☃️ Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Януари '26

• 67 513
  • 710
  •   9
Отговори
# 75
Крем за акне?
Това ми напомня, че синът ми се оплаква всеки път като се прибере в Бг , почват да му излизат гадни дебели пъпки.

# 76
  • тук-там
Ами те серумите/кремове с активен витамин А така или иначе се ползват като лек срещу акне, а ние ги ползваме като антиейдж. Аз съм доволна. Само да се нанася далече от очите и да не се забравя силната слънцезащита, защото ретинолът прави кожата фоточувствителна.

# 77
Да, така е МТЗ, Ето още един лекарствено - подмладяващ, но с третиноин, nак с комбинирано действие! 😉

# 78
  • София/Севлиево
Привет.
От баницата ми се падна учене и сбогуване с мързела(кой знае,може пък да се заема с някакъв спорт,само за това ме мързи,че и понякога отвращава дори да си го мисля)...
Марджи,честита да си!
Лейди Брин, много приятен маникюр.
При нас е студено,вали дъжд,аз съм болна,с течащ нос,гадна суха кашлица...Дано не заразя децата ...

# 79
Да кажа за третиноина- мноого внимателно с него, много.
Изчела съм де що има
по темата и имам опит с ползване.Не трябва да се започва без подготовка със знание как се ползва.

# 80
Да кажа за третиноина- мноого внимателно с него, много.
Изчела съм де що има
по темата и имам опит с ползване.Не трябва да се започва без подготовка със знание как се ползва.
Да, да, точно така, аз нямам знания и само показах като пример, тези кремове с мултифункционално действие... 🙃

# 81
  • Бургас/Пз
Аз третитоин как ли не го мъчих и не ми се получават нещата с него. Какъв ли не съм пробвала. Веднъж седмично, през три дни, с крем под/ върху него, със серуми, не и не. Беля се и това е. Да, кожата ми става порцелан после, но това белене ме влудява и се отказах. Сега си карам с ретинол лятото е ретинал зимата и съм ок. Явно не всяка кожа го понася. И понеже видях, че френския е ретинал, затова ми предизвика интереса Simple Smile

# 82
Аз не съм никак смела с кремовете, особено с моята неизяснена чувствителност към някои от тях. Ще си нося гордо бръчиците, защото и филър не мога да сложа - такъв ми бил късмета.
По отношение на лаковете - много се харесвах с гел лака навремето като ходех на маникюр. Уви отдавна нямам време за това, далеч преди детето, може би когато си взех първото куче. Не съжалявам, четох че не е много препоръчителни, а и аз също имах проблем под гел лака, едва се оправих, гъбичка се бе завъдила.
С обикновените лакове ми се получава лакирането, но нямам време и го правя само за много официален повод.
ММ ми подари маша за Коледа и се радвам на букли днес, много лесно стават, не очаквах, изглежда технологиите се развиват.

# 83
И аз се мъчих 4г с третиноин, в началото горе-долу добре, изключая нарушената кожна бариера, но накрая преборих това.Но почна беленето безкрай и сухи очи.Накрая се отказах и също съм на ретинол и бакучиол.

# 84
Аз получих нов четец за НГ, че се забави доставката му и не го получих на Коледа. Много съм щастлива, защото старият ми беше без подсветка и не можех да чета на тъмно. Набухах му 30 книжки за начало и ще си чета с удоволствие сега. На вълна приключенски и криминалета съм. Да видим дали добре ще потръгнат тези жанрове.

# 85
От 2-3 лева лакове. Най-обикновени, на GR, Еssence и други такива марки. Имам и по-скъпи, разлика не виждам.
Да, вероятно има причина, ДХ3. Моите нокти са твърди като мидени черупки.
Аз съм като Диа, твърди нокти, лакът ми издържа към 5 до 7 дни и също не виждам разлика между обикновени и скъпи лакове. Еднакви са като качество, издръжливост ..., някой обикновени дори са по добри, но не всички. От обикновените харесвам на Essence, Rimel, една марка на DM /спряха я / ...

Един трик ще споделя за момичета, които искат да минат към обикновен лак, но не им издържа дълго /а и за всички/ - аз съвсем случайно открих, че ако първо нанеса лак с частици за база, после лака, който съм решила да ползвам, маникюрът ми издържа още по дълго. Ето за такъв тип лакове говоря  /произволен пример/:
Скрит текст:

Цитат
Това ми напомня, че синът ми се оплаква всеки път като се прибере в Бг , почват да му излизат гадни дебели пъпки.
Мариета, след като се появяват пъпки на сина ти само в Бг свържете ги с нещо, което ползва като козметика само тук или с храна/напитка, която само в Бг консумира  ...,  с нещо различно и го изключете от употреба. Това е лесният вариант
Другият вариант е да е свързано не с конкретна храна/напитка, а с нейното качество в Бг. Това по трудно се разбира и съответно изключва.

Цитат
Аз не съм никак смела с кремовете, особено с моята неизяснена чувствителност към някои от тях. Ще си нося гордо бръчиците, защото и филър не мога да сложа - такъв ми бил късмета.
Мими88, ние с чувствителните кожи не сме за ретинол /вит А/, витамин Е е моето /и в крем и като добавка/.
А за кремове виж сериите на Lumene Козметика
Имат висок процент /до 97%/ натурални съставки, без парабени, формалдехид и минерални масла и са клинично тествани продукти. Имат серия точно за чувствителна кожа.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 14:59 от Sweta

# 86
Комбинацията серум плюс крем на Естедерм много ми допадна, от вчера до днес няма поражения и смятам да продължа! 😀
Утре ще сравнявам процента ретиноли с френския!

# 87
Допълвам, че ретиноидите действат няколко дни и може да се появи проблем ако се избърза.Затова е началото се ползват през няколко дни.Ако кожата вече е свикнала и се надгражда, то пак трябва да се внимава и да нанася поне през ден в началото.Често от днес до утре няма поражения и идват изневиделица.

# 88
Мими, поръчай да ти донесат от Испания най-ниския процент на Retirides. Много хубава консистенция, не е агресивен към кожата и попива лесно. Само ще го въвеждаш плавно и внимателно.

# 89
  • Бургас
Мариета, това с пъпките го има и при нас. Мислех си, че е заради мръсния въздух в Б-с. Иначе кремовете му са едни и същи тук и там.

Не мога да ги оправя тези ретиноли, ретинали, ретиноиди ...Flushed

Общи условия

Активация на акаунт