Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 963
  • 558
  •   1
Отговори
# 285
  • France
Защо да не може?
Цял живот баща ми е работил много. Включително събота и неделя. Като прибавим майка ми, с нейната професия, обучения, командировки по света и у нас... има хора, работят по много. И са във връзка както беше предположено, че не може

# 286
  • Обран бостан ;)
Последните постове показват защо не може да се говори на ангро за 12 часов работен ден. Хайде да не се надскачаме и на тази тема.

Зависи на кое викат работа.
Искам да видя тия, дето бачкат по 12 часа,  как носят 12 часа тухли, вар, цимент и т.н. Sunglasses

# 287
  • France
Кой за каквото е учил, Бънди Simple Smile

Между другото, и физическа работа съм работила. Беше ми почивка от умствената. И толкова хубаво спах, а не като да затворя очи и да "виждам" екрана на компютъра си

# 288
  • Обран бостан ;)
Кой за каквото е учил, Бънди Simple Smile
Скрит текст:
Между другото, и физическа работа съм работила. Беше ми почивка от умствената. И толкова хубаво спах, а не като да затворя очи и да "виждам" екрана на компютъра си

Трябваше да запиша гинекология. Trollface

# 289
  • France
Joy Да, да, тя така се "записва"

# 290
Защо да не може?
Цял живот баща ми е работил много. Включително събота и неделя. Като прибавим майка ми, с нейната професия, обучения, командировки по света и у нас... има хора, работят по много. И са във връзка както беше предположено, че не може
Филомена, оставям настрана родителите ти, ще коментирам поста ти за теб самата. Твоят дълъг работен ден е прекъсван три пъти за излизания, упражнения, време с мъжа ти. Това е съвсем различен интензитет в сравнение с 12 часа с половин час обедна почивка. За умствен труд говоря. И не, след такъв ден не си адекватен партньор, нито родител.
Аз в къщи мога и повече от 12 часа да работя, прекъсвайки за кафе пауза, шопинг, йога и прочие. Но не го наричам дълъг работен ден.

# 291
  • Далечният изток
Мда, познавах един дето за него работа е само, когато се носят чували, другото е клатене на крака. Когато работих в НАП, а там наистина имаше много работа и нямах един нормален отпуск, все за нещо ме викаха, че изтичали срокове и не знам още какви други глупости, и тогава ми се казваше - то това работа ли е, нали не носиш чували?!
Понякога си мисля, че Бънди е тоя въпросният...

# 292
Изводът е, че никоя жена не работи 12 часа, ама всички мъже мъкнат тухли по 12 часа. :р

# 293
  • Обран бостан ;)
Изводът е, че бъркате стоенето на работното място, с работа.

# 294
  • София
Изводът е, че бъркате стоенето на работното място, с работа.
Всички, които висят тук основно в работни дни и в работно време, и мъже, и жени, правят тази грешка. Но има и друго нещо, реално ако просто кесиш в някой офис в резултат можеш да си много по-изморен, отколкото ако наистина вършиш нещо.
И това няма връзка с темата, според мен.

# 295
  • France
Елиф, аз, ММ, а и много колеги работим по 12, че и повече часове на бюро, понякога и на час път от вкъщи. Когато се приготвяме за конкурс на закрити врати например. Не разбирам какво толкова чудно ти се вижда? Разбира се, че правим паузи. Даже някои си навиват будилници за да се досещат. Като направиш 1-2 конюнктивита от стоене пред екран и ще разбереш. Аз съм правила и уро-инфекции от стискане. Сега да отида до тоалетна, след малко, ама телефонът звънна... и това семейна с едно (тогава) дете. Приеми, че има и друга реалност от твоя балон

# 296
Най-много съм работила като имах частен бизнес.
В институции държавни най-малко, средна работа по разни частни финансови компании и за внос. После ми дойде акъла и започнах да се занимавам с работа, която ми дава гъвкавост и много свободно време. Винаги съм целяла много лично свободно време, с което да разполагам за мен и обичните ми.
Всеки според приоритетите му.
12 часа не бих се навила да работя никога, независимо от заплащане и кариери. Дори и с компенсации. Ужасно натоварване за психиката, дори и да не е краен физически труд.
Следвам смело концепцията работя, за да живея, а не живея, за да работя.

# 297
  • France
Изводът е, че никоя жена не работи 12 часа, ама всички мъже мъкнат тухли по 12 часа. :р
Мда, и ако работят - край, няма връзка, няма семейство Rolling Eyes Защото кой да сготви и изчисти на онзи с тухлите?

# 298
  • София
Ако критерийът за работа е мъкнене на тухли по 12 часа на ден, значи форумът е пълен с безработни мъже Joy

Между другото, като мина покрай някой строеж ги гледам и мъкнещите тухли как са се скъсали да си уплътнават деня с работа Joy

# 299
  • France
За България не знам, но по принцип тежкият физически труд е законово лимитиран и работещите имат големи протекции - повече почивка, по-малко работно време, пенсиониране на 57 и 60 години...

Общи условия

Активация на акаунт