Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 985
  • 558
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Любовта е тази, която превръща тухлите в дом. Любовта между съпрузите, любовта към децата. Тя прави уюта и топлината. Ако я няма, една жена и джумбалдаци да прави, няма как да се справи.
На първо място е любовта към мен, самата.
Аз така си живея със или без мъж, деца и кучета, котки и прочее домашна фауна.
Справям се фантастично и без джумбалдаци.

# 136
Какво значи ненатоварваща работа, ако и двамата са на 8 часа, ако и на двамата им отнема време да пътуват до нея, според rf22 този който изкарва повече пари трябва да няма домашни задължения ли? 😂 Защото това е абсурдно.

# 137

Кои са тези жени, ти, Таня Вълчева, Янтра или някоя друга от тук коментиращите? Щото ми се струва, че пишете много как ви се иска по принцип без да сте били никога в такава схема. Няма как и двамата да работят по 12 часа и да просъществува такова семейство. В такъв модел обикновено жената (но не винаги) работи на много по-лека работа и не натоварваща, съответно си поема по-голямата част от домакинските задължения. Това е често срещано и си съществува, както и всички са доволни, понеже работещия много изкарва почти всичките пари, работата на другия е по-скоро спомагателна и даже не особено задължителна.
Има го и другия момент, когато въпреки всичко се изисква стриктно разпределяне по равно на домакинските задължения, неминуемо възниква въпроса дали същото да не се прилага и за финансовата част. Защото има голяма разлика в доходите на двамата, много работещия изкарва много повече от другия и като се почне така да се следи всяка измита чиния, а при другия всяко дадено левче  (евро от сега нататък) много бързо всичко отива по дяволите.
По въпроса с домашната помощница въобще не е толкова лесно да се намери такава. При нас още първата предложена ми поиска заплащане високо даже за ит сектора по онова време и жена ми се отказа нацяло да търси повече, по онова време си беше изцяло вкъщи и не е имало проблеми кой да домакинства. Общо взето е както се разберат.

Ох миличък, верно ли света ти се изчерпва с мен, Янтра, Таня и някой друг.
Или само с твоята жена.
Аз съм работила на крак по 12 часа. Работила съм и 24 часови смени.
С ежедневието на цял свят ли си запознат.
И защо да не могат и двамата да работят по 12 часа.
Давам ти пример от съседския блок. И двамата работят в болницна и често в една смяна, както се падне. По 12 часа, с пациенти.
Пък други съседи - той по 8 часа, тя по 12. Познай като се прибере в 9 дали ни е сготвено. Защото може само да хапне и да легне, друго не може. Добре че има читав мъж, не като някои други боклуци и мамини келешчета.
Кой в каква схема е бил, ти не може да знаеш.
Така че малко се смири, че ставаш жалък и смешен с тия  приказки.
И доходите почна да мериш и вида работа, само и само да оправдаеш твоя мързел или мързела на някой друг мъж.
Малкия, може да съм работила по 8 часа на компютъра, но съм се прибирала зверски скапана.
Това че някой  седи на стол не му прави работата лесна.
Една пикла преди години си мечтаеше за работа на бюро. И дойде. Не издържа.

# 138
Съветвам rf да се огледа кой пол преобладава в молове, магазини, фабрики на поточна линия и пак да дойде да каже, че жените не работят до късните часове, нощни смени и по 12 часа.

# 139
Абе вие сериозно ли бе, то законово даже е забранено за майки на деца под 12 години да бъдат нощни смени, а за под 8 различни от първа, къде ме пращате, баси.
Елора, значи нито работиш по 12 часа, нито си гледала деца, за мъж не знам дали имаш, за да ми пишеш такива коментари. И изобщо не ми давай лекарите за пример, при тях е друго и обикновено се събират помежду си, че трудно някой извън гилдията може да изкара в такава схема. А и не са всички с дежурства, много от специалисти и личните си работят на нормално работно време.
Пак казвам, няма как да има нормално семейството ако и двамата работят по 12 часа и са супер кариеристи

# 140
  • France
Пич, в Парижки регион, заради големите разстояния, масово сме по 12 часа навън. Просто си имаме бавачки, които взимат децата от училище. Това, че ТИ няма да се справиш, не означава, че хората не се справят.
PS това за нощните смени май не важи за болниците. Не си представям как един хирург, особено от рядка специалност, престава да дава смени х години, защото родила

# 141
  • Обран бостан ;)
Какво значи ненатоварваща работа, ако и двамата са на 8 часа, ако и на двамата им отнема време да пътуват до нея, според rf22 този който изкарва повече пари трябва да няма домашни задължения ли? 😂 Защото това е абсурдно.

Както обикновено се дава акъл тук - бачкайте хоум офис. Wink

# 142
Това с нощните смени е за майки на деца под 6 години. А нощен труд е от 20 часа до 6 сутринта. Тоест ако работиш до 20 часа докато се прибереш колко става? Или дори да работиш до 18 часа, един час в трафика , колкото и мъжа. Не мисля, че е нормално да коментираме това. Или пък да изчислява психическото и физическото натоварване. Претенции може да имаш, ако осигуряваш достатъчно доход на семейството си, и имаш фирма, където плащаш осигуровки на жена си, а тя спортува или готви през деня. Но работи ли на 8 часов трудов договор, не може да имаш повече претенции към домашни задължения.

# 143

Дребнаво сметкаджийство е неговото.
Преди време отивам на гости при приятели + да им оправя нещо на компютъра. Мъж и жена. Тя почивен ден. Сготвила нещо, пуснала пералнята, но не я проснала. Лафим си. Идва мъжа към 17. След пет минути вади нещата от пералнята и простира.
Без да държи сметка, че бил на работа, че заплатата му била с 300 лв повече от нейната.
После се подготвиха да вечерят. Човека прави салата, слага маса. Викам да си тръгвам, но ме задържаха да вечеряме. След което и двамата раздигаха, а той изми чините. Без мрънкане, без пазарлъци. Пишката не му паднала Joy

Съветвам rf да се огледа кой пол преобладава в молове, магазини, фабрики на поточна линия и пак да дойде да каже, че жените не работят до късните часове, нощни смени и по 12 часа.

Тоя няма да се огледа. Едно си знае, едно си бае.
Всяка жена работи изключително малко часове  и работата на всички жена е супер лека Joy

Абе вие сериозно ли бе, то законово даже е забранено за майки на деца под 12 години да бъдат нощни смени, а за под 8 различни от първа, къде ме пращате, баси.
Елора, значи нито работиш по 12 часа, нито си гледала деца, за мъж не знам дали имаш, за да ми пишеш такива коментари. И изобщо не ми давай лекарите за пример, при тях е друго и обикновено се събират помежду си, че трудно някой извън гилдията може да изкара в такава схема. А и не са всички с дежурства, много от специалисти и личните си работят на нормално работно време.
Пак казвам, няма как да има нормално семейството ако и двамата работят по 12 часа и са супер кариеристи

Миличък, аз какво съм работила ти няма как да знаеш. Лично ли ме познаваш? Не.
Нито живота ми не знаеш. Не се дръж така малоумно.
И никъде не съм казала, че са лекари, ма чукча писател....
А трябва ли да са супер кариеристи. Не може ли и двамата да работят обикновени работи. Единия във фабрика, другия в магазин и то пак по 12 часа. Не ги ли прави семейство?
Света е голям и шарен. Има много различни професии и работни смени.
Да пишеш тия работи говори нещо много лошо за теб, плачевна е работата направо.
Има или няма деца, няма никакво значение дори.

# 144
  • Обран бостан ;)

Дребнаво сметкаджийство е неговото.
Преди време отивам на гости при приятели + да им оправя нещо на компютъра. Мъж и жена. Тя почивен ден. Сготвила нещо, пуснала пералнята, но не я проснала. Лафим си. Идва мъжа към 17. След пет минути вади нещата от пералнята и простира.
Без да държи сметка, че бил на работа, че заплатата му била с 300 лв повече от нейната.
После се подготвиха да вечерят. Човека прави салата, слага маса. Викам да си тръгвам, но ме задържаха да вечеряме. След което и двамата раздигаха, а той изми чините. Без мрънкане, без пазарлъци. Пишката не му паднала Joy

Чехльо.

# 145

Жените също ходят на работа, бачкат и те впрочем. И по 12 часа. И представи си, работата им също може да бъде натоварена.
Защо трябва те като се приберат да продължат, а другия да не го прави?
Кои са тези жени, ти, Таня Вълчева, Янтра или някоя друга от тук коментиращите? Щото ми се струва, че пишете много как ви се иска по принцип без да сте били никога в такава схема. Няма как и двамата да работят по 12 часа и да просъществува такова семейство. В такъв модел обикновено жената (но не винаги) работи на много по-лека работа и не натоварваща, съответно си поема по-голямата част от домакинските задължения. Това е често срещано и си съществува, както и всички са доволни, понеже работещия много изкарва почти всичките пари, работата на другия е по-скоро спомагателна и даже не особено задължителна.
Има го и другия момент, когато въпреки всичко се изисква стриктно разпределяне по равно на домакинските задължения, неминуемо възниква въпроса дали същото да не се прилага и за финансовата част. Защото има голяма разлика в доходите на двамата, много работещия изкарва много повече от другия и като се почне така да се следи всяка измита чиния, а при другия всяко дадено левче  (евро от сега нататък) много бързо всичко отива по дяволите.
По въпроса с домашната помощница въобще не е толкова лесно да се намери такава. При нас още първата предложена ми поиска заплащане високо даже за ит сектора по онова време и жена ми се отказа нацяло да търси повече, по онова време си беше изцяло вкъщи и не е имало проблеми кой да домакинства. Общо взето е както се разберат.
А какво да кажем за жените, които работят повече от мъжете си? И, остави часовете. Дори и да не си на 12 ч. това не означава, че работата ти не е натоварена. И пак всичко се трупа на техния гръб - натоварена работа, домакинство, деца... Докато мъжът работи нещо не толкова ангажиращо, както ти казваш, и в същото време седи и си клати краката вкъщи. Имах такава колежка - майка на две деца. Айде,  не работеше 12 часа, а 9, но работата беше много динамична и изморителна. Смяната й приключваше в 18 ч.,. Пътуваше с кола, но пътя й не беше малко. Обясняваше ми, че след работа минава често през магазина да пазарува. И, се прибираше около 20 ч., 20 без нещо да речем, зависи. От там нататък започва да готви, ако смогне вземе че изчисти нещо, пусне пералня. Мъжа й на свой ред работеше на 5 минути пеша от тях. Прибираше се по-рано, защото работното му време беше по-кратко, но без да пипне нищо вкъщи. Заплатата му даже беше по-малка от нейната. Едната й дъщеря беше тийнейджърка, на 14 години, и не можеше да я накара за нищо да помогне, за другата незнам, може и да се е включвала. А мъжът дори имаше период без работа около 2-3 месеца, и пак същото. И за други случаи знам.
Но няма смисъл да пиша фермани.

# 146
Няма смисъл Боряна. Тоя пак няма да стопли.
Сто примера да дадем, няма да стопли.

# 147
  • France
Снощи ММ работи до 11 часа. Имаха ръш в службата. Това не му попречи да вземе едното дете от училище, да сготви кюфтета на фурна, да сгъне сухото пране и да пусне нова пералня. Аз прибрах второто дете, направих салата от моркови и цвекло и прострях новата пералня. А приключих в офиса в 17 и 20. Намирам това за нормално. Не може, под предлог, че работиш много, да оставяш битовизмите на другарчето. Накрая другарчето остава прецакано

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 11:35 от Philomena

# 148
  • До хладилника, който обичам
Ама да! Кажи им да си пият червените хапченца като теб редовно. Истинският алфа мъжкар салата не яде даже, ако не е расла на кокал, камо ли да я прави.

# 149
Аз продължавам да недоумявам, не от това че има такива мъже. Недоумявам, че продължава да има жени, за които е приемливо, да поемат цялата домашна работа плюс децата, въпреки че ходят на работа и те. Абсолютно неразбираемо ми е.

Общи условия

Активация на акаунт