщерята, тя не иска от “гадните”.
Ети, със здраве и безаварийно!
Съни, всичко ти е много хубаво!

# 695
  • Бургас
Бъни, ей го. Малко отзад напред тръгва рецептата Kissing Heart Боби, аз още ги мотивирам да станат, за учене не ми се мисли. Марто има да учи две стихчета+песни за 8.март, ма то едни странни текстове, един патос...

# 696
  • Canada
Добър ден 😊

Харни булки, всички сме се разготвили 😄 Коректора настоява, че правилната дума е разгорещили 😁

Отворила съм и лазарета аз, мъжчо нещо покашля.

Етти, честита 🤩

Стреляла съм преди години, харесва ми. Но напоследък на много места не познават парите и просто подминавам.

Честити да са имениците и вчера и днес, сипах си ликьор в кафето за тяхно здраве 🍀

АниКа, всичко най, най 🎇

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 13:20 от Foncé

# 697
  • Euskal Herria
Да са честити и днешните именици!
Тутманик правя по рецептата на Ваня Джорджевич - със сирене и кашкавал, не трябва да втасва дълго.
Вчера правих соленки, днес мисля един сладкиш с ябълки. Припомням си рецепти от старите тефтери и вкуса от деството ми Simple Smile. А от по- новите - пробвам различни сладкиши с брашно от рожков. Имах предубеждения, ама се оказа вкусно.

# 698
Чета ви от няколко дни с тези  тутамници и се чудя. Този който аз правя (от години не съм де) беше много просто нещо - джуркаш сичко и печеш, няма какво нито да му сбъркаш, нито да му втасваш. Трябва да питам баба за рецептата,  ама явно правим различни неща.

# 699
Бел, заменям целина глави за броколи, че при нас пълно с целина, ама броколи нямаше. Аз уж за него излязох, ама едва се домъкнах с 2 торби и нищо от желаното не взех.
АниКа, здрава да си.
Ети, на хубави места да ви води.
Много хубави снимки.

# 700
Ети, честито и само на хубави места да ви води!
Мари, аз по това време бих заложила на сладкиши с ябълки, или тиква. В готварската книга на темата има много предложения, виж спрямо продуктите, които имаш вкъщи.
Ani, аз от първото изречение нищо не разбрах, какви дядовци, какви подкови... Grin Весел празник!

Снощи бяхме на френски ресторант и отново си потвърдих тезата, че кулинарията е изкуство като рисуването и композирането. Всичко беше много вкусно и красиво, за първи път опитах един десерт toucinho do céu, много фин и приятен вкус. Днес спах до 10 и от леглото се преместих на дивана, сега гледаме Карлитос и плана ми е да почивам, на мъжа ми плана е да си глези двете принцеси вкъщи. Sunglasses  Ема само повтаря папа, папа и той се разтапя от кеф. Аз вчера сътворих май страшна глупост, нямах много време да я изсуша косата и излязох с леко влажна коса, днес се чуствам много отпаднала и усещам лека болка във мускулите, та сега се мъча с джинджифилов чай.

По темата с цените, гледаме тези дни един сериал, чието действие се развива в един хотел в Италия , ама някакви убийствени гледки, издирих кое е мястото, гледам цените за юли - 7000 € на вечер за супериор стая, че за тези пари на Мавриций ще идем със включени самолетните билети.

# 701
  • Бургас
Привет!
Честито на имениците днес!
АниКа, здрава и щастлива да си!
Боби, много е красиво и студено!
Ети, безаварийно да е! По хубави места да ви отвежда!
Съни, много хубаво местенце! Представих си го с едни големи свещи, пукхаво килимче и топло одеалце и интересна книга в ръка!

Свършиха ми лайковете! Ама вие си знаете!

# 702
Тоз тутманик е кощунство 🙄.Макак без масло и сирене,там му е цаката.Вместо с крема сирене,бих го намазала с масло,натрошила сирене вместо кашкавал.И към тестото бих добавила кисело мляко,даже може вместо прясно(става по-меко след печене).Тъкмо снощи правих.С много масло става най-хубав,но и най-калоричен.Да речем,на количеството тесто от рецептата търпи поне 100 грама.Остава и за поливане след оформянето и по време на печенето.
Скрит текст:

Рецептата на Лора Найденова е като "моята".Тук съм оформила по "нейния" начин.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 21:50 от Ренко

# 703
  • София
Ети, честито! На хубави места да ви отведе!
Съни, супер ти е кътчето!
Ние се прибрахме. Оправиха ми часовниците, Гоги се уреди с нови коли. Simple Smile Успешно се превръщаме в автокъща. Smile
Обядва и вече се унася. И ние с баща му ще хапнем, че сме много гладни. После кафе и малко релакс. Следобед ще ходим на пазар. Трябва да измисля нещо за ядене. Някаква супа, това време е подходящо за топла супичка.

# 704
Ренко, пердетата за котката ли си избирала? Шегувам се, разкошна е.

Общи условия

Активация на акаунт