Следваща стъпка?

• 12 606
  • 382
  •   1
Отговори
# 135
Правилно си постъпила. На 27 години все още имаш време да срещнеш подходящия човек. Не си нито обсебваща, нито досадна с твоите "изисквания", както ги наричаш. Тъкмо навреме си му ги поставила. Ще чуеш, разбира се, и мнения, че си обсебваща, че си прибързала, че как така само след година искаш от момченцето да се реши на сериозни стъпки, нали трябва да се опознавате в рамките на един век - не оставяй на такива мнения да разколебават преценката ти. Всеки случай се разглежда отделно, сам по себе си. Понякога си струва човек да прояви повече търпение, но в твоя случай и от всичко което си описала - не си заслужава, няма перспектива.

Цитат
Говорих отново, дори за някои от вас това да е унизително, казах всичко което мисля и видях, че този човек дори притиснат в ъгъла отново има нужда да се чуди дали има сериозни намерения към мен и за това му стегнах багажа и го изпратих да си мисли при брат му....

На мен ми звучи като да си е тръгнал без въобще да се замисли. И ти се чудиш дали не допускаш грешка...Той просто отсега е решил, че с теб не иска семейство.

# 136
Естествено, че правилно е постъпила!
И в никакъв случай да не го прибира обратно, ако вземе да й обещава годежи и пръстени.
Да си живурка там на нейни разноски още едно известно време докато не срещне "любовта на живота си".
Вратата и това е!

# 137
  • SF
Ох, много ни е лесно да затръшваме вратата, когато не сме били влюбени, не сме правили планове, не сме мечтали, не сме имали очаквания.
Не е лесно да отпратиш човек, в когото до вчера си виждал бъдещето си.

# 138
Ох, много ни е лесно да затръшваме вратата, когато не сме били влюбени, не сме правили планове, не сме мечтали, не сме имали очаквания.

Тя и тя не знае в какво точно е била влюбена. По-скоро в идеята за семейство отколкото в него.
Първият й пост въобще не лъхаше на любов, а по-скоро жена на която отдавна й е писнало да я правят на глупачка.
Че и мухльото дори и един пръстен не й взел, за да й затвори устата.
Нито тя го обича, нито той нея. Добре, че не са направили някое бебе.

# 139
Не си нито обсебена, нито луда, иначе нямаше да сложиш край преди да са минали още десетина години в опити да спасиш "инвестицията" от време, емоции и т.н. в тази връзка. Добре си постъпила.

Вадиш поуката, че понякога се случва единият да мисли, че са в сериозна връзка, а другият - обратното, и продължаваш напред.

# 140
При следваща връзка, много внимателно и слушай какво говори мъжът, и гледай какво върши. В повечето случаи мъжете много ясно казват и показват какво искат от връзката, просто влюбените жени са твърде потънали в розовата мъгла на собствените си очаквания, и чуват и виждат много избирателно. Например в изречението "Аз също искам семейство и деца по-нататък", акцентът е на "по-нататък" (ако изобщо), а не на "искам" Simple Smile

Приеми също така, че твоят план-график може да се различава от план-графика на мъжа (или той изобщо да няма такъв), затова ако си държиш нещата да се случват по твоя начин, ясно го изговори още в началото, без да чакаш някой да се "сеща". Казваш ясно - искам семейство до 6 месеца, бебе до година и половина, ипотека след 2 години. Ако не е "твоят" човек, ще си тръгне, и няма да ти губи времето.

# 141

Не е лесно, но аз не виждам тя да му е затръшнала вратата. Оставила го е да "си мисли" и съм готова да се обзаложа, че ще приеме каквато и да е насрещна отстъпчица от негова страна. Само дето той не иска да обещае абсолютно нищо. Не знам дали тя го осъзнава, но въпреки че чисто формално тя предлага раздяла, индиректно е по негова инициатива.

Тя щеше да приеме като обнадеждаващ знак дори само да заживеят по-сериозно на семейни начала.

Просто за една година аз не видях той да направи крачка към това дори да се преместим за заживеем заедно на 100%, дори той да спи всяка вечер в нас и теоритично да живеем заедно

Вижте, аз не "напирам" за бебе, за брак и прочие, а за яснота на къде вървим, защото се чувствам на възраст на която не желая да си губя времето просто да гледаме филми и да се държим за ръка.

Трудно е да се разделяме, а лесно ли е всячески да ни намекват, че сме временно забавление, а ние да се правим на нечули и неразбрали, само и само да имаме човек до себе си, ей така, за пред обществото? Е, може и да си струва, ако е съвсем отчаяно момичето, но тя е още сравнително млада, има си доходи, така че няма мотивация да търпи. Единствено не знам дали споменатият здравословен проблем, който е имала, е разрешен. Може той да прави решението й по-трудно - един вид, ако трябва в трудно здравословно състояние да бута едновременно и личния си живот.

# 142
Много правилно, поставят се нещата или -или. Ако е просто нерешителен и има нужда от побутване ей тва е начинът. Ако пък наистина няма по сериозни намерения и го устройва да си кара ден за ден, поне няма да те мотае повече.

# 143
  • SF
При следваща връзка, много внимателно и слушай какво говори мъжът, и гледай какво върши. В повечето случаи мъжете много ясно казват и показват какво искат от връзката, просто влюбените жени са твърде потънали в розовата мъгла на собствените си очаквания, и чуват и виждат много избирателно. Например в изречението "Аз също искам семейство и деца по-нататък", акцентът е на "по-нататък" (ако изобщо), а не на "искам" Simple Smile

Приеми също така, че твоят план-график може да се различава от план-графика на мъжа (или той изобщо да няма такъв), затова ако си държиш нещата да се случват по твоя начин, ясно го изговори още в началото, без да чакаш някой да се "сеща". Казваш ясно - искам семейство до 6 месеца, бебе до година и половина, ипотека след 2 години. Ако не е "твоят" човек, ще си тръгне, и няма да ти губи времето.

Това болднатото е точно така! Важи и за мъжете, и за жените. Жената казва "искам бебе", което означава "сега". Мъжът чува думата "някога", без тя да е изказана и се съгласява. Жената казва "искам бебе по-натам, някога", мъжът чува и разбира, че тази още я вее вятър на бяла кобила. Това "някога", въпреки че той самият го ползва, го чува като "никога". 
Иначе на първоначалните обещания трябва да вярват само учениците. За да "стане работата", мъжът е склонен да приказва неща, каквито жената иска да чуе, а жената е склонна да му обещава неща, които той иска да правят.
Колко много обещания "искам да се оженя за теб!"  не са завършили с брак!!!!

Но ако в началото започнат да си поставят условия и да вядат тефтерите с плановете, с новогодишните цели, и единият, и другият ще избяга.
Лично за мене е притеснително, ако в периода на запознанството, самото начало на връзката, мъжът заяви, че излиза с мене с цел брак. Много ми е неприятно на първа среща да започне проучването - мога ли да готвя, обичам ли да мия чинии, изморена ли съм от работа вечер, поръчвам ли храна и ей такива...

# 144
Че кой пита на първа среща такива неща(дали обичаш да миеш чинии)?😆😆😆 Голям автогол ще е.

# 145
  • София

Лично за мене е притеснително, ако в периода на запознанството, самото начало на връзката, мъжът заяви, че излиза с мене с цел брак. Много ми е неприятно на първа среща да започне проучването - мога ли да готвя, обичам ли да мия чинии, изморена ли съм от работа вечер, поръчвам ли храна и ей такива...
Това е интервю за домашна помощница, не разговор с цел брак.

# 146
  • SF
Че кой пита на първа среща такива неща(дали обичаш да миеш чинии)?😆😆😆 Голям автогол ще е.

Селяните.
Много мъже питат и разпитват. Сигурна съм, че и много жени имат своите въпроси, които да ги ориентират има ли смисъл за втора среща.

# 147

Е, то не е директно, но всячески подпитват и проверят дали си перфектната домакиня, понеже ако не си - по-добре да си останат при мама. А и понякога жените сами се рекламират какви са грижовни, даже нямат търпение да докажат как не са някакви глезли и златотърсачки, а са къщовници. Също както мъжете се рекламират какви са сериозни в намеренията си.

Само че ми се струва притеснително, че вече се възприема за нещо нормално в обществото някой да разправя абсолютни лъжи по време на ухажването. Питаш го - не питаш го, декларира, че иска семейство и даже още утре , е най-късно след месец-два и то точно с теб го иска. И ако случайно повдигнеш въпроса след година - подигравки от обкръжението от типа "е, ти наистина ли се върза на това, то така се казва"; "е, дори да го е казал, не може ли да размисли". И според мен заради такива реплики авторката би се чувствала виновна, че е поставила условия. Все едно й се казва, че е въвлечена в игра, която само тя не е разбрала.

# 148
  • София
Само аз ли прочетох това:
Цитат
С приятеля ми сме малко над година заедно
Едно море заедно и хайде брак и дете. Не че няма и такива истории, но на никой ли не му светва лампа?! Чудно ми е колко кандидат татковци е имало преди този и дали и те не са побягнали, когато кандидат мамата след няколко месеца е започнала да говори за брак и деца.
Иначе вече бившият приятел, ако не се е ангажирал в домакинството и сметките, нещата са били ясни. Май е нямал и много визия за бъдещето си като цяло.

# 149
Не знам що се възприема по този начин като кажеш, че търсиш сериозна връзка или брак, на първа среща изобщо не е равнозначно, че търся тези неща точно с теб. Хубаво е тези неща да се знаят от начало кой какво иска, пък дали ще стане вече е съвсем друг въпрос

Общи условия

Активация на акаунт