Следваща стъпка?

• 12 609
  • 382
  •   1
Отговори
# 150
Само аз ли прочетох това:
Цитат
С приятеля ми сме малко над година заедно
Едно море заедно и хайде брак и дете. Не че няма и такива истории, но на никой ли не му светва лампа?!

Не само че има такива истории, но са и много често срещани. Около мен хората, които започваха връзка на по-късна възраст, гледаха в рамките на година максимум да са се ориентирали дали с този човек искат брак и деца. Естествено, че най-добре е да се опознаеш поне 2-3 години с партньора, но за всеки е ясно, че времето не тече по един и същи начин когато си на 20 г и когато си на 30-35 г.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 14:26 от Delta_12

# 151
  • В полите на Пирин планина
Според мен човек (мъж/жена) знае какво иска да има с другия човек, с който е във връзка. За себе си е наясно. А дали иска да каже на другия за какво иде реч, вече е под въпрос. Понякога просто се оставяме течението да ни люлее...

# 152
  • София
Тя е била наясно и е мислела, че и той е, такива й ги е разправял в началото. След като не е имало напредък след година, тогава е започнал да й ги говори тези за неангажиращата връзка. Звучи абсурдно, защото е, но тя не се е объркала, той си я разиграва, понеже му бе удобна и му е поднесла всичко на тепсия. Въобще не смятам, че "ще се осъзнае" след като са разделени и ще й се върне с пръстен и падане на колене. Казал си е накрая, че не иска сериозен ангажимент.

# 153
Да, надали ще има кардинален обрат, но поне за нея е по-добре сега след 1 година да има това развитие, отколкото да се влачат още 3 години така и да е все същото.
Гаранции няма, но времето ни е най-ценния ресурс и ужасно не харесвам хората, които не уважават, както собственото си, така и това на другите време. Особено в казуси свързани с любовни отношения.

# 154
Проблемът е, че повечето хора нямат смелостта да скъсат кардинално. Започват едни заобиколни знаци, които обаче често остават неразбрани. Другата страна се заблуждава, гради планове върху празни обещания и накрая се стига до: "Обеща ми това, а нищо не се случва". Времето си минава, жената се осъзнава след 30-те и изпада в паника "а сега накъде". Липсата на реакция също е отговор, но много хора отказват да го разчетат навреме.

# 155
към авторката- звучи ми много сходно с една моя връзка.Значи веднага заживяхме заедно у нас; искал бил деца, ако може за вчера, обаче той е много зает - да работи(не че изкарваше особено много пари), да ходи да помага на приятели, на семейство и тн; за 2г. дори уикенд в Пловдив немА време да отидем. Всеки ден 1 и също - вечеря,баня,креват и като попитам за планове - имал задачи. Той си бил взел на младини ходене и тн,сега спокойствие искал, както и да го разбирам,че проблемите му еди кви си, че аз съм била много искаща "глупости"(да излизаме, да пътуваме, да ходим на театрър, да се виждаме с общи приятели, да гледаме поне филм). В моя случай ми се изчака чакалото и постъпих както Смайл е описала - мислех,че с намек става,ама не-трябваше си разговор и той остана озадачен,че не съм доволна от многото неща, които правел за мен. Та, ако съм на твоите години, няма да чакам толкова дълго раздялата, колкото чаках аз. Това ми е съвета- нещо ако не те кара да се чувстваш добре в началото, накрая ще те докара до презрение и омраза.

# 156
Тя вече го пусна у тях да си лети човека, летящата. Simple Smile

# 157
Когато жената иска бебе, една година да живеят с мъжа е супер малко.
Когато жената е родила, в майчинство, една година да не работи е твърде много. Обикновено двете твърдения са в една и съща мъжка глава.

# 158
  • Най-красивата страна

Иска сериозна връзка,ама само докато се засели в твоето жилище.
След една година вече не иска ангажименти.Като фурнаджийска лопата е.
Покажи му вратата.
Като ще е неангажираща връзката -всеки в къщата си.
И никакви изненади и скъпи подаръци.

# 159
Много добре си направила като си му показала вратата. Може и да преосмисли и да “цъфне”, но ти си прецени дали все още искаш това. Ако пък не те занимава повече, още по-добре, давай напред и успех!

# 160
  • Out of the Mix
Допреди 3-4 г. 1 г. ми се струваше малко.
Сега не, защото с който и да съм говорил със скорошни запознанства и въобще динамиката на съврменните връзки, нещата се развиват бързо, или-или.

Един приятел (36-40 годишни са) с отношения от 3 м. вече са почти към крайната стъпка, защото от ден едно са по 24/7 в чата и разговорите.
Разказва ми, че са имали по 6-8 часови "сеанси", стояли са до ранни зори да си говорят (и двамата работят) преди да се видят, че и след това, като бързо се видяли, изобщо не са кесили със седмици онлайн. Опознаването става бързо.

А след едни години всеки се е уредил и няма какво да се умува и "урежда" толкова.

Това с "ипотеките, брака, детето" изобщо не е задължително.
Ок, те са под наем, но огромната част от хората си имат имоти, покриви над главите, без значение къде и какво.

Тъга,
Не се юркай, вярно сега си в идеална възраст да бременееш и раждаш, но имаш още някой друг "влак" тупур-тупур" Steam Locomotive, така че ще дойде следващият, като не го пришпорвай на 2-я месец, но имайте яснота до 3-я какво искате заедно. То си личи и показва. Въпреки това си имай и едно наум, че може и нищо да не се получи, и че мъж, който иска жена, я иска, и обратно.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 21:01 от Revoker

# 161
  • На изток от Ада
За бременност и раждане има време. То не знаеш кога ще успееш.  Аз 10г се опитвам да родя. Имам няколко спонтанни аборти....

# 162
Хубаво си го натирила при брат му, ще е добре да си остане там, а ти да продължиш напред без него.
Интересно ми е според форумните капацитети една жена на 27 колко години трябва да пропилее в неангажиращи връзки преди да се замисли за брак и дете. Да чака до 50-60 години, че то сега нали и на 70 раждат. На чужд гръб и 100 тояги са малко!

За мен е редно, ако човек, независимо мъж или жена и независимо от възрастта иска сериозна връзка да си го каже още в началото. Така ще отсее голяма част от хората, които търсят неангажиращи връзки и няма да си губи времето. Не че е гаранция, ето този й е говорил за деца и брак, докато се насади у тях на безплатно ядене и пиене, но дори и 10% да отсее, пак е файда.

# 163
  • Out of the Mix
Babri, късмет е всичко, дори да е идеално на хартия в началото.

Това, че някой чувства, че другият "муфти", проблемът е в кофти комуникация, липсата на усет, интуиция да отменяш партньора, грижа, егоизъм, приемане за даденост, мързел.
Затова се сяда и коментира всичко.

А дойде ли мрънкането, липсата на дисциплина, стегнатост, дейност и оправност в двамата един друг да им е добре, да си правят да им добре, връзката е чао.

А и сексът, ако е кофти, или има "липси", още повече няма смисъл, какви деца...

Залюбваш и разлюбваш.

Да не забраваме, че и интересът клати феса при много, не любовта.

# 164
  • Somewhere far away
Е, как не разбрахте, че някои хора просто не им е приоритет да имат деца?
Като ти искаш деца а той не - еми ясно е, очевадно е  че няма да мелите заедно. толкова много еднакви теми и все едно и също се повтаря.

Общи условия

Активация на акаунт