Следваща стъпка?

• 12 676
  • 382
  •   2
Отговори
# 195
И на мен ми стана чудно. Добре, тръгваш с нагласата за сериозност на връзката, но в течение на времето разбираш, че това не е твоят човек. Не е ли по-логично в такъв момент да се разделите? Обикновено несериозните връзки преминават в сериозни, а не обратното. Или дори да приемем, че преминават, защо ще продължават да живеят под един покрив? Този, който се е нанесъл, да се изнася и да си продължават като несериозни гаджета, защо трябва да седи да го издържат.
На такива жени едно време са им казвали държанки, мъжете в тази роля какви са – държанчовци? Simple Smile

# 196
  • Бургас
Е как да си тръгне, като му е добре. Може да не е жената на живота му, но има някаква привързаност (евентуално). Като сложим и удобставата - готвене, чистене, пране, секс. За какво му е да стои сам, докато чака жената с главно джвЪ да се появи.

# 197
Тръгват си достойните хора, които освен към себе си, гледат да са коректни и към човека отсреща.
На тези, които остават заради удобство и изгода, такава им е ценностната система.

# 198
Било му е удобно, сигурно, сметките платени, нахранен, обгрижен, подаръци, това-онова. Жената нещо мрънкала за брак и бебе, но той до последно се е натискал там, накрая тя му е събрала багажа, не е било той да се изнесе по своя инициатива.
Според мен при горните условия ще има доста кандидати за овакантеното място.

# 199
  • Пловдив
Ариел.  ..всичко наред ли е Слънце? .....хормоните ??

# 200
Че мъже-държанки открай време има. Имаме си и във форума.
Най-обичат да нападат жените, че искали НЕЩО.
И да им вменяват срам откъде-накъде ще очакват, изискват и поставят на въпрос.

# 201
Не обичам да обобщавам на база пол, но мъжете са инертни същества. Житейските ми наблюдения са го показали – обичат си рутините и познатото, удобното. Много малко мъже си "тръгват", ако жената не им даде тласък.

# 202
Естествено, че хората се променят във връзката, както и нагласите им.
И е много по- добре, заживавайки с някой, или просто бидейки гаджета, като  усетиш, че не е твоят човек, живот,твоята гледна точка и нагласи, който искаш да живееш да си тръгнеш.
Което е абсолютно нормално и по- добре да избираш по- дълго и повече, отколкото да се задомиш с първия ти предложил, сакън да не изпуснеш влака.

# 203
  • SF
Вярно е, че всяко наглед дребно нещо може да преобърне началната представа. Обаче все трябва да има някакъв лимит на "тестовия" период. Не може до безкрай удобничко да съжителстваш на семейни начала с някого и да следиш ще пропуши ли или въобще с какво ще те разочарова.
Първо - може. Ако и двамата го искат, всичко може.
Да има "тестови период" по принцип на мене ми е отвратително. Кавичките не го правят по-поносимо.
Няма нужда да следиш дали някой ще пропуши. То се усеща още щом я запали.
Пък и аз го бях написала в обратния смисъл - ако са се харесали да си пушат заедно, а единият вземе, че откаже цигарите.

За да те разочароват, не необходимо да следиш. Напротив! Можеш да се разочароваш доста неприятно, дори и когато насила си държиш очите полузатворени за много неща.

# 204
Вярно е, че всяко наглед дребно нещо може да преобърне началната представа. Обаче все трябва да има някакъв лимит на "тестовия" период. Не може до безкрай удобничко да съжителстваш на семейни начала с някого и да следиш ще пропуши ли или въобще с какво ще те разочарова.
Първо - може. Ако и двамата го искат, всичко може.

Е, ама ние не го обсъждахме в контекст, че и двамата го искат. Ставаше дума за неща, които могат да те накарат да се "изметнеш" от първоначалните си обещания. И аз не обичам израза "тестови период", но как да наричам периода, в който тарикатът във връзката вече е започнал да не одобрява поведението на другия, да е охладнял към него, но пропуска да му съобщи, че вече обещанията не важат и му дава излишни надежди, че ако посъжителстват още 5-6 години може и да склони за брак и деца? Неприятен израз за неприятно поведение. Не че съм привърженик да има такъв период, просто е дотолкова  вече широкоприето хората да съжителстват без ясен статут, че неусетно се преминава в някакъв период от типа "аз вече не съм убеден, че искам с теб нещата, които отначало заявих, че искам, но дай да не се разделяме още и да си живеем така, пък времето ще покаже".

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 20:14 от Delta_12

# 205
Да има "тестови период" по принцип на мене ми е отвратително.

Защо? В исторически аспект винаги го е имало, даже годежът е точно това – тест. Има го дори когато бракът е бил уреден от родителите и младите никой не ги е питал искат ли, не искат ли.
И да, и най-дългият годеж си е имал някакъв краен срок.

Днес обаче е някаква мешавица от нови и стари традиции, затова е нормално хората да са объркани. Хем искаме годеж и брак, хем пък съжителстваме, преди да пристъпим към тях. В един момент жената се чуди какъв е на практика статутът ѝ – нито омъжена с омъжените, нито мома с момите. Мъжете в повечето случаи не се терзаят от такива дилеми – те са си ергени и точка.

# 206
Аз разбирам, че има период на опознаване и разбира се, човек не може да е на 100% сигурен, че точно с този партньор иска да има семейство след 2-3 месеца познанство. Нооо тези неща се осъзнават сравнително бързо особено при съжителство. Държането на къс пас по 3-4 години си е баш мотаене, не е оценяване на качествата на партньора.

# 207
Важното е, че сега в нашето време – имаме избор.
Като искаш годеж – годеж – половин, 1 година, преценяваш си.
Не виждам нищо необратимо или изгубено. За този период и двамата могат да си преценят какво ще последва.
Виж, вече 3 години и повече да има влачене и чудене, не е ок.

# 208
Никога не съм мислила за годежа като за тестов период.

# 209
  • SF
Как' Сийка, мани я историята.
Тук си имаме контекст и пример с двойка, която не принадлежи нито на кралска фамилия, нито на касти в Индия, нито родителите им са уредили брака.
Аз съм от тези участници в дискусията, които разбират напълно, ако първоначалните намерения с времето претърпят обрат или партньорите размислят. Или просто срещнат друг.
Едно време е било "спри да ревеш! Ти си си го избрала! Такъв ще си го търпиш и такъв ще го переш, ще го слушаш и ще му завиваш краката!"
Или "те всички са еднакви, като го зарежеш тоя, следващият ще е същия!"

Нали се развиваме и не стоим на етап история. Не живеем със свекър и свекърва в една стая, за да не топлим всички стаи.
И като влезе свекър ти, не ставаш права и да тичаш да му целуваш ръката.
Както каза и Базила, днес имаме избор и като не ми харесва отношението му, мога да поговоря с него като с равен или да си тръгна. И пътят не е обратно в къщата на баща ми.

Общи условия

Активация на акаунт