Следваща стъпка?

• 12 572
  • 382
  •   1
Отговори
# 210
Тъга, много тъжно и жалко.
Под жалко имам предвид поведението ти. Без да се обиждаш, не го казвам с лошо.
Ти купуваш любов, това е тъжно и жалко.
Толкова много червени флагчета и ти не стопляш и не стопляш.
Човека в началото ти е казал това което си искала да чуеш. Мъжете го правят.
Нататък гледаш действията. Думите не са достатъчни.
Сега е модерно така. Уж намеци и обещания, а накрая ти сервира, че това вашето е неангажиращо. Аз бих го счела за измама. Защото си е така. Лъжа.
Себеуважаваща се жена неангажиращо няма да живее с някой. Да живееш с някого е обратното на неангажираща връзка.
Неангажиращо е чат пат да излизате някъде и да правите секс.
Да, цената на подаръка не е толкова важно. Един  ще направи за 50, друг за 120. На мен ми се струва твоя много скъп. Твоя си работа. Пак казвам, ти купуваш любов.
В случая е фрапираща разликата. Фрапиращо е по-скоро, че е  продължил с тъпи подаръци,  колкото да отбие номера. И то ненужни. И дори не му е неудобно. Даже ти продължаваш със скъпи изненади, а той точно обратното. И пак нищо не ти свети в главата?
Поведението му крещи, че не те обича, използва те и не му пука за теб.
След първата такава изцепка знаеш ли какво е трябвало  да му подариш. Взимаш едно подаръчно пликче, може и използвано, купуваш от книжарницата острилка и шарено моливче. И това му го връчваш. Щото не са важни парите нали, важен е жеста Wink
Да стопли бре.
И това този с който секса не върви и не те задоволява?
И ти кисна при този и чакаш предложение, пръстен и бебе.
Убиваш ме.
Самия факт, че ти е обещавал уж в началото и после се изцепва с това доказва какъв подлец е.
След това автоматично следва да прекратиш отношения.
Приключвай и не си губи времето и не му се връзвай на глупостите, защото има вероятност пак да почне да те лъжоти и заблуждава.
Че и те използва. Но съжалявам, но ти това сама го позволяваш отново и отново.
Бил говорил така защото е влюбен. Бил е влюбен. Казва ти го директно.
Не иска да си тръгваш, защото си мега и гига удобна и сгодна. Но толкова.
Научи се да слушаш.
И ти плащаш всички сметки. Сериозно.
Хубаво си го пратила при брат му. Защо по-ягодите ти си му стегнала багажа. Да го стяга той. Пак го играеш маминка.
Препоръчвам ти една книга - Мъжете се женят за кучки.
И Червени и зелени флагове. Тази в момента я чета.
Може да научиш нещо.

Например в изречението "Аз също искам семейство и деца по-нататък", акцентът е на "по-нататък" (ако изобщо), а не на "искам" Simple Smile

На това се отговаря - А много се радвам, ами като стигнем някъде до по-сериозно развитие, може и да опитаме да живеем заедно по-нататък  Grinning

# 211
Бабри, втората ти връзка в по-зрели години ли е била, 40+?

Уверявам те, понеже съм свидетел на няколко връзки в момента на познати, на хартия всичко е изговорено, ясно, уж влюбени един за друг, и единият в един момент, като гръм от ясно небе "прещраква" и дотук, без никаква причина, никакви скандали, никакви проблеми. Психиката е лабилна, тези търсещи и искащи "long-term relationship" са по-скоро изключения, или казват, че искат, докато вържат, изпълнят "житейската си мисия", егоистичните подбуди, и после се почва с мъката, и следва кой откъде е.

Не, и двете съжителства ми бяха преди да навърша 30 години, просто второто беше много по-дълго. За мен възрастта няма значение, аз дори и като много млада не съм била глупава в това отношение и никога не съм се притеснявала да прекъсна връзка, ако нещо не ми отърва. Къс ми е фитила и често съм късала даже и при първо неголямо провинение. Само веднъж в най-първата си връзка направих компромис за нещо и после съжалявах. Научих си урока още на 17-18 години. Силно вярвам, че хората не се променят и който е склонен да изневерява например, винаги ще изневерява. Който е несериозен, винаги ще е такъв и т.н.

В тоя ред на мисли, ако някой е с мене 1 година и изведнъж му скимне, че иска неангажираща връзка, тоест той да си хойка, а да се връща при мене да му изпера гащите, ще го натиря на секундата без да ми мигне окото. Няма да му давам време да мисли, да се чуди, да му се моля и да съжалявам за емоционалните ми вложения до момента. На мене ми звучи много унизително да ми кажат, че искат само несериозни отношения и съм сигурна, че всички чувства ще ми се изпарят в същия момент. Отблъсква ме такъв подход към връзките просто.

Но хората сме различни и има жени, а вероятно и мъже, които търпят и се надяват. Според мен това е предпоставка човек да си загуби много години от живота в напразно очакване, но всеки знае себе си.

# 212
Има хора, на които така им е удобно. Имам едни познати, от много години са заедно, ей, такова разминаване не бях срещала. Първо той беше ревнивеца, после тя, после тя изневери, после той, после той си хареса някаква и обясняваше на приятелката си как стои с нея, защото е свикнал, после пак уж се влюби, тя пък започна да харесва някакъв. И това се случва в рамките на години. Скоро ми съобщиха, че се женят и чакат дете. Ходи разбери. Аз такива перипетии не бих могла да преживея, а и говорим за ученическа любов, да не решите, че е, защото се чувстват притиснати от години.

# 213
  • В полите на Пирин планина
Ами... пробвали са с други и са решили, че познатото "зло" е по-малко "зло".
(Шегувам се.)

# 214
Има двойки, на които динамиката им е такава - драми, напрежение. Щом са се напаснали и двамата са ок с това, като нищо ще изкарат още 50 години заедно.

# 215
  • SF
В тоя ред на мисли, ако някой е с мене 1 година и изведнъж му скимне, че иска неангажираща връзка, тоест той да си хойка, а да се връща при мене да му изпера гащите, ще го натиря на секундата без да ми мигне окото. Няма да му давам време да мисли, да се чуди, да му се моля и да съжалявам за емоционалните ми вложения до момента. На мене ми звучи много унизително да ми кажат, че искат само несериозни отношения и съм сигурна, че всички чувства ще ми се изпарят в същия момент. Отблъсква ме такъв подход към връзките просто.

С тази погрешно написана или казана реплика за неангажиращата връзка направихте темата на пух и прах.
И авторката уточни, че под ангажираща не е имал предвид отворена връзка, в която всеки ходи с всеки и си разменят партньорите, а не иска след 1-годишна връзка да се ангажира с пръстен, брак, жилище и деца.
Жената е под наем, а той споделя жилище с брат си.
Пуснете ги тези разсъждения върху неангажиращата му тиква, която си е измислила зле звучащо клише за оправдание.

Може би изведнъж научаваме, че фокусът и приоритетите на партньора са се сменили или чувствата са изстинали.
Ако след едногодишни отношения на някого ИЗВЕДНЪЖ МУ СКИМНЕ да смени структурата на връзката и от ангажираща да стане неангажираща, значи е куку, неориентирано човече и всеки ще постъпи като тебе. Отношения, които не ни харесват и не ни устройват в повечето случаи бързо се прекратяват. Освен ако няма някакви жизненоважни причини, за да се остане търпеливо във връзката.
Надали чак толкова изведнъж на някого му скимва, а и да има такива случаи, те не са предмет на темата и няма нужда да се занимаваме с тях.
Ние нямаме информация, че  изведнъж му е скимнало. Може от самото начало човекът да си има колебанията и  да дава време и шанс да  развият към сериозно обвързване. Тя ни е споделила, че до съвсем скоро живеят под един покрив, той подарява цветя, подаръци, макар и ненужни, но прави жестове според неговата култура, възприятия и възможности. Тортата може да е от Фантастико, но колко мъже ще се свържат с бутикови ателиета за торти. Обикновено за такива подробности се разчита на жената.
За Коледа са разменили подаръци, макар и не на сходна стойност, но в някои връзки хората не държат на еквивалентни жестове.  Приятелка получи очила и чанта на престижна марка, май и колие уж от децата, а тя подари на мъжа си портфейл, с пожеланието да има какво да пълни. Simple Smile Друга подари скиорски ръкавици, а получи цял екип.

# 216
Бе какво сте се хванали за тия подаръци, жената (и други) обясни сума пъти че са чисто отбиване на номера. Стига с тия дарове на влъхвите и че бил важен жеста.
Жеста показва именно, че господина не ще да даде ни пари, ни време, нито добра мисъл за тая жена.

# 217
  • София
Бе какво сте се хванали за тия подаръци, жената (и други) обясни сума пъти че са чисто отбиване на номера. Стига с тия дарове на влъхвите и че бил важен жеста.
Жеста показва именно, че господина не ще да даде ни пари, ни време, нито добра мисъл за тая жена.
Именно жестът е важен, а господинът само отбива номера с нещо от супера. Тя е запомнила той какво иска, а той и купил настолна игра. Можеше да и вземе и той нещо, което тя харесва, един парфюм или ваучер за спа, или каквото ще я зарадва. Отношението му е тъпо, дори да живееха в неговия дом и без изобщо да говорим ще се женят или не.

# 218
  • SF

Изобщо не акцентирам на подаръците. По-скоро И по тях се чете, че нерешителността му не е внезапна.

# 219
Ако авторката се включи да каже дали по принцип този мъж яде без да подбира, примерно прибира се с евтина храна, най-смотаните кренвирши, майонези, замразени пици, най-евтиния сладолед и тн., - айде, бих обмислила тортата като неволна грешка

но авторката малко се покри, иначе би било интересно за нашата анализаторска и психотерапевтична група Grinning

# 220
И аз не знам какво се забива в "жеста". Жест със смисъл и значение, но малка финансова инвестиция, е да познава добре хобитата и интересите й, и да вземе нещо тясно свързано с тях. Тогава подаръкът е премислен, избиран и реално няма такова значение колко струва. Да се отбиеш през Фантастико след работа да грабнеш каквото ти падне в асортимента на супера през тоя ден, не е жест, ако ще да оставиш сметка 1000 лв.

Примерно, ако тя се интересува от рисуване да речем, може да й вземе готин статив с ракличка за бои, ваучер за рисуване с вино, някой по-оригинален комплект с нещо интерактивно - рисуване на камъчета, примерно. Може красив комплект бои (те са консуматив в крайна сметка) - продават се толкова елегантни дървени кутии точно за подаръци. Такава личност ще е тип креативна, може урок по грънчарство, керамика и тн. Говорим в рамките на под 100 лв. Така де, под 50 евро. Grinning

Отбиването през Lidl и купуване на нещо сладко с шоколад от студената витрина, е много странен избор за подарък, т.е очевидно не е избор, а си е чисто и просто отбиване на номера. Че и после си легнал като пенсионер. Това са хора на по 27-30 години без деца да ги будят по 14 пъти на нощ да са преизтощени, недоспали и стресирани. И са двойка на 1 година, когато пеперудите се редуват една през друга цeлия вид Papilio.

# 221
  • София

Изобщо не акцентирам на подаръците. По-скоро И по тях се чете, че нерешителността му не е внезапна.
По подаръците се чете, че е сельо, който е с нулева култура на взаимоотношения и възпитание. Културен мъж или такъв с нормално развити навици на отношения щеше да има поне някаква фаса. И за колеги се мисли какво да се купи, за да им хареса, отбиването на номер е невъзпитано, освен обидно.

# 222
Не разбирам защо тя му подарява нещо за 1000 лева, при положение, че живее под наем. Пишете, че не го е притискала, но ако аз получа такъв подарък, може и да избягам с писъци/ много е ангажиращо и задължаващо/, или пък да реша, че мнооого съм си заслужила, знам ли. Млади хора, млада връзка на една година, такива подаръци са вид купуване на благоволението на партньора. Още повече, че тя веднага е очаквала равностойност, а за мен тортата и другите там неща са си грижа. За мен е така, за другите не зная. И веднага след тази "предметна " неравностойна размяна на подаръци започват атаките за деца и брак. То е ясно, че човекът ще се обърка в каква връзка са. Как пък не трябваше веднага да падне на коляно. Изобщо, в тези отношения нещата са се разминали още след първоначалната еуфория и няма виновни, или невинни. Всеки е длъжен да има сетива за сигналите, за да следи процесите.
Много обаче одобрявам действията и да постави нещата ултимативно и да го покани да си тръгне, това е правилно. Неправилно е да му казва да си помисли при брат си. Той няма какво да мисли, работата е ясна, а тя оставя вратички, като че ли още се надява, че той ще се върне с предложение. Дори и да го направи, това е действие при натиск, аз не бих го приела, защото е лицемерно и форма на изнудване.
Авторката не пише тези дни, вероятно се изясняват и уточняват. Дано да пише пак, защото съм почти сигурна, че е започнал един тежък анализ кой кога как и защо, а за мен е напълно безпредметно.

# 223
  • Out of the Mix
Бабри, разбира се, споделям ти мисленето - издънки, неуважително отношение, крайни "случки", като скандали, кво остава изневяра и т.н., достоен, осъзнат човек не търпи.

Абсолютна подигравка е да седиш във връзка и то дълго време, без да получаваш реципрочно отношение.
Но много просто си седят, за да са в отношения, пък каквото такова.

Оставяме ги настрана тези неща.

Има и случки уж всичко е ок, и в един момент единият губи интерес, безпричинно.
На мен това ми е по-интересно, психологията.
Свидетел покрай познат съм, че и "от хубавото" има недоволни, голяма част от хората изобщо не могат да се задържат във връзка.

# 224

То той и сексуално не се старае да я задоволи. Общата картина е много потискаща – не само не я обича, дори не я харесва особено, не го привлича сексуално. Излиза, че той е с нея само за да я използва.

Общи условия

Активация на акаунт