Настъпена употребявана игла, захвърлена на детска площадка --

• 741
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Сега се сещам още нещо. Когато ви излезнат резултатите от антителата, се консултирайте с някой, който разбира добре от материята - евентуално в лабораторията. Не си спомням за коя болест бях чела, че лабораторните тестове засичат антитела само от преболедуване, а не засичат такива от ваксинация. Което не означава, че ваксинираният няма защита, а просто тестовете са калибрирани да улавят само преболедували.
За варицелата си го чела това, от темата за ваксината.

# 16
  • Анкх-Морпорк
Изследвайте отново след 6 месеца за антитела за HIV и хепатит С.
За хепатит B след като е ваксинирано детето, не трябва да има проблем.

# 17
Здравейте, благодаря на всички за съпричастността! Ние сме с много висок титър за Хеп Б, та добре, че не правигме бустер. Сега чакам отговор от РЗИ, защото отправих писмен сигнал за иглата и запитване за нужните изследвания. Не знам дали е правилно или трябваше по телефон/лично...
На всички желая здраве!

# 18
През системата за сигурно електронно връчване (edelivery.egov.bg) би трябвало задължително да получиш отговор от упълномощено лице. Можеш да пуснеш едно копие и от там, за да виждаш дали и кога точно са получили съобщението ти. Съответно имат и срокове, които трябва да спазват, за да ти отговорят.

# 19
  • SF
Здравейте, благодаря на всички за съпричастността! Ние сме с много висок титър за Хеп Б, та добре, че не правигме бустер. Сега чакам отговор от РЗИ, защото отправих писмен сигнал за иглата и запитване за нужните изследвания. Не знам дали е правилно или трябваше по телефон/лично...
На всички желая здраве!

Радвам се! И се успокой!
Както ти казах и вчера, тетанус сте поставили, което е най-важното, защото детето се е наболо на стара кой знае колко стояла игла. Вирусите няма как да оцелеят дълго върху иглата. А е напълно възможно иглата изобщо да не е била заразена.

Общи условия

Активация на акаунт