🌹 Ергенът🌹Между два сезона

• 31 671
  • 373
  •   7
Отговори
# 60
И аз съм фенка на Тушев, не на Николов. Особено с безкрайните му претенции, колко е морален, също и пристрастността спрямо участниците след формата. Миналата година беше скука, нищо не видяхме от характера на момичетата, слушахме на Марто чичовския хумор.

# 61
  • SF
Мен ме дразни супер бюджетната обстановка. И яденето направо от пластмасови кутии, една голяма маса нямаше да се събират всички, много сме по мизериите начи… Липса на достатъчно бани и топла вода, липса на гардероби…
Като си се захванал да правиш нещо, пък направи го като хората, не икономисвай от всичко.

Липсата на гардероби създаде обстановка, която е изключително неприятна и като телевизионни кадри. Не може никаква райска естетика да се внуши.
Ергенът - любов в училищен лагер.
Колкото и да са подредени, загрижени, за дрехите си, каквото и отношение към себе си и вещите си да имат, няма как да се покаже в такава обстановка.
Жал ми ставаше за условията, които трябваше да изтърпят за толкова дълъг период. Два басейна инбет, и вътре мизерия. Особено намятаните легла в мъжката къща в кухнята.
И от басейните с размери на корито много не ги виждах да се възползват и да им се радват. И там стои въпросът за поддържането на хигиената на водата и условията за развиване на бактерии.

# 62
  • София
Не знам какъв е бил бюджетът на първите ергени и на последните 2 (този с Елвиса и рая), но първите изглеждаха далеч по-високобюджетни. На мен не ми се гледа мизерия и намятани походни легла в кухнята, та бих предпочела да гледам нещо по-полирано. И роклите на девойките - в Шри Ланка бяха с откровени Шейн и алиекспрес, няма база за сравнение с показаното в предните сезони.

# 63
  • SF
На тези предавания това е и целта. Заглавията им са гръмки: любов в рая!
Виличките в Родос бяха далече от райски.
В Турция даваха повече рекламни кадри на самата дестинация - скали, гледки, залези, просторни плажове, атракциони, яхти, обиколки с атевета, гмуркане.
Още първите епизоди на последния Ерген ме изумиха с условията, в които са настанени толкова много участници. Недоумявах стаята с многото легла. Как се очаква някаква интимност да имат тези хора!!! Отивам при избрания от мене ерген и гледам чорапите му върху банските на друг ерген, а да не говорим, че може да са и върху роклята на някоя мома. Ееее, няма как да ми е секси!

# 64
Мисля си, че това с бюджетите е нарочно, поне при Тушев. Ако е бедно и хората се бият за легла и бани, става драма - точно такава, каквато той обича. Ако всичко е честно и хората са равнопоставени, няма да има съдържание за измислени драми.
В това видео е добре обяснено: https://youtu.be/6AajnKCK0kU?si=k7iFUX3jfTcMP-Lx

Същото е и с Ергена. В подкаста на Филипа имаше такова признание, но едва доловимо. Редакторите са допуснали Виктор и Дениз да отидат на бар, а на Йовица и Филипа не са позволили да се разходят дори до плажа (в почивен ден!). Сложете такива дребни, уж неволни несправедливости, плюс беднотия, борба за хубави легла и бани (и стаи), и ето ви съдържание. Да, долнопробно, ама предизвиква гледания, цъкане с език, и т.н.
Ако всичко им е уредено, справедливо и честно, просто няма да се получи цирк. Все пак и участниците знаят как да се държат и наистина се опитват да спазват имидж. Лесно е обаче да изкараш някой от равновесие, когато той е жаден, гладен, или настанен в мизерия, особено когато има явни (или пък едва доловими) несправедливости.
В сезона на Маги е имало лансиране, затова всички я мразеха. Това обаче помогна тя да изпъкне като главна героиня, на която уж всички завиждат. Тези предавания са манипулирани и всичко е добре изчислено. Включително и мизерията. Това беше сюжетната линия също- да им се подиграваме на тези "випове" в каква обстановка живеят, колко не са истински випове и т.н.
Дори заглавието според мен си беше нарочно направено така - контрастиращо. Каква любов в рая, след като е бардак и скандали, и евтиния.

# 65
  • SF
Мисля си, че това с бюджетите е нарочно, поне при Тушев. Ако е бедно и хората се бият за легла и бани, става драма - точно такава, каквато той обича. Ако всичко е честно и хората са равнопоставени, няма да има съдържание за измислени драми.
В това видео е добре обяснено: https://youtu.be/6AajnKCK0kU?si=k7iFUX3jfTcMP-Lx

Естествено!
В риалити форматите най-важното е да показват взаимоотношенията на хората, които те създават вътре.
Разговори за филми, опера и книги не разкриват характери, от телевизионна гледна точка не са никак гледаеми и не генерират интерес, особено пък ако зрителят не ги е чел тези книги.
Къщите на Биг брадъра са доста луксозни, особено ако ги помните от по-стари сезони. Те са като рекламен шоу шум на мебелни къщи, но например съдомиялна машина няма. Нарочно няма, не че бюджетът не достига.
Най-разпространените битови спорове между хората въобще са кой ще мие чиниите. И шефовете на Биг Брадър решават да проверят точно това: кой ще мие чиниите. Simple Smile
В Ергенът също имаше доста ситуации за заснемане, свързани с бани, хавлии, спане, кой къде, пренасяне на багаж...
Но истината е, че и бюджетът доста определя локации, дестинации.
Самите къщи, които наемат, трябва да позволяват окабеляване, поставяне на камери без дупчене, без следи, да може да се завърти цял екип с техника, да са наблизо до настаняването на екипа, за да могат да реагират при ситуации... Не е лесно, но последните две къщи бяха далече от рая.

# 66
  • София
Да, това го разбирам, но ако сравня класическите сезони на ергенът с любов в рая, например, виждам драстична разлика в показаното в битов план (възможно е да не са показвали толкова битовизми, разбира се) и визията на участничките по коктейли. А и в тях скандали не липсваха, не е като всички да са били културни и възпитани. Спомням си за вторият ерген май беше, участнички разказваха, че са били с лимитирана храна, но неограничен алкохол, което е предпоставка за сеир.

# 67
  • София
Всъщност с всяка година им стават все по-добре битовите условия, първите години не ни ги показваха, но са разказвали. Сега примерно казаха, че Дениз и Шермин делят една баня, Криси и Габи също имат тяхна. Докато преди са имали по една баня за 8-9 жени и са имали проблем дори с ходенето до тоалетна. В едната вила бяхме видели, че има 3 бани а тоалетни само за всички жени плюс екип. Винаги са казвали, че и храната в Турция е била ужасна, както и липсата на хигиена. Турските гримьорни са нямали четки и с едни четки са били всички, при което си предавали бактериални пъпки ѝ тн.
Сега само на долния етаж бяха повече хора, но той пък поне беше широк, докато преди си казвали, че спят по четири на една спалня и още три на походно.

Разликата е, че първите години ни показаха само излъскани кадри и разговори само, когато са подредени камери и целенасочено ги снимат. Докато  тази година ни показаха и битовата част.

# 68
  • София
Най-добрия сезон откъм условия за участниците е 4-ти на Ники Николов.
Това е потвърдено от всички.
Така че поне по тази линия Николов>Тушев

# 69
Махнала е оная ръжда - недоразумение от главата си и Слава Богу😂така е пак добре👌
Ако си махне и крака от стола, още по-добре ще е.

# 70
Новите ергени са ми меко казано безлични. Ако бях мома, на първо четене не биха предизвикали в мен грам емоция. Може и да съм тотално повърхностна, но ако някой не ме грабне на външен вид, да дам шанс клони към тотално зеро. Дано притежават поне емоционална интелигентност и нотка забавност, че ще е скука. Но аз съм си предубедена, дори във филми, ако актьорският състав е от грозници, облечени в смотани дрехи, отказвам да гледам. Иначе съм гледала само Ергенът сезон едно  и сега ЕЛР и то защото при излъчването на последния бях в болница и колежката по легло беше луда фенка, та в началото гледах по неволя, но се зарибих. Другите сезони ми бяха скучновати и не  предизвикваха в мен дори мижав интерес. Не мога да определя, кой от новите трима ми е по-симпатичен или по-точно по-неприятен. Не ми харесва нито един, а гологлавият направо ми е противен ръб. Къдрокосият има вид на глуповато момченце с десет думи речников запас. Американската мечта ми е една идея над останалите, но не съм въодушевена. Дано девойките са красиви. Та в общи линии, ще дам шанс, но не на 100% и няма да гледам на всяка цена. И дано имат бюджет, защото мизерията може и да инспирира скандални моменти, но натурията на разхвърляни дрехи, мръсни съдове и срещи върху одеяло с клета бутилка вино и пет зърна грозде, не  ми се вписват в представите за романтика.

# 71
Ако си махне и главата най-добре ще е. 😂

# 72
Кой иска да гледа как ядат? Не ни интересува в какви кутии им го носят, тия кутии не трябваше да ги показват.
Липсваха игрички, тези хора трябва нещо да правят заедно, за да има размяна на двойки. С този регламент трудно, двойките им играят стратегически.  Зрителят обича да има ред - колко пъти в седмицата ще го гледа, кога ще го гледа, кога ще се раздават рози, от мъжете или от жените. Имали са някакво време да работят и върху епизодите.  Имаше безкрайно разтегнати епизоди, с едно и също, липса на водещи събития. Срещите им бяха също много слабо място тази година - седнали на плажа на килимче повечето. Добре, че беше вратата в полето, че да знае Зрителят, че излизат на среща. Simple Smile
Трябва да си вземат поуки. Пак ли ще вкарват моми от предишни предвания? Не ми се гледат пак старите муцуни.

# 73
  • София
Това да ядат в кутиите си е тяхно решение, някои си сипваха в чинии. Отделно са им купували и друга храна да си готвят, ако искат, особено в почивните дни. Така че въобще не може да се сравнява с първи и втори сезон, когато всеки ден са яли едно и също и само нездравословни. Ники Николов наложи промените да си имат и плодове, зеленчуци, както и да биват оставяни да спят. Първият сезон са снимали до 5 и най-късно в 9 ги будят. Видяхме, че и в по-нормални условия като искат, пак ще се скарат.

# 74
Според мен връзката на Маги Томова и Калоян е PR и няма нищо реално.

Общи условия

Активация на акаунт