Диагноза-свръхактивен пикочен мехур?!

• 603
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Да. Бяха направени (стандартни)изследвания, в които нямаше отклонение. Изписа лечение и понеже вит Д (изследване) не може да бъде назначен по каса, нефрологът ми каза да изследваме вит Д и е сигурна, че ще излезе нисък и да взема вит Д до последващия проф преглед следняколко месеца.

Шокиращо за мен беше, че след 10+ дни цял ден на море и цяло лято навън на селска къща, периодично привм на разни добавки, в които има Д, наистина се оказа с дефицит

Сега вит Д давам още по-редовно. Нестандартен поглед над нещата, но.. явно и там вече се доказва, че вит Д влияе.

Пожелавам да се справите с неразположението. Пишете обвзателно, за да има “посока” за някой, който един ден търси сходен казус 🍀

# 16
Да. Бяха направени (стандартни)изследвания, в които нямаше отклонение. Изписа лечение и понеже вит Д (изследване) не може да бъде назначен по каса, нефрологът ми каза да изследваме вит Д и е сигурна, че ще излезе нисък и да взема вит Д до последващия проф преглед следняколко месеца.

Шокиращо за мен беше, че след 10+ дни цял ден на море и цяло лято навън на селска къща, периодично привм на разни добавки, в които има Д, наистина се оказа с дефицит

Сега вит Д давам още по-редовно. Нестандартен поглед над нещата, но.. явно и там вече се доказва, че вит Д влияе.

Пожелавам да се справите с неразположението. Пишете обвзателно, за да има “посока” за някой, който един ден търси сходен казус 🍀

Разбира се, ще се радвам да помогна веднага щом имам яснота! 😊 Благодаря Ви! 🍀

# 17
🤔сетих се за още един ъгъл (не ми е целта да Ви стресирам), едина от посоките на изследване при детето беше кр захар т.е проверете нивото на глюкоза и проследете за кетони🤔честото уриниране е начин на тялото да се освободи от излишната захар в кръвта

# 18
overactive bladder and underactive bladder не са "измислени диагнози", а реално съществуващи проблеми и не, не са само неврологични. За връзката на ОАВ с вит Д сега научих от тук, благодаря за информацията. Проверих- да, така е.
Флоуметрия изследване ориентира добре, ако намерите кой се занимава с това. Уролози, работещи в тази посока не са много. Уродинамика е вече инвазивно и съвсем малко уролози се занимават.
Пусни препоръчаните търсения за всевъзможни инфекциозни причинители, но е възможно и нищо да не се намери, което оставя възможността за ОАВ съвсем реална. Съществува и вариант, при който поради поява на остатъчна урина се развиват бактерии, но те не са първопричина, те са вторични на остатъчната урина.
Наблюдения отблизо- 8 /ОСЕМ!/ стерилни урини една след друга в различни лаборатории останаха стерилни при настояване  да се търси упорито уроинфекция.
Диагноза се постави след флоуметрия, след 3 дни лечение с правилния препарат настъпи рязко подобрение.
При диабет има полиурия, а не полакиурия.

# 19
На мен ми сложиха тази диагноза и урофлоуметрии ми правиха и какво ли не… Щях да влизам за цистоскопия, изпих какви ли не тъпотии. Не искам да кажа колко АБ също така. Имам 1 кашон с изследвания.
Накрая се се оказа, че съм с трихомони, че и с уреаплазма. Отне ми повече от година да се оправя, защото много дълго време флората ми беше разбита и имах остатъчни симптоми.
На 26 години ей така от нищото СПМ е много съмнително.

# 20
Точно, така рязко от днес за утре... И аз по-рано казах, че надали е това. Често казано, вече отдавна нямам доверие на всички лекари. Няма да давам примери, за да не разводнявам темата.

# 21
https://www.mdpi.com/1422-0067/24/21/15517
много хубава статия, която искам да споделя
OAB
https://emedicine.medscape.com/article/459340-differential

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 17:46 от ra2

# 22
И мен това ме шокира, никога съм нямала такива оплаквания, миналата година имах цистит, но отшумя за няма и 3 дни, затова сега ми е странно и според мен има причина за тези симптоми, просто откриването ще отнеме време… Наистина силно се надявам да не е СПМ, дано сте прави, защото като чета другите момичета какво пишат във форумите се стряскам, че няма изход

# 23
Съветвам те да не четеш повече. Насочила си се към допълнителни изследвания, идеята за допълнителен прием на Вит. Д е чудесна. Всички в този сезон сме в дефицит, тъй че и да не е това причината, пак е добре да взимаш. Комбинирай обаче в Вит. К за по-добро усвояване.
И горе главата, сигурна съм, че ще се оправиш.

# 24
Съветвам те да не четеш повече. Насочила си се към допълнителни изследвания, идеята за допълнителен прием на Вит. Д е чудесна. Всички в този сезон сме в дефицит, тъй че и да не е това причината, пак е добре да взимаш. Комбинирай обаче в Вит. К за по-добро усвояване.
И горе главата, сигурна съм, че ще се оправиш.

Да, няма да се натоварвам допълнително, ще му мисля като видя резултатите! Благодаря ти, Мила! ❤

Общи условия

Активация на акаунт