Съпруги на военнослужещи - 35

• 4 065
  • 220
  •   2
Отговори
# 135
Включвам се пак, всичко днес е минало чудесно, никой не я питал, чак беше възмутена, че едно дете забелязало цитирам "чак на обяд" 😂😂😂😂
Но пък имаме ново 20... 2 пъпки и съмнение за варицела на най-добрата й приятелка, с която са скачени съдове нонстоп... Тааа сега тръпнем в очакване да видим каква ще е работата, ще минем ли и през това в идните дни...май бях споменала тук и в предните постове, но днес вече е по-голямо съмнението 🤭

Пожелавам ви приятна вечер, тук е дъждовно и студено, оставаме си на топличко тази вечер и с книжки 🥰

# 136
Здравейте и от мен! Ето че и тази работна седмица се изниза. Натоварено ми е, в работата имам много задачи, не смогвам, не ми стига съня, днес се успах, отидох на работа наполовина гримирана и там се довършвах,  но се радвам, че съм здрава, че ходя на работа, че утре е събота и не ми се налага да ставам рано.
Струва ми се, че някой нещо ме пита за детето, но не помня кой и какво. Не е нарочно, забравих какво беше, така че не се притеснявайте пак да питате.
Варицела моя не е карал. Има една ваксина, то се оказа, че трябва да има и втора ваксина, но а днес, а утре и минаха години без да поставя втора доза. Та така.
Влизам в банята, после ще гледам някой филм и ще си мисля приятни неща. Лека и спокойна нощ на всички! Намерете нещо, за което да благодарите. Има една много хубава мисъл, която често си поствам в мрежите: ако утре имаш само това, за което си благодарил на Бог днес, какво би имал?

# 137
  • Пловдив
МисЮ, дори и варицела да е, като цяло децата я карат по-леко. Кака Дзвер имаше 10 пъпки. И да знаеш, че баба шарка обичала топличко и сладичко.😉 И да, много е заразна. Така че, споко.
Аз пък така се надявах днес да е разказала 1110 пъти какво е станало. Тия деце вече не обръщат внимание на синини, охлузвания и пукнати глави... едно време какви разкази за героични приключения имаше. 😂
Прекрасна вечер на всички.

# 138
  • Пловдив
Добър вечер от нашата си България.
Още в Шумен ни запукаха едни огромни снежинк(к)и и така беше до Петолъчката. За щастие, прохода явно го бяха обработвали, та пътя беше мокър, но не и заледен. Надявам се, че и в неделя ще е така Stuck Out Tongue Winking Eye
Фло, вкъщи Половинът вика неволята и в крайна сметка ми е достоен заместник. Има даже неща, които са предпочитани именно той да ги готви (тази седмица се разминах с печката - Госпо'ицата си е поръчала боб, а това е от специалитетите на баща ѝ).
Отивам сега, да си пусна вчерашната серия на Мамник, защото не съм я гледала

# 139
  • София
Добър вечер, преди да ви пожелая лека нощ.
Моя Ромео не стига, че нищо не може да сготви, ами днес изхвърлил един буркан с бульон, от който щях да направя супа. Е, поминахме и без супа. Grinning Налегнала го е скуката и само се чуди какво да прави. На село работа има, но до пролетта има още много време. А на мен не ми стигат 24 часа в денонощието.
СЕТИ_БЕТИ пита за какво бих благодарила. Днес съм благодарна на това, че имам прекрасни внуци. Сутринта си поговорих с Радичка сладичка. Разделили са се с гаджето, по нейна инициатива. Кога се гаджосаха, кога се разделиха? Има няма 2 месеца. Момче и вятър, куклен театър. GrinningПо обяд ми се обади бабин убавец. Готви се за поредния изпит, който е на 20. януари. Каза ми по какво е, но изобщо не запомних.Когато го приеха, няколко пъти писах специалността, докато я запомня. Имам добра зрителна памет. Тези компютърни термини никак не са ми понятни. Прибрах малкото чаве от училище. Изненадах я с любимите й пилешки хапки и картофено пюре. Получих целувка и признание - Бабо, обичам те!. Последна в изповедалнята дойде Кати. Прочете ми разказ и стихотворение, които е написала само преди няколко дни. Баба беше в ролята на критик. Приятно ми е, че се допитва до мен. Спечелила съм доверието им. Заработваме си спомени... Чудесно е. Като в руската песен Я люблю тебя жизнь - Обичам те, живот...Предполагам, че ще се справите с превода. Ако трябва да помагам.
"Как поют соловьи.
Полумрак, поцелуй на рассвете…
И вершина любви,
Это чудо великое - дети!
Вновь мы с ними пройдем
Детство, юность, вокзалы, причалы.
Будут внуки потом,
Все опять повторится сначала."
Лека нощ, момичета. Утре си поспете. Аз ще ставам по-рано, защото малката внучка е на Олимпиада по български, ще я закарам до училището, а аз отивам на тръстиката.

# 140
Обичате ли живота? Тогава не прахосвайте времето, защото то е онова, от което е направен животът. "
Бенджамин Франклин

Добро утро от мразовития Пловдив! Студено си е, но все пак е зима, ще го изтърпим. Само дано няма гадна киша и лед.
Черпя ви с кроасан и кафе за моето момче. Днес има имен ден, да ми е здрав му пожелавам и все така целеустремен!
Честито, ако има именици в темата - здраве, щастие и късмет!
Фло, във връзка с това, което си написала за кръщаването на децата /Йордан, Иван Simple Smile/ се посмях, но като се върна назад в годините и се сетя през какво преминах заради името на сина ми, усмивката ми замръзва. Тук попаднах случайно на една тема свързана с това. Оказва се, че още има хора, които правят живота черен на младите родители заради името на детето. Не го разбирам. Аз много харесвах тази традиция, но заради такива изцепки и простотии от страна на някои родителски тела вече си мисля, че е по-добре да не робуваме на нея. Ох, спирам с това, че се изнервям.
Фло, какво беше това с ванилията? А ти си неуморна и баба за пример, възхищавам ти се!
Мис Ю, много се забавлявам с твоите описания. Да ти е жива и здрава малката сладурка! Ако е варицела, дано по-бързо мине. Моят син не е боледувал от нито една шарка и честно да ви кажа сега покрай децата се притеснявам, но дано това е само в моята глава.
Мъниче, браво на теб!
Сети, опитвай се да си почиваш колкото се може повече. Иначе се възхитих на това с гримирането - аз като не се гримирам /просто не ми се отдава тая дейност, винаги си изяждам червилото или размазвам спиралата/ се радвам на хора, които умеят да го правят това. Особено ако е лек, дискретен грим, който подчертава хубавите страни. И Сети, всеки ден благодаря, най-малкото за това, че съм се събудила и продължавам с другите неща....
На неспоменатите - силни прегръдки!
Радвам се, че темата така се раздвижи!
Аз днес, нищо, че е празник ще домакинствам, ще се пазарува и довечера евентуално някаква почерпка за именика. Е, няма да съм с тях, но мислите ми винаги са там.
Хубав ден!

# 141
  • София
Добур ден и от мен!!!
За днес мисля скромно, но ми се полага титлата "луд на деня". Станах в 4.40. В 5.20 вече бях изръгала ММ от топличкото легло и хоп в колата, и хайде на пазара в Малашевци (голямо хобш е това "нещотърсачеството"... покрай грижите с татко, после дойде дъжд, после празници и студ, а сега евро, но вшкам - ще се пробва. И така на майтап откарахми три часа, още не мога да се разгъна и размръзна, но съм доволна. Имах си идеи какво искам да си купя и даже преизпълних плана и съм много доволна.
Заведохме Малечка на балет и продължавами по задачки.
Честито на имениците днес.
Мама е утре именячка и ще ни прави дебелки.
През седмицата каката взе един изпит, аз оцелях работно, а Малечка вчера били в кмена на общината на нещо посвитено на Райна Княгиня. Та днес ще ги дават в 17 часа по Евроком. Да видим нашата ТВ звезда в ролята на Райна как ще е (не е с насинено око - Мис Ю, каката ни ги правеше тези с очите и носа и то все пред празници в градината).
Още щях да пиша, но ми налазиха по телефона и ще ми се затрие това. После пак ще се включа.

# 142
  • София
Привет, прекрасни!
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, едва сега се добрах до лаптопа, но от сутринта си мисля за твоя именик. Прекрасно момче си имаш. Предай му пожеланията ми за здраве,успех, късмет, обич, удовлетворение и разбира се парички, за да се затвори кръгът на щастието! Наздраве! Съжалявам, не можах да те чуя. Hug
МАГИ, на мен можете да ми присъдите приза "най-упорита и талантлива загори тенджера". JoyНе една, а цели две тенджери загорих. До сега такова не ми се е случвало, но никога не е късно да опитам и с три тенджери. Stuck Out Tongue Winking Eye
Сложих да варя едно телешко месо за винен кебап. Вряло, вряло и извряло. Добре, че бях отделила от бульона, та извадих месото, залях го с  останалия бульон и доправих яденето - добавих зеленчуците, виното, дафиновия лист и разните пипери. Стана чудесно! Следобяд все пак реших да направя една пилешка супа, да не се занимавам утре с готвене, че имам други планове. Месото беше почти готово, но вместо да го изключа, реших, че може да поври още малко и като се хванахме с една приятелка на разговор... почти час.  По едно време усещам ужасна миризма и...само дето не запалих къщата. Събуди се Ромео и ми казва: Ако занапред мислиш да готвиш така, я по-добре се откажи. Това и чаках! Тържествено обещах, че спирам готвенето. Да се стяга той. А дано, ама надали. GrinningСега за наказание, заради скверните думи търка загорелите тенджери. Чакам си наградата!

# 143
  • София
Добро утро, рано в зори.
Фло, разсъни ме със смях. Аз от както съм в това жилище не съм ги правила тия неща - на всичко имам таймери и не излизам от кухнята без да съм дала спиране на котлони/печка и т.н. иначе не мога да смогна да си купувам тенджери.  Помня за сватбата ми подариха едни много яки тенджери на Солинген. С 20 години гаранция (пък аз си викам - то тендежера, те чак гаранция написали). Е за осоло две годиди най-малката я съсипах - стерилизирах си шишетата и бибероните на каката, варях пюренца. Толкова пъти я загарях, че се отлепи двойнотопдъно, изпада керамиката от вътре, но я ползвах с едно дъно. Накрая така сварих три биберона, че повече не можах да ги изчегъртам от дъното и я изхвърлих. После другите две деца отгледах с обикновино миене на шишета и биберони, това с прераряванито си остана в 2003та.

# 144
  • София
Добро утро, прекрасни момичета!
Днес е Атанасовден. Атанас дойде, лятото дойде - така казва народа!
Да е жива, здрава и бодра майчицата на МАГИ. Правнучета да дочака! Ако имаме още именици - поздравявам и тях! А те да почерпят.
Подхващам задачите - кафето, внучката на Олимпиада по български, а после отивам да загарям тенджери. И МАГИ заслужава награда Stuck Out Tongue Winking Eye
Хубав ден, дружки! Hug

# 145
Неделя сутрин.
Тишина.
Аромат на кафе.
Вкусна закуска.
Добро утро!

Две ранни птички са ме изпреварили, но все пак аз да си сервирам кафето /който иска ще добави закуската, аз я пропускам за момента/. Момичета, разсмяхте ме с тези тенджери Laughing. Преди много години майка беше забравила едно пиле - сложи го да се вари и се зае с други неща. Няма да забравя смрадта, която се носеше вкъщи доста време след това. Ужасно е. Фло, важното е, че нищо не се е подпалило, и мисля, че наказанието на Ромео е справедливо Wink. Благодаря за обаждането и поздравите. Ще ги предам малко по-късно, защото вчера пак ходиха по лекари и дано тази нощ са успели да поспят. Завъртя се нещо там и не могат да се излекуват.
Честито на всички именици днес, специално и за майката на Маги - здраве и усмивки желая!
Маги, какъв е този  пазар в Малашевци?
Планът ми за днес е и аз да наготвя нещо, надявам се без да загоря някоя тенджера и да се разкрася. Ще пера, ще прибирам пране и т.н и денят ще се изтъркули.
Другите май доста са се зазимили и не им се пише. Надявам се, че са здрави и на топло.
Хубав ден!

# 146
  • Пловдив
Докато седна и то станало обяд вече... Е, допивам си кафето с вас, преди да тръгна пак по пътищата родни.
Сварих, да си сваля и прибера украсата, сега ми е едно голо и пусто Cry Прозорците оставям за другата седмица, тази не остана време.
По поръчка на Госпо'ицата, направих баница със сирене и бутер банички с кренвирши, топено сирене и лютеница, за да има какво да си носи в училище.
Изчистих и апартамента, пуснах пералнята и съдомиялната да се почистят и... То станало време да тръгвам отново.

Живи и здрави да са имениците от вчера и днес!

# 147
Добър ден,
У нас за да не е дребосъка на телефона се налага и майка й да спазва режим с телефона, докато сме в почивни дни... Та сме се отдали на настолни игри, основно Не се сърди човече по 28 хиляди пъти на ден.
Вчера си правих експерименти -крем карамел на еърфраера, е, получи се вкусен, но с малко шуплички... Няма да остане, ще се хапне разбира се. Правих и солен кекс, гювечета, кренвирши с кашкавал, салата.. излизахме малко на разходка, общо взето така. Днес още сме по пижами, трябва да измисля какво да сготвя още, че да може утре да не готвим 😂 и да се стягаме за работната седмица.
Фло, ММ готви всичко, много ме отменя, от това грам не мога да се оплача. За всичко мога да разчитам да ме отмени, а и да го е свършил както трябва. Пу пу, да не са му уроки 😂 за да не е за завиждане, веднага минавам да кажа, че супи не готви 😂😂😂😂
Дафинов лист, да ти е жив и здрав именика, с малко закъснение, само щастливи моменти и усмивки пожелавам.
А иначе моята малката в момента е извор за бисери 😂
Маги, честита да е майка ти, пожелавам й здраве! Да ви се радва още дълги години.🎉
Мъниче, лек път! Пак си отметнала една камара неща, машина си ти, казала съм ти!
Маги, за ставането, пазара и луд на деня, от мен имаш приза. Това освен, ако не ми трябва нещо мноооого важно, не бих си го причинила... Камо ли в зимен ден, почивен ден... 😂
Радинка, как сте? Оздравя ли наборчето?

Не ми се показва навън, май ще включа хлебопекарната за 1 хляб... Ако не е хванала паяжина, че не съм я ползвала от 100 години... Иначе трябва да излизаме да купуваме, сега като се замисля, май ставам да я заредя 😂
Приятен ден!

# 148
  • София
Ето ме пак. Ще гледам да съм по-кратка, че да не подобря вчерашния рекорд. Stuck Out Tongue Winking Eye
Аромата в кухнята все още ми напомня за моите вчерашни изпълнения. По едно време гледам, че Ромео пръска пердетата и обяснява, че иска да поосвежи въздуха. Добре, че бързо реагирах. Щах да остана без лак за коса...
МИС Ю. здраво си се развихрила - подсети ме за гювечета и крем карамел. Скоро не съм правила.
МЪНИЧЕ, спокойно пътуване!
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, бързо да оздравяват и малките, и големите.
МАГИ, на битака синът ми често ходи и наистина доняся доста интересни неща.
Къде сте, момичета? Доброволно ли ще се покажете или да ви изброявам една по една  и да се червите пред строя?
Отивам в кухнята, че да не стане като миналата година в Сан Франциско. Joy Част от стар виц.

# 149
Оо тук съм, Фло, къде да съм.
Пуснах хлебопекарната, заредих едни бутеркренвиршки да се пекат. Тези дни за ужас на някои, 4-те кренвирша, които бях купила ги употребих в 2 неща 😂
Чак се чудя на себе си тези два дни какво ми стана 😂 че ми се разготви така... Ама имам и такива моменти.
Сега ще изпратя другите двама от семейството на кратка разходка на въздух, а аз ще направя едно бързо слушане на началото на следващата книга на Васил Попов. С Мамник приключих.

Общи условия

Активация на акаунт