Съпруги на военнослужещи - 35

• 4 071
  • 220
  •   2
Отговори
# 150
  • София
Казвам на Ромео - купи ми нова рокля, че с тази, която съм облякла, приличам на готвачка. А той ми отговаря - покани съседите на вечеря и всички ще разберат, че не си готвачка...Joy

# 151
  • София
Ами, пазарът в Малашевци е като в Афганистан.  Там ММ си "лекува" мераците за източна преговорна търговия, а аз си намирам находки. Това е абсолютен битак-боклучарник, но има много находки. Например мама изпочупила винските чаши и ми ивка - търся някакви - три-четири... в Икеа и Метро има бюджетни, но не ми "говорят". И вчера намерих 6 чаши с позлата, чешки кристалин (от соца) с оригиналната кутия и като ги измих вкъщи грейнаха... и разни такива неща си намирам там. И книги - и стари и нови, и грамофонни плочи за сина, но за да си намериш се ходи ранооо. Но аз така си почивам.
Даже разказчета съм писала ( https://tzvetno.blogspot.com/2021/01/blog-post_11.html?m=1 )

# 152
  • Пловдив
Привет от дУргата България. Тук е лед и студ - за всички и по много Joy
Пътувах нормално (и малко по-бавно от обичайното), но при тези условия - така!
Минах през магазина и напазарувах за седмицата, в този студ хич не ми се мърда, та тази седмица ще си изкарам зад оградата Joy
Маги, в Пловдив на Руския пазар е така в неделя сутринта, но няма сила, която да ме изкара толкова рано от леглото. Като бяхме млади Stuck Out Tongue Winking Eye Половинът се разхождаше до там рано-рано и все си намираше "съкровища". И аз съм ходила 2-3 пъти и наистина не съм се прибирала с празни ръце, но чак пък, да си заслужава ставането рано...айде нЕма нужда Joy И аз като Мис Ю, предпочитам съня Heart

# 153
Днес бяхме на рожден ден на племенника. Ум ми се зайде от тези детски рожденни дни в клубче. Ама и мен това ме чака... То по-евтина сватба можеш да направиш Grinning Ама важното е, че децата се забавляват много.
Готвих крем супа картоф и броколи за Стоянчо (злояд си е той, ама виж броколи яко муа). За сър едни гъби с бекон и кашкавал. Лесна, бърза, вкусна вечеря е. За мен чушки с доматен сос с много сирене (че от Нова година ми се яде). Дори Стоянчо изяде 3-4 лъжици... Grinning И така. Утре пак студ...

# 154
Добро утро! ☕
Успешна седмица! ❤️

# 155
  • София
Добро утро, МИС Ю.
МАГИ, прочетох разказчето ти, ще го прочета и на сина ми. У нас той и по-рядко ММ ходят на битака. Колко зъболекарски инструменти е намирил там и то почти без пари. И още разни други неща. Понякога наистина има ценни находки. Аз да си призная не съм ходила там на пазар. Явно не съм от породата нещотърсачи.
НИА, тези 'клубни' рождени дни според мен са повече за възрастните, отколкото за малчуганите. Особено, когато са съвсем мънички. Те и в миналото си бяха цифра, а сега нямам представа какви са цените. Децата нямат спомени от празненството. Може би, когато са по-големи, ще запомнят тези празници.
МЪНИЧЕ, сами ли се изхранвате там, зад оградата? Или пазаруваш разни дребни нещица, само за допълнително похапване?
СГГ, защо те няма? Дано да си здрава.
Поемам по задачи. Спорен ден!

# 156
Успешна да е седмицата!

# 157
  • Пловдив
Добро утро. Да, СГГ, понеделник е. Студен понеделник. Виждайки температурите по другите части на България, все пак се успокоявам, че при нас си е направо топло. Blush
Благодаря за кафето на ранобудните.
Фло, ще се чуем за офис на Еконт. Щъркелът още не е литнал към нас. Загрява преди полет. Grinning
Пожелавам на всички прекрасна седмица. И много, много усмивки.

# 158
  • София
Ох, че студ... изпратих мама на влака. Днес почивам и съм Пепеляшка (ама от Али експрес - не си давам зор - само пране).
Фло, ето още едно пазарско разказче.  https://tzvetno.blogspot.com/2021/01/2.html там имам и други. Това ми е начин да се справям с емоциите. Мисля до края на годината да направя група по Терапевтично писане, но не знам дали ще успея. Много дини са ми под мишницата, но пък ми е мечта отдавна да си вкарам психологията в терапевтична дейност (за индивидуално консултиране не се наемам на този етап).

# 159
# 160
СГГ, върна ме 33-34 години назад във времето...когато бях на 3-4 години и го гледахме преди сън. Точно в този му формат.
Благодаря ти! 🥰
Лека нощ!

# 161
Очаквах всяка вечер "Лека нощ" с нетърпение. Спомени, спомени ...

# 162
  • София
Ей, СГГ, и аз се върнах много години назад. И понеже помня много години преди вас, та си спомних и най-първите предавания. Била съм на 9 години - кога е било това? Първото предаване Лека нощ деца или Сънчо е излъчено на 5.март. 1960.
Лека нощ, мили деца! Hug

# 163
"Всяко сърце някога е било шито.
На някои с конци от спомени. На други с мъниста от любов..."

Силвия Кристъл,
"Ловът на пеперудата"

Добро утро!
Въпреки студеното, пожелавам ви цветен ден!  ❤️

# 164
  • Пловдив
Добро снежно утро!
Тук е студ и лед положението, но поне вятър няма! Малкото останало кафе в чашата ми замръзна, докато мине сутрешния развод Fearful
Сега си пускам второ и отварям лаптопа, че доклад трябва да правя.
Фло, от тази седмица вече столовата работи, но ни е краен вариант - нещо с кухнята там не се разбираме. Поне салатите стават, та го караме на зеленчуци Joy
Маги, идеята ти е страхотна. Ще се радвам, да ни държиш в течение на развитието!

Общи условия

Активация на акаунт