Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 886
  • 558
  •   2
Отговори
# 300
Ако критерийът за работа е мъкнене на тухли по 12 часа на ден, значи форумът е пълен с безработни мъже Joy

Между другото, като мина покрай някой строеж ги гледам и мъкнещите тухли как са се скъсали да си уплътнават деня с работа Joy
Hands Plus1Smiley

Има канали в социалните мрежи с клипчета от заводи в Индия и Китай. Е там как се работи, не съм виждала и в най-големия и добре организиран завод у нас (а съм посещавала доста). Тия хора там - и мъже, и жени, със сигурност са скапани след работа, ама и те си гледат после семействата, хем и повече деца имат.

# 301
Филомена, всякакви балони има, това ясно. Аз коментирам и подкрепям тезата на Rf, че на 12 часов работен ден от офиса/обекта, при интензивно темпо, не си адекватен да продължиш и в къщи, камо ли да поемеш половината дом. задължения.

# 302
  • France
Е, как са се справяли едно време жътварките? Цял ден на нивата, че и в жегата, а вечерта - сготвят, оправят децата, че и мъжете
Хайде да не говорим глупости. Че може, може. Вече всеки сам си преценЯ дали и как да се организира

# 303
Е, как са се справяли едно време жътварките? Цял ден на нивата, че и в жегата, а вечерта - сготвят, оправят децата, че и мъжете
Хайде да не говорим глупости. Че може, може. Вече всеки сам си преценЯ дали и как да се организира
Въобще не си наясно и с това, никой не е жънел в жегата, както и сега не работят на полето по това време. Режимът е съвсем друг при полската работа, сутрин рано до към обяд, после и вечерта за още няколко часа. Денем има един антракт от няколко часа, освен това жътвата е била макс около месец, другите земеделски работи също са кампанийни.
Нищо де, продължавай да коментираш неща, които явно не разбираш с такава увереност, поне събираш лайкове на другите като тебе

# 304
  • France
Много добре знам какво е било. А преди да излезеш на полето готвиш закуска, оправяш животните и тн. И са бързали да приберат каквото има за да не ги бие градушка. Но ти си се закачай, не ми пречиш.

# 305
  • София
Сиеста имали хората. Ако я пропуснат, раждали на полето.

# 306
Филомена, сори, но пишеш откровени глупости. Не си наясно с полската работа.

# 307
  • Обран бостан ;)
За България не знам, но по принцип тежкият физически труд е законово лимитиран и работещите имат големи протекции - повече почивка, по-малко работно време, пенсиониране на 57 и 60 години...

JoyJoyJoyJoy

Както бил казал вожда да племето човекоядци:
- По принцип сме вегетерианци, ама като хванем някой бял натрапник .....
Trollface

# 308
  • France
Много съм наясно даже. Вие се опитвате да ми вкарвате думи, които не съм писала. Като например, че не са обядвали и почивали.
Не разбирам какъв е този устрем да се доказва, че двама не могат да са истинско семейство ако работят много и градят кариери. Първо бяха 10 часа, после 12, после 12 ама без почивка. А всъщност това е ежедневие за много хора в големите градове

# 309
Тук, в България има смени по 12 часа, при които хората и не обядват, и не почиват, но тези работни места бързо се овакантяват. Защото просто не се издържа подобен ритъм на работа.

# 310
  • France
Или просто не им плащат достатъчно. Хеле младите лекари, особено хирурзите, си ги работят.

# 311
  • Пловдив
Кой за каквото е учил, Бънди Simple Smile
Скрит текст:
Между другото, и физическа работа съм работила. Беше ми почивка от умствената. И толкова хубаво спах, а не като да затворя очи и да "виждам" екрана на компютъра си

Трябваше да запиша гинекология. Trollface
Първи трябва да влезеш медицина. За мъж не е чак такъв проблем, но не е лесно. Година-две здраво учене. После 6 години медицина. И после 5 години специализация. Заповядай.

# 312
Родата ми по мъжка линия (и на двамата бивши са все хирурзи), а една приятелка е млад хирург онколог. Ами, не, не им плащат никак добре. Рядко работят 12 часа – недопустимо е за хирург, те няма как да са ефективни. Имат планирани операции, които се редуват. И не са нон стоп на пангара 12 часа. Дори и стажантите няма как да са. Ако не искаме висока смъртност при пациентите.

# 313
  • France
Е, явно в България само планувани операции се правят. Rolling Eyes

# 314
Да, така е. Дори и в спешното да са, пак има процедури.

Общи условия

Активация на акаунт