Следваща стъпка?

• 11 789
  • 380
  •   2
Отговори
# 330
Да, но ситуацията е клише. Много жени не могат да накарат мъжа си да се подпише и една сватба да направят, дори при налично бебе. А тук не бил искал брак след една година и вече голям хейт. Не го схващам. Тя има право да се раздели с него, ама най-черния не е.
Той я лъгал, че иска брак и деца с нея. Но нали, то само една година е малка лъжа.
Няколко месеца не плащал нищо, живял на нейния гръб, за да инвестира в своя бизнес. Но нали, само няколко месеца, значи е малък използвач.
И не на последно място, той е завил, че си е такъв и иска да се върне и да продължи с лъжата (че може би някога ще предложи брак) и използването за сметките.
Не е най-черният. Дет' се вика не я е убил.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 19:34 от biborana

# 331
Тя уточила ли е, че го е отглеждала и той не е давал нищо за вкъщи?

Ами да, не я е зарязал бременна, не я е набил и не я е оставил без подаръци (нищо че ги е подбирал "безполезни".)

Постоянно се говори как бракът нямал значение (то и аз мисля, че той ще си замине по естествен път), ама сега младеж, дето не щял да се ангажира - анатема... не ми се спори повече Simple Smile

# 332
Добре де, защо все са нужни ексцесии, че нещо да е валидно? Не сме усмъртили никого, значи сме пичове. Няма никакво значение , че ритаме кучетата по улицата, пребиваме си детето заради двойка и чакаме дядо, когото не сме посещавали от 9 години и 3 месеца да умре, че да освободи апартамента. То всъщност и това са ексцесии, ама знам ли…за някого може да са мех.

# 333
Поста на biborana беше саркастичен и право в целта.

# 334
.
Тя уточила ли е, че го е отглеждала и той не е давал нищо за вкъщи?
Уточнила е, ама трябва четене.
Не съм го "издържала" просто първите месеци той създаваше бизнес и не съм му искала пари, за да може да вложи в развитието си, което за мен е нормално, когато искате да градите живот заедно, друг е въпроса, че това е било едностранно и сега изглежда като признак на идиотщина.
След това започнах да си искам и да е 50/50.
Наистина не проумявам как някой човек отива да живее с друг и въобще не предлага да си плаща сметките!
И след месеци се е наложило авторката да поиска пари за неговите разходи. Този си е правел сметката да я муфти до безкрай или докато мине номерът.

# 335
Защото хейт се изсипа долу-горе, като че е направил точно това. Не ми прилича на валидиране, а на някакво закелймяяване, че тя е попаднала на най-големия мошеник и използвач. Хазарт ни е играл, обрал ли я е? Спирам дотук Simple Smile
Нарцùса, не си на кеф нещо, ама не е по темата написаното от теб - даже не знам как го измисли.

# 336
Не е по темата и е измисляне да казваш, че авторката не е казала нещо, а тя да го е казала.
Понеже изброяването на ексцесии продължава, пак ще питам - защо трябва да има ексцесии?
Значи, всеки път като видя как жена да обяснява, че някакви неприятни неща от половинката не са кой знае какво, почвам да се чудя какво минало и настояще има, щом не ù прави впечатление.

# 337
Спонтанно възниква въпросът: Защо тя е избрала този мъж? Нещо случайно не му ли е харесала първоначално? Или само защото е обещал сериозни намерения? Някак не се връзва идва някой, декларира намерения и заживявате, иначе той е вампир, изпозвач, лъжец и гадняр. Хубавото е невидимо, скрито или "безполезно", ако мога да взаимствам този хубав израз. Simple Smile

# 338
Каквото и да не е пожелал, не е най-страшния и ужасен мъж. Даже допускам, че следващия може да я изненада повече.

Темата не е за класация кой е по по най-лош.
Но да. Лош човек е. Пиявица с една дума. Може и друга дума  - вампир.

# 339
Видяла е, че има разминаване между нейните нагласи и представи и неговото бездействие. "Говорели" са различни езици. Нейно право е да прекъсне отглеждането, нали?

# 340
  • sofia
Спонтанно възниква въпросът: Защо тя е избрала този мъж? Нещо случайно не му ли е харесала първоначално? Или само защото е обещал сериозни намерения? Някак не се връзва идва някой, декларира намерения и заживявате, иначе той е вампир, изпозвач, лъжец и гадняр. Хубавото е невидимо, скрито или "безполезно", ако мога да взаимствам този хубав израз. Simple Smile
Щото първоначално е дал някаква заявка, от която се отмята после...та първоначално го е харесала, после й е преминало.
Дет има една приказка "обещаването не е като даването".
Отделно, не е нужно да взимаме за база за сравнение кофти нещата....бившият ми мъж много обичаше да го прави...о, не е толкова зле, виж еди кой си колко е зле, много сме си добре ние, какво искаш повече, ти си с много претенции.... Не е нужно да се търпят такива неща.

# 341
Всеки казус си е сам за себе си.
Трябва да я бие ли, че да го наречем лош?
Както казах тук не правим класация. Има тема, има казус и пишем. Пишем по казуса и не сравнявам разни други поведения. Полза никаква, разводнява се, става малко тъпичко.

# 342
  • София
Още в 1-ви пост на 2-ра страница написах, че тоз момък ще се опита да я омайва отново и да внимава.
Явно на Тъга обаче ѝ е дошъл акълът. И, наистина вземи да си смениш ника на Радост, много ми хареса това предложение.
И му кажи, че като стане спокоен и готов може да се обади, обаче не гарантираш, че ще си free Simple Smile
За майтап, де, аз мисля, че стана ясно, че на този индивид не може да се разчита за дом и семейство. Дори и утре да дойде с годежен пръстен.

# 343
Той ако опитваше да я омайва, вече да са се заженили.
Момчето си казва – не бързам, харесвам те, но не ми се ангажира.
Проблемът е в нея – тя се надхвърля с очакванията.
Като го вижда какво иска и си казва, пуска го да си живее, а тя си търси нейните неща.
Няма лоши тук.

# 344
Хубави съвети се дадоха, но аз искам да се включи Тъга и в крайна сметка да разясни какво е решила да прави с тоя момък.
Такова даване назад от негова страна не те ли отблъсна ? Не изтрезня ли ?
Не проумяваш ли, че ако не получаваш нещо, което искаш от даден човек, ще го получиш от друг, стига да си последователна и целеустремена.
Както и ,че с един мъж не свършва света.

Общи условия

Активация на акаунт