Сушилнята - Всякакви въпроси и отговори - Тема 29

• 1 660
  • 82
  •   1
Отговори
Ако се чудите дали да си закупите сушилня с пералня в един уред или два уреда отделно - това е темата, с анкета за сушилнята, какво е по-добре да изберем - самостоятелен уред или комбинирана с пералня: Сушилня - комбиниран уред или самостоятелен?

За комбиниран уред пералня със сушилня има отделна тема: Избор на комбинирана пералня със сушилня.

Ако желаете да следите темата, но няма какво да кажете в момента - натиснете . Не пълнете първите 10-13 стр. с мнения от сорта на "запис", "и аз цоп тук", "хоп", "троп" и подобни празни мнения.

# 1
  • Ловеч
Привет и благодаря за новата тема. Бих искала да попитам притежателите на сушилни Miele, на екстра сухо ли сушите или гардероб +? Аз суша спално бельо и хавлии на програмата за Спално бельо, гардероб +, но хавлиите остават леко влажни.  Сега съм ги пуснала на Екстра сухо и да видим.

# 2
Привет и благодаря за новата тема. Бих искала да попитам притежателите на сушилни Miele, на екстра сухо ли сушите или гардероб +? Аз суша спално бельо и хавлии на програмата за Спално бельо, гардероб +, но хавлиите остават леко влажни.  Сега съм ги пуснала на Екстра сухо и да видим.
Аз суша на предпоследната степен.
Спално бельо суша на програма Спално бельо, а хавлии — на Памук. Ако е останало нещо влажно, пускам последващо на Горещ въздух 20'

# 3
  • Ловеч
Аз суша на предпоследната степен.
Спално бельо суша на програма Спално бельо, а хавлии — на Памук. Ако е останало нещо влажно, пускам последващо на Горещ въздух 20'

И аз така правя, но със спалното бельо пускам 1-2 хавлии за лице и те ми остават влажни. Предпоследната степен гардероб + ли е?

# 4
За полицейската униформа на дамата от предната тема, ако скоро предстои да се сменя, бих тествала в сушилнята на програма Микс. Е, и бих питала собственика й дали е съгласен. Grinning

# 5
Да, предпоследната степен е за гардероб. Аз също суша на тази степен с активен Шонен+ и програма памук дори и спалното бельо /чаршафи/, защото е памучно и капацитета на програмата позволява да сложа повече от един комплект. Програмата за спално бельо допуска един двоен комплект. Нормално е при едновременно сушене на неща с различна плътност да излизат и различно изсушени. По устав трябва да се сушат отделно, но на практика рядко се получава.
Предпочитам нормално изсушени дрехи и почти не използвам опция екстра сухо.

Програмата Bettwäsche е за олекотени завивки, кувертюри,  одеяла, възглавници и т.н големи текстилни изделия, предполага се по един брой на цикъл.

# 6
Програмата Bettwäsche е за олекотени завивки, кувертюри,  одеяла, възглавници и т.н големи текстилни изделия, предполага се по един брой на цикъл.
Моята програма Bettwäsche си е точно за спално бельо, чаршафи и кърпи.

# 7
  • Ловеч
А екстра сухо кога се използва? На по-висока темпертура ли се сушат? Shonen щадящо ли е? Аз има. dry care 40. Дали е същото?

# 8
Програмата Bettwäsche е за олекотени завивки, кувертюри,  одеяла, възглавници и т.н големи текстилни изделия, предполага се по един брой на цикъл.
Моята програма Bettwäsche си е точно за спално бельо, чаршафи и кърпи.
Да, за спално бельо е и не само, но както казах теглото при нея е ограничено. Най- общо казано за големи текстилни парчета. Вижте си ръководството за колко кг я дават.  Аз често пера и суша едновременно нашето двойно спално бельо и единичните на децата. На обособената за целта програма би следвало да ги пусна поне на два пъти. Не винаги разполагам с това време, та така.

А екстра сухо кога се използва? На по-висока темпертура ли се сушат? Shonen щадящо ли е? Аз има. dry care 40. Дали е същото?
Екстра сухо може да използвате за по- малко чувствителни на висока температура текстили като хавлии, халати и други многослойни тъкани.
Шонен е опция за допълнително щадене /при мен е активен почти винаги като застраховка/, докато Dry care 40 предполага да е още по- щадяща програма.

# 9
Да, за 4 кг ми е програмата Bettwäsche, но пералнята ми така или иначе не събира всички чарашафи и спално бельо едновременно за цялото семейство. Тоест все са две перални при мен, но рядко са в един ден.

# 10
Почти бях готова да поръчам Бош 6 серия https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WQG14501BY/p/654390 със самопочистващ филтър на 1399лв. беше в Технополис. Но докато се начудим се изчерпа. След четене в темите назад и добри отзиви на потребители и имайки предвид, че пералнята е стара и само 800 оборота центрофуга, купихме за моите родители тази сушилня:
https://zora.bg/product/kd-nhl8s9gw3
Вече няколко пъти е ползвана и резултатите са отлични. Прането, въпреки слабата центрофуга на пералнята, е сухо за около 1:30ч. Сушихме първия път голям плик, долен чаршаф голям, две калъфки, две пижами памучни, две хавлиени кърпи + 2-3 дребни кърпи. Избрах програма микс ( защото на моята Горене - модел от преди 5г., който тук много се препоръчваше, ползвам все тази ) и степен на сушене за гардероб. Тъй като не познавам още машината не рискувах с екстра сухо. Прането беше сухо, независимо от различната плътност на материите. Само една калъфка леко влажна, защото се заплела в чаршафа.Няма никаква миризма на пластмаса или гума, а само леко на перилния препарат.Сравнявам само с нашето Горене DA 83IL/I и много съм впечатлена, че Sharp също се справя на това ниво! Много ми помогна съвета на Васил Василев за мощността на сушилните и това наклони везните към този модел. Нашата е 700w, а тази 1000w.И защото родителите ми не искат да сменят засега пералнята, решихме, че тази сушилня ще суши по-бързо, а не по 3-4 часа, както четох някои потребители да споделят.Знам, че е хубаво да е по- високи обороти на центрофугата, но не мога да ги убедя.А и те са възрастни и са свикнали на тази пералня. Та докато работи пералнята( дано не тормози много сушилнята) - няма да се сменя.
 В магазин Зора ми направиха и отстъпка 5%. Цената стана 1139 лв. Доставиха ни опакован уред, не мостра. На касата ми казаха, че гаранцията е 3 години, но като се прибрах и си гледам документа “търговска гаранция за едра бяла техника”, гаранцията е 60 месеца! Дано не се налага да я ползваме, но е още  един +.
Също да споделя, че после намерих същия модел в сайта пералня.бг с 50лв. по-ниска цена, но там си пишеше, че гаранцията е 36 месеца.

# 11
За полицейската униформа на дамата от предната тема, ако скоро предстои да се сменя, бих тествала в сушилнята на програма Микс. Е, и бих питала собственика й дали е съгласен. Grinning
Здравейте,ац суша от  дълги години утеформата си на програма за синтетика,согато имах АЕГ.
Сега с Miele суша на протрама за промазки.
Полара също на програма за синтетика.

# 12
Коя е тази програма за "промазки"?

# 13
Сигурно е Imprägnieren.

# 14
Сигурно е Imprägnieren.
И аз така си помислих.

Общи условия

Активация на акаунт