Диагноза-свръхактивен пикочен мехур?!

• 600
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте! Не видях скорошна тема по въпроса, затова реших да създам нова. Моля ако има хора, които са прескочили тази ужасна “диагноза” да споделят опита си. Жена на 26год. съм, всичко започна след една много лоша настинка на 19 Декември. Първо се появи леко по учестено уриниране, посетих уролог, който ме претупа само с Монурал и каза , че най-вероятно е цистит и ако не мине от Монурала да си пусна стерилна урина. Както очаквах, не мина, а резултатите бяха чисти. За няколко дни прогресира до неконтролируемо уриниране на всеки 3-4 минути през цялата нощ, като вече след всяко ходене по малка нужда тялото ми се тресеше, а аз вече бях на ръба да полудея ( който не е минал през това, не знае до каква лудост може да те докара) . След това реших да потърся друг уролог (гр.Варна) . Като той ми каза, че това за него е свръхактивен пикочен мехур. Изписа ми Цефиксим и Везизол 5мг. Вече пишкам максимум до 10 пъти на ден, но това усещане не се повлиява- имам чувството че като си докосна корема ниско долу си пипам мехура- супер чувствителен е , усещам гъделичкане сякаш мехура е. пълен, доста често получавам нещо като спазъм на мехура, сякаш ще се напишкам, след това ме отпуска. Дори при движение на червата или когато имам газове, усещам притискане на мехураа, когато сядам усещам натиск от ануса към мехура, а като вървя все едно ми се тресе мехура и го усещам пълен. Имам чувството че съм в някакъв омагьосан кръг и не знам какво да правя. Никой не обръща достатъчно внимание на проблема, а това за мен не е нормално и трябва да се търси първоизточника на проблема.. Прикачвам снимка от ехографа си също.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 12:29 от bub.bubi

# 1
На 3-4 минути да пишкаш, не ми звучи просто като свръх активен пикочен мехур. Аз като имах цистит пишках през толкова, но придружено с малко кръв, и по няколко капки.
И моят мехур е по-активен от нормалното, но аз съм прекарала цистит, няколко бъбречни кризи, уретрит, паразити... И просто ми се скапа тотално отделителната система.

# 2
Аз преживявам все още нещо подобно, но не с пикочния мехур, а с дебелото черво. Изследвам се за бактерии и гъбички, още не съм открила коя гадост ме мъчи така. И при мен ескалира, Бъдни вечер и Коледа бяха кошмарни. Съвет от мен да търсите евентуално гъбички, бактери и паразити разни. Една простуда не може да докара такива симптоми.

# 3
Каквото и да е, със сигурност не е тази диагноза.
Правят се три стерилни урини. Мисля, че ще излезе нещо. Общи кръвни изследвания, ехограф на бъбреци и пикочен мехур, ако трябва и скенер.
Според мен са ви претупали и не сте попаднали на свестни лекари.

Вмятам, че за подобни оплаквания на близък дадохме два пъти стерилна урина в Рамус и излезе чиста и двата пъти. Въпреки изявени оплаквания.
Накрая решихме да дадем урина в друга лаборатория и излязоха бактерии и отделно песъчинки от бъбреците.
От тогава вече не ползвам Рамус - мисля, че имат доста пациенти и понякога претупват изследванията и изобщо не ги правят.

# 4
Точно с Рамус аз не съм имала проблеми. Проблем имах Бодимед, когато им занесох фекална проба с паразити вътре, а те написаха, че нямам.

# 5
Съветвам те отидеш на АГ и да си пуснеш всякакви изследвания - МБ задължително с директна микроскопия, PCR за хламидия, уреаплазма и микоплазма и то в свястна лаборатория. Във Варна повечето са трагични.
Според мен изобщо не става дума за СПМ, а за полово-предавана инфекция. Трихомоните правят такива оплаквания, както и уреаплазмите. Познавам сумай ти дами от форума с ей такива проблеми, ама уролозите не ги пращат на АГ и се мотаят с месеци в омагьосан кръг.

# 6
Съветвам те отидеш на АГ и да си пуснеш всякакви изследвания - МБ задължително с директна микроскопия, PCR за хламидия, уреаплазма и микоплазма и то в свястна лаборатория. Във Варна повечето са трагични.
Според мен изобщо не става дума за СПМ, а за полово-предавана инфекция. Трихомоните правят такива оплаквания, както и уреаплазмите. Познавам сумай ти дами от форума с ей такива проблеми, ама уролозите не ги пращат на АГ и се мотаят с месеци в омагьосан кръг.
Честно казано много ще се зарадвам ако не е СПМ, защото като гледам няма адекватно лечение.. Ужасно се падна точно по празниците и трябваше да се лутам, сега в Понеделник имам час за АГ.. и без това от двата антибиотика вече имам и гъбички…

# 7
Нямаш и лактобацили. Флората ти е абсолютно прецакана.
АБ се пие задължително с антимикотик, пие се пробиотик, слагат се вагинални лактобацили. Както и да е, то сега е добре, че не си го правила, за да можеш да си пуснеш всичките изследвания. И задължително, ама задължително PCR за хламидиите, микоплазмите и уреаплазмите. Настоявай и не чакай АГ да ти го предложи!

# 8
Нямаш и лактобацили. Флората ти е абсолютно прецакана.
АБ се пие задължително с антимикотик, пие се пробиотик, слагат се вагинални лактобацили. Както и да е, то сега е добре, че не си го правила, за да можеш да си пуснеш всичките изследвания. И задължително, ама задължително PCR за хламидиите, микоплазмите и уреаплазмите. Настоявай и не чакай АГ да ти го предложи!

Много ти благодаря, че ме светна и за този вариант. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Ще й кажа да ми ги пусне и дано вече се открие проблема , ще пиша какво е станало.

# 9
Сигурна съм, че ще се намери проблема и ще се излекуваш.
Само отново да кажа - много е важна лабораторията. Виж в търсачката за лаборатории във Варна или пиши в темата за резултати от микробиология коя е читава, защото аз съм от София и не го знам. Ако беше тук, веднага щях да те изпратя, но знам, че не всички във Варна стават.
Пиши какво се е случило. Стискам ти палци!

# 10
Сигурна съм, че ще се намери проблема и ще се излекуваш.
Само отново да кажа - много е важна лабораторията. Виж в търсачката за лаборатории във Варна или пиши в темата за резултати от микробиология коя е читава, защото аз съм от София и не го знам. Ако беше тук, веднага щях да те изпратя, но знам, че не всички във Варна стават.
Пиши какво се е случило. Стискам ти палци!
Родом съм от Шумен и ще ида тук в лаборатория, която е доказана. Не е от верижните лаборатории. Много ти благодаря за подкрепата, вдъхна ми надежда, че малко се бях отчаяла..❤🙏🏻

# 11
Да, вие имате една, ох, Ноневи май се казваше. Обаче не съм сигурна, че те правят PCR за ППБ. Знам, че във Варна има Геника, те правят такива изследвания. Важно е да си направиш PCR, защото хламидията не се хваща с МБ, уж може с кръвни, ама те са много неточни. Микоплазми и уреаплазми се тестват на МБ, но не са много точни и може да излязат фалшиво отрицателни резултати. Пиша ти ги тези неща, защото нерядко девойки като теб обикалят с такива оплаквания като твоите, защото резултатите им са грешни и им лепват измислени диагнози като СПМ, дето според мен е някаква лелинска диагноза главно на нервна/неврологична почва.

# 12
Да, вие имате една, ох, Ноневи май се казваше. Обаче не съм сигурна, че те правят PCR за ППБ. Знам, че във Варна има Геника, те правят такива изследвания. Важно е да си направиш PCR, защото хламидията не се хваща с МБ, уж може с кръвни, ама те са много неточни. Микоплазми и уреаплазми се тестват на МБ, но не са много точни и може да излязат фалшиво отрицателни резултати. Пиша ти ги тези неща, защото нерядко девойки като теб обикалят с такива оплаквания като твоите, защото резултатите им са грешни и им лепват измислени диагнози като СПМ, дето според мен е някаква лелинска диагноза главно на нервна/неврологична почва.
Да, точно за нея си мислех, но ако не правят ще ги пусна към Геника, гинекологът ми във Варна работи само с тях и не признава други, щом и ти казваш че са читави. Иначе да, абсолютно съм съгласна за изследванията, сега прочетох и аз по темата и определено ще си направя PCR, ще настоявам и ще търся проблема до последно.

# 13
Един по-нестандартен поглед към евентуална причина- потърсете и прочетете за overactive bladder and vitamin d deficiency

ПП: от опит с детето и по наблюдение и насока от детски нефролог

# 14
Един по-нестандартен поглед към евентуална причина- потърсете и прочетете за overactive bladder and vitamin d deficiency

ПП: от опит с детето и по наблюдение и насока от детски нефролог
Благодаря Ви! 🙏🏻 Предполагам, че сте постигнали добър резултат?

Общи условия

Активация на акаунт