Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 963
  • 558
  •   1
Отговори
# 270
И аз мисля, че след 40- 50 г.изградени навици и характери трудно биха заживели безгрижно и щастливо.
Още повече, ако има в картината и деца.
Хората си имат връзка за пътувания, излизания, театър, планина, кой,каквото му харесва, но да си развалят установени навици и рахат, малко хора успяват.

# 271
Ами има си успешни връзки и на 50+, сватби си правят даже. То ако толкова лесно на 30 хората си сменяха навиците и характерите и т.н., нямаше да има толкова раздели. Просто ако на 30-40 правиш компромиси заради така наречените последни влакове, то на 50 не ги правиш, нещо което по принцип би трябвало да бъде в една връзка. Иначе то ако е мърляв един човек, с мърляв ще се хване. Как си лягат къпан и не къпан от една седмица? То още на първа среща ще е ясно.

# 272
  • София
Ами има си успешни връзки и на 50+, сватби си правят даже. То ако толкова лесно на 30 хората си сменяха навиците и характерите и т.н., нямаше да има толкова раздели. Просто ако на 30-40 правиш компромиси заради така наречените последни влакове, то на 50 не ги правиш, нещо което по принцип би трябвало да бъде в една връзка. Иначе то ако е мърляв един човек, с мърляв ще се хване. Как си лягат къпан и не къпан от една седмица? То още на първа среща ще е ясно.
Разделите при бракове на 30 не са, заради навиците, а защото никой не знае какъв ще бъде човекът като родител, например, или какъв е животът като имаш деца. На 50 тия неща са известни и чорапите не са проблем на никого. Просто не всеки си представя връзките като пране на чорапи и плащане на сметки. Успешна връзка не е непременно да  се ожениш или да живееш с някого. Около мен повечето ми връстници или по-възрастни си имат успешни връзки без съжителство. Тези към 60 вече имат и внуци, и нула потребност да отделят цялото си време на любовна връзка.

# 273
Ще дам друга гледна точка.
Ако вляза във връзка, без значение на възраст, държа да живея с човека. За мен такива "връзки" само за секс и да изляза на ресторант, екскурзия, кафе с някого не са пълноценни и не са връзки, а са познанства с бенефити. Такива мога да имам и без да го наричам връзка.
Проблемът с прислужницата е както се постави една жена във връзката, няма как да те принуди някой да му переш чорапите, ако ти не решиш или искаш.
Връзка е да имам ежедневие с този човек – присъствието му, разговори, навиците му, ежедневието му. Да си създадем наш свят, да има интимност и ексклузивност.
Но за да се случи това, наистина много трябва да го ценя и обичам, защото съм с къс фитил и понасям малко хора.
Та – затова и посъветвах Роки да пробва дали ще се стикова с човека и ще ѝ пречат навиците му.
Насила хубост не става. Но и за двете страни.

# 274
Тези към 60 вече имат и внуци, и нула потребност да отделят цялото си време на любовна връзка.
Не съм забелязала подобна потребност и на всички други възрасти след 25 години. Времето (свободното) винаги се е разпределяло между любовта, приятелите, хобито, децата, дом. любимци и т.н., и т.н. Видяхме какво стана с ковидската карантина - хората посветиха (принудително) почти цялото си време на любовта в къщи и след това бум на разводи Simple Smile)).
====
Едва сега успявам да догоня темата, може би защото работя Wink Лайкнах няколко мнения на Rf, абс съгласна съм с него, че:
1. Двама работещи на 12 ч (а според мен даже и на 10) не могат дълго да задържат семейство. Семейство, не съжителство.
2. Ако работиш на 12 часов работен ден, няма как да участваш наполовина в задълженията в къщи.

Прочетох още нещо в духа на да се съобразява работата, та да бъде 50% участието на всеки в домакинството. Бисер по-голям и от кандидат-студентските, а тях трудно можеш да ги биеш.

По казуса на Роки - познавам жени, които перат по същия начин - смесват бяло и цветно. С малко организация на коша за пране, могат да се оправят нещата. Относно готвенето - обичам и не ми тежи да го правя, тоест за мен не би било проблем да го поема. За теб ти си прецени. Съгласявам се обаче, че местенето с тинейджър не е най-оптималното решение.

# 275
Ако работиш по 12ч. на график, реално ,имаш по 14- 15 свободни дни в месеца и както и да го погледнеш, това е много повече свободно време от всички рабатещи всеки ден по 8 часа.
Времето ти стига за всичко, включително и много повече време за себе си имаш. Но отстрани изглежда много страшно и трудно.
Отказах по- висока позиция само заради всекидневното ходене на работа ...., не мога.

# 276
Не, Хепи, не по график. Всеки ден по 12 часа.
Живяла съм го това и твърдя, че не е за жена.

По график съм работила мнооого отдавна, 4 дни работех, 3 почивах Simple Smile Искам пак, ама няма.

# 277
То това е ненормално всеки ден по 12 часа.
И незаконно. Отвсякъде.

# 278
Ненормално, незаконно, животът понякога така се стича. Даже имах работен ден започнал в 5 ч сутринта и приключил в 1ч сутринта на другия ден. Как успях да се прибера с колата още не мога да си обясня.
Парите бяха отлични, но цената висока и в един момент сложих края.

# 279
Повторение се е получило.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 21:12 от Bowerick Wowbagger

# 280
Много некрасиво сте я започнали тази сутрин.
Я кажете как бихте постъпили при следния казус. Тече една любов, срещате се, обичате се, спите ту при единия, ту при другия. Мъжът започва да говори за съвместно съжителство у тях. Той е самостоятелен, ама "по мъжки". Чисти, готви и пере, ама мърляво.
Знаете си, че ако отидете у тях, ще хванете парцала и това ще се приеме за даденост. А може и да не го направите...

Какво да ти кажа? Приучиш ли го да ги прави тия работи по женски, тогава пък други неща у него ще почнат да не ти харесват Wink
На тоя свят угодия няма. Ще трябва да се пробваме в мултиверса на Марвел, аз друг начин не виждам.

Скрит текст:
Снощи ММ работи до 11 часа. Имаха ръш в службата. Това не му попречи да вземе едното дете от училище, да сготви кюфтета на фурна, да сгъне сухото пране и да пусне нова пералня.
Малко наистина не стоплям как се взима малко дете след 11 вечерта, как се правят и съответно ядат кюфтета след 12 от тия малки деца и къв им е тоя режим. А да, сетих се, става въпрос за работа от вкъщи с достатъчно свободно време за въпросните действия. Ма то същото де, кво толкова
Пич, в Парижки регион, заради големите разстояния, масово сме по 12 часа навън. Просто си имаме бавачки, които взимат децата от училище. Това, че ТИ няма да се справиш, не означава, че хората не се справят.
Ако искаш брой времето от ставане до лягане, така може и по 18 часа да хванеш.

Елора, явно аз не съоплящия ще трябва да обясня като за вас стоплящите с думи прости и повече обяснения.
Питам има ли тук работещи по 12 часа потребителки, ама без времето за път, обедни почивки и миене на зъби сутрин, или такива с мъже по тази схема да обяснят как се справят?
Щото едните нямате ни такава работа,ни мъж, нито деца, но теория много знаете как трябва да се случва всичко, при другите не било компютри, а компоти и само генерираме трафик

E-e-e, ти сега ако им махнеш "комуникацията" с колежките, пиенето на кафе и писането в бгмамата, ми то ще излезе, че имат да дават?!
Или че са преборили Айнщайн и се придвижват до, от и по време на работа със скорост надвишаваща тази на светлината?
Трети вариант - лаладжийството е работа. И то никак не лесна. Със скръстени ръце знаеш ли каква мъка е да се работи?
Скрит текст:
(Бас държа, че сега ще скочат да обясняват как работят с главите. Да, тези същите Wink )

# 281
Аз съм работила в мол, така че 11 часа съм работила. На теория имаш един час почивка, на практика - трудна работа с клиенти, особено декември и по други празници. Моя приятелка работеше в хоспис, там смените са по 12 часа, пак имаш почивка уж, но с дементни хора и малко персонал - познай колко е изпълнимо.

# 282
  • София
И аз работя 16-17 дни по 10 часа. Хич не си давам работните почивни дни. Много е удобно.

# 283
  • France
Като самонает съм работила по 12 часа и песен съм пяла. Почвам с кафето в 7, после почивка от 30мин да заведа децата на училище. Към обяд тичам, с взимането на душ ми е час горе долу. Ям пред компютъра и бач, бач докато не стане време да взема децата. Тогава ми е голямата пауза. Ям, почивам, прекарваме време с ММ... и после бач до 10, когато почвам да се прозявам. По никакъв начин не ми е пречило на семейния живот. За сметка на това, когато бях само домакиня, така или иначе, ММ като ходи на работа и липсва по 10 часа на ден, а и доработва от вкъщи - пак не сме били 100% залепени един за друг.

# 284
Последните постове показват защо не може да се говори на ангро за 12 часов работен ден. Хайде да не се надскачаме и на тази тема.

Връщам се на въпроса на темата - да ме имат за даденост означава за мен да съм част от обзавеждането, да не ме забелязват като жена и човек. Не, не бих живяла така.

Общи условия

Активация на акаунт