Лидл 196 - 2026 в €

• 22 325
  • 272
  •   5
Отговори
# 90
  • SF
Е, да!
Не е и от заплати и осигуровки на служителите. Техните са по-високи.

# 91
  • Враца
Ще е хубаво като международна верига всички цени да са еднакви навсякъде. Както в  България във всички магазини Лидл са еднакви цените така трябва да е във всички държави. Нали това е хубавото на международните вериги, че можеш да си купиш стоки произведени в чужда страна. Ама ето, чужда стока нашенски цени.
 И да не разводнявам повече темата, нашия филиал го затвориха за ремонт до началото на април, което много ме затруднява, защото има продукти, които само от Лидл мога да си взема.

# 92
  • SF
Ами това няма как да стане, защото в Лидл продават и много локално производство. Кисело мляко Боженци няма да намериш в немския Лидл.
И не само поради тези причини. Но дори и да направят еднакви цените, пак не е честно спрямо българските доходи от пенсии и заплати.

# 93
Имам познат, който продава картофи на зеленчукова борса. Обикаля България и купува от родни производители, но искаше да се свърже с голям производител в Германия, защото и с транспортните разходи цената в България щеше да му дойде по-ниска от родните картофи. Германецът отказа с обяснението, че има достатъчно контрагенти и няма капацитет за нови. Миналата година по немските телевизии дълго време имаше предавания на темата цената на маслото, защото беше скочила в Германия почти двойно. Не знам как е сега, не съм гледала скоро немска телевизия.

# 94
  • София
Ще е хубаво като международна верига всички цени да са еднакви навсякъде. Както в  България във всички магазини Лидл са еднакви цените така трябва да е във всички държави....
Внимавай какво си пожелаваш, да не ти се сбъдне, казали са хората 🙂
Че кутия цигари по 10-15 евро не ща 😅

# 95
А, те и тук ще станат толкова. Сега гледах, че от НГ има увеличение от 30 цента на повечето марки.
Една от марките е почти 5 евро.

# 96
По Хелоуин сравнявахме цените в България и Италия точно в Лидл. Всяко нещо, абсолютно всяка стока, беше с поне 1 лв/50 цента по-евтина в Италия. Айде, някои стоки са местни, но някакви бисквити за Хелоуин и подобни неща...а някои бяха с по няколко евро по-евтини там. Нямаше нито един артикул, който да е по -евтин в България. То не е само в Лидл де, просто с Лидл + е много лесно да гледаш и сравняваш Sad

# 97
  • София
4% е ДДС в Италия на основни хранителни продукти, отделно при по-висока покупателна способност могат да работят на по-ниска надценка, защото с високия оборот си покриват безпроблемно месечните разходи.

# 98
Тези италиански вафлички хубави ли са? Вътре има ли някакво кремче? Исках да почерпя на работа и се чудя стават ли за тази цел, а не искам да се изложа?

# 99
  • София
Тези италиански вафлички хубави ли са? Вътре има ли някакво кремче? Исках да почерпя на работа и се чудя стават ли за тази цел, а не искам да се изложа?
На мен не ми харесват и по-скоро не е имало много мнения в темата да се харесват. Отделно не са вафли или поне не това, което масово разбираме под вафли. По-скоро нещо между бутерки и бишкоти.

# 100
Наместиха някой хора да управляват Лидъл и К. и сега гледаме познатата от миналото поговорка ЛГГЗ. Там търсете причината за разликите в цените по държави.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 08:54 от netman71

# 101

На мен са ми любими, но не мисля, че са подходящи за почерпка. Нямат кремче, от бутер тесто са и се ронят, когато ги хапваш.

# 102
За почерпка - не.
 Аз правя торта с тях.

# 103
  • София
На мен много ми харесват тези италиански "вафлички", даже са ми любими. Но да, по-скоро са бутерки, отколкото вафлички.

# 104
Единствените, дето половин година никой не ги яде вкъщи. Яла съм готова торта с подобни, но пак нищо особено. Повече не бих се минала.

Общи условия

Активация на акаунт