Следваща стъпка?

• 12 478
  • 382
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Къде го пише това за основния ремонт?

Цитат
Ситуацията е такава, още от самото начало "живеем заедно" т.е донесе си малко багаж в нас и заживяхме на семейни начала, защото в тях живеел с брат му, който щял да се изнася, а и преди да се преместим трябвало да направи някакви ремонти.

Звучи ми все едно ремонтите са въображаеми и имат за цел просто тя да не се нанася при него.
Или толкова е разбрала авторката или толкова се е интересувала. Пак казвам, че е представена едната гледна точка само.
Ето ви алтернативен прочит на авторката: От провинцията е и живее на квартира. Харесала си софийски момък с апартамент. Инвестирала 1000лв за брак. А с дете да върже момъка за да се докопа до апартамента. Обаче момъка не проявил голям ентусиазъм и сега се чуди авторката дали да инвестира още пари или да търси друг софийски момък с апартамент.

Специално за Хазел(дано прочетеш и осмислиш какви ги пишеш):
Ми тоя мъж за всичко уморен, не само за торти
Горканчо уморен
Това броя за защита Есме, няма какво да го оправдаваме

Уморен бил...
Баш на нейния рожден ден. Главни хирурзи намират време или поне пари за подарък, той не можел...
Нека главният хирург сам да прави ремонт след работа и го питай пак дали ще му е до търсене на подарък. На чужд гръб и 100 тояги са малко.
Търси и намира успешно.

# 286
Къде го пише това за основния ремонт?

Цитат
Ситуацията е такава, още от самото начало "живеем заедно" т.е донесе си малко багаж в нас и заживяхме на семейни начала, защото в тях живеел с брат му, който щял да се изнася, а и преди да се преместим трябвало да направи някакви ремонти.

Звучи ми все едно ремонтите са въображаеми и имат за цел просто тя да не се нанася при него.

Или толкова е разбрала авторката или толкова се е интересувала. Пак казвам, че е представена едната гледна точка само.

Е, айде, айде. То ако беше основен ремонт, щеше да се е оправдал с това. А неговия контрааргумент е бил само, че няма идеи за подарък, но пък се е грижил за нея като е болна.

Във всички теми тук е представена само едната гледната точка. Това не ни пречи да отсъдим в полза на някого Laughing

# 287
Още ли върви рефрен за провинциалната мома, която се опитва да заграби софийски апартамент посредством раждане на дете? Това не може да е сериозно, нали?

# 288
Ето ви алтернативен прочит на авторката: От провинцията е и живее на квартира. Харесала си софийски момък с апартамент. Инвестирала 1000лв за брак. А с дете да върже момъка за да се докопа до апартамента. Обаче момъка не проявил голям ентусиазъм и сега се чуди авторката дали да инвестира още пари или да търси друг софийски момък с апартамент.

Той затова е настанил брат си при себе си, за да има оправдание да отблъсква провинциалиски. Да не се окаже само, че не е баш собствен негов, а на родителите му и затова са се настанили двамата братя заедно.

# 289
Специално за Хазел(дано прочетеш и осмислиш какви ги пишеш):
Ми тоя мъж за всичко уморен, не само за торти
Горканчо уморен
Това броя за защита Есме, няма какво да го оправдаваме

Уморен бил...
Баш на нейния рожден ден. Главни хирурзи намират време или поне пари за подарък, той не можел...
Нека главният хирург сам да прави ремонт след работа и го питай пак дали ще му е до търсене на подарък. На чужд гръб и 100 тояги са малко.
Търси и намира успешно.
Така.

Нито в примера на автора мъжът има да прави ремонт след работа, в обсъждания от нас ден с рождения ден и тортата.
Нито в моя пример главния хирург има да прави ремонт след работа.

Това, че ти си добави тази измислица си е на твой гръб.

Да, УСПЕШНО НАМИРА ПОДАРЪК хирург след работа.

А ако ти си решил да прибавяш ремонти, погребение на куче, шофиране до Москва и обратно си е твой проблем, не ни го сервирай като редовно случващо се събитие на всеки дамски рожден ден. Доста е глупавко

Моля, ползвайте логика и мозък малко при аргументация. Излагате се.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 18:18 от .Hazel.

# 290
Пак повтарям, изобщо въпроса не е в подаръка и в тези 1000лв или тортата от ФФ, съжалявам, че съм се изразила неправилно.
Става дума за старанието, времето, действията към един човек когато го обичаш, подарявала съм и евтини и скъпи подаръци, но абсолютно винаги са били неща, които знам че иска и харесва и аз също работя, аз също имам семейство, ангажименти, здравословни проблеми заради които се налага да обикалям лекари и т.н и пак намирам време да направя жест, да украся, да изненадам.
Не съм го "издържала" просто първите месеци той създаваше бизнес и не съм му искала пари, за да може да вложи в развитието си, което за мен е нормално, когато искате да градите живот заедно, друг е въпроса, че това е било едностранно и сега изглежда като признак на идиотщина.
След това започнах да си искам и да е 50/50.
Осъзнавам и че много от нещата съм пропуснала поради една или друга причина, но както споменах вече, имах здравословни проблеми, операции, болници и прочие и фокуса ми не е бил над това какво прави или не прави, а как да оздравея. Помагал ми е с това, че е бил до мен и не ме е зарязал.....Не казвам, че е малко и го оценявам. Изгубих и работата си и единственото което ми остана и за което да се хвана беше връзката, за това и така я идеализирах в главата си.
Относно ремонта - той не е започнат, отлага се поради една или друга причина.
И не, не исках да ми тръсне едно бебе което да гледам в двустаен под наем, а да предприеме крачка, дали ще е ремонта, който да направим заедно преди да се нанесем, дали ще е един пръстен, който символизира обещание "избирам теб" или някакво действие с което да затвърди думите си.
Нали класиката е пръстен->дом->брак->деца, и не твърдя, че има универсална формула и че при всеки е така, но под семейство с някого, това са моите разбирания.
Не ми е споменал на първия месец, искам семейство и т.н с теб, а тези разговори присъстваха през цялото време, но тъй като си имах доста " мой" проблеми, не ми се искаше да видя, че действие няма и след като видях за пореден път, че дори на рождения ми ден той не можа дори да си вземе почивен ден ( не съм искала дори подаръци, щеше да ми е достатъчно да прекараме един хубав ден заедно - моят ден) нищо не се случи, сякаш реалността ме удари като тухла по главата.
Видях, че дори пристигнат в ъгъла този човек пак не избира мен и наистина се почувствах не обичана.
Всеки има свой начин да изразява любовта си, но не мисля, че тук дори говорим за двустранна обич.
Не мисля, че ме е използвал съзнателно, наистина не е лош човек и си носи свойте травми, но не е и зрял възрастен, който може да взема решения, да носи отговорност.
Съзнавам грешките си, вземем си и поука и продължавам напред.
Не оправдавам "глупостта" си, както и не твърдя, че съм перфектна и всяка история има две страни, абсолютно. Това е моята страна и моята гледна точка.
Наистина благодаря на всяка дама тук и уважавам всяко едно мнение и знам, че за някои не съм права, но не целя и да съм.
Отново благодаря ❤

Ps" редактирам за да добавя относно подаръка- машинка която е свързана с бизнеса му", но си признавам, и плейстейшън ми е минавал през главата. 🫣😂

- също авторката не си търси софийски момък с апартамент и не е инвестирала 1000лв за да се сдобие с такъв. Тези които си търсят апартамент, чула съм ,че в него не живее момъкът. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 18:30 от Тъга

# 291
Тъга, взела си правилното решение. Поставянето на въпроса е било тъкмо навреме и напълно уместно. Като не иска - не иска. Ще се появи такъв, който иска. Гледай напред.

# 292
Тъга, няколко непоискани съвета:

1. Прекръсти се на Радост Grinning
2. Не притискай никого в ъгъла, защото
    2.1. не работи почти никога;
    2.2. мъжете не обичат това, то не само мъжете, и така ще отдалечиш по принцип човека от себе си;
    2.3. нямаш ресурсите наистина да го притиснеш, освен ако не се въоръжиш с електрошок примерно. Неудачен опит за хумор от моя страна тук, но се надявам разбираш какво имам предвид. При мъжете има едно бутонче "напук", което много бързо се активира тръгне ли някоя да им иска обяснения, мрънка и дава уклон.
3. Търси си човек, с когото да бъдете на същите честоти, а не който да е перфектен по някакви параграфи. Надявам се и тук ме разбра.

Успех с новия Flowers Tulip

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 19:02 от Telesilla

# 293
Демек е от модерните пресметливи бедни панелни праскови с пресни корени в дълбоката провинция. Не е оферта Grinning

# 294
Тъга, идвайки при теб той е длъжен и към наема да се включи и към сметките. Това че ще прави ремонт, кога ще го прави, теб не та касае по-никакъв начин.
Това какъв бизнес ще прави си е негова работа. Ти съдружник ли си му? Банката дето му отпуска пари? Съпруга? Ха, не.
Не. Той е голям човек, ти не си му маминка, не си му банка, не си му партньор в бизнеса.
Дали има или няма пари си е негов проблем. Ако е читав и зрял мъж ще се оправи сам, а не да ляга на гърба на гаджето си,  която хем губи работа, хем има и здравословни проблеми.

Как точно ти е помагал? Какво значи бил е до теб? Само защото не те е зарязал. Ти сериозно ли?
Като остана без работа той как точно ти помогна?

Цитат
Не мисля, че ме е използвал съзнателно

Напълно съзнателно и целенасочено те е използвал и даже пак ще опита.
Много е тъжно, че не го разбираш, много. Боя се, че пак ще те четем. Дали с него или пак ще попаднеш на такъв екземпляр.

А  сега подаръка бил свързан с бизнеса му. Няма що.
Пак казвам. Бизнеса е негов, той е длъжен да си го развива, длъжен е да си плаща сметките и наема.
Ти не си му никаква, че да го правиш.

# 295
Аз не схванах няколко неща, може да съм пропуснала: какъв ремонт, като и брата живее там? И защо той не участва също финансово, ами само тоя се изкарва мъченик? И въобще, като приключи незапочнатия ремонт, въпросният брат къде ще отиде?
За мен има хиляда червени флага, че е мухльо, ама и ти, авторке, не се цениш и ако не е този, следващият пак ще те върне на кота нула. Всеки изпада в дупка, дали закъсва със здравето, дали финансово, но ти се държиш като отчаяна. Първият флаг е още, когато се нанася у вас при все, че си има дом, понеже го дразнел брат му? Все едно крава да суче от теле. Вместо той да ти осигури покрив, било то и под наем, той се свърта под полата ти??! И логичното би било да поеме наемът или сметките, което е повече пари, да покаже грижа и желание, не да те цака с топла бира, а ако толкова е закъсал - да върти манджи, да чисти, да покаже някакво участие в тоя дом. Ти просто си се превърнала в майка му - пазаруваш му, готвиш му, топла супа, чисти дрехи и бонус секс.
Всеки втори почва "бизнес", теб какво те касае? Да, може да го изтърпиш месец-два-три макс, докато си стъпи на краката, ама като виждаш, че ти плащаш сметката у Била, тока, водата, наемът и то ежемесечно, а той само се чеше, пърди и пуфти от мъдрене на идеи за велики бизнес дела, директно би трябвало да му кажеш, че имате различни интереси.
Подаръкът за 1000 лв. - ми пак сама си си виновна. Мъжът трябва да дава повече, мъжът трябва да се харчи и да се напъва в началото, докато е най-влюбен. Вие сте си разменили ролите. Ти си обула панталоните и го ухажваш като мома, после си изненадана защо го играе нежната половина. Ми така е намерил! Виж, че той скатава на макс. Осигурила си му покрив, поела си режийните, купуваш му скъпи подаръци - не усещаш ли, че си станала мъжът, който ти се иска той да бъде?
Да не се окаже само накрая, че в неговия  апартамент живее някоя друга и парите за бизнеса всъщност отиват или по нея, или по други жени.
Абсолютно целенасочено си те е използвал, усетил е, че си заритала за бракове, пръстени и деца и е запял в хора, понеже не е тъп да си орязва клончето, на което седи. Има още много такива навън, така че е хубаво да се научиш да се пазиш, на 27г. си, не бъди толкова наивна. Деца можеш и на 50г. да имаш в днешно време, да се омъжиш също, ама тия нерви и пари, дето трошиш по олигофрени, няма да се върнат. Работа на мъжа е да влага, да се старае, да дава финансово, емоционално и всякак. И чак като го видиш, че е читав, тогава правиш и жестове и ти и проявяваш грижа.
Ако въобще имаше сериозни намерения щеше да го разбереш от ден 1. И нещата щяха да се случват естествено, нямаше дори да ти хрумне да питаш "ма ний ся какви сме си", защото щеше да ти е ясно. И да си спокойна, и да се чувстваш обичана и обгрижвана.

# 296
  • София
Темата е пързалка! Дори не дочетох последното мнение на авторката. За 1 година била е по-болници, имала проблеми със здравето, операции, загубила работа, купува подаръци като поне един е за 1000лв, плаща наем и накрая се цупи, че не получила пръстен. Ако е истина, момъка ми изглежда доста свестен. И е делял разходите с авторката, и бизнес е развивал и ремонт е правел(прочетете хубаво първото мнение на авторката). Изтървала е златната рибка а момъка се е спасил. Браво на авторката, че е направила тази услуга на момъка.

# 297
Темата е пързалка! Дори не дочетох последното мнение на авторката. За 1 година била е по-болници, имала проблеми със здравето, операции, загубила работа, купува подаръци като поне един е за 1000лв, плаща наем и накрая се цупи, че не получила пръстен. Ако е истина, момъка ми изглежда доста свестен. И е делял разходите с авторката, и бизнес е развивал и ремонт е правел(прочетете хубаво първото мнение на авторката). Изтървала е златната рибка а момъка се е спасил. Браво на авторката, че е направила тази услуга на момъка.

Изказа ви е изключително грозен и повърхностен и ако и Вие сте толкова "свестен", разбирам, че често Ви правят тази услуга и на Вас. Simple Smile

# 298
  • София

Изказа ви е изключително грозен и повърхностен и ако и Вие сте толкова "свестен", разбирам, че често Ви правят тази услуга и на Вас. Simple Smile
Истината боли. Разбирам реакцията ви. Изказа ми е прям и директен. Не обичам да ме правят на глупак!

# 299
Правят?
//
Тъга, има ли включвания от отхвърления Дон Жуан?

Общи условия

Активация на акаунт