Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 13 029
  • 558
  •   1
Отговори
# 105
Ами мъжът като работи много, да бъде така добър джентълмен и да наеме домашна помощница, а не да оставя всичката домакинска работа на жена си, която в общия случай също работи.

# 106

Дъщеря ми оня ден коментира, как трябвало да показва и да учи приятелката си на елементарни неща, от типа на да реже салата, да разбърква манджа, да задуши кайма и т.н. Явно у тях майката върши всичко за всички, дъщери и синове. Дъщеря ми беше много потресена, че не само не го върши, това как да е, всеки си знае, но и никой не я е научил как. То е ясно, че ще се научи, като се изнесе някой ден да живее сама, но наистина, защо родител не би показал такива съвсем основни умения.
По-скоро и майката не го е правила. Не съм викала никога моите да ги уча. По-скоро са виждали, че аз или баща им приготвяме храната вкъщи. Не я поръчваме, не я купуваме готова от топлата витрина. И така те имат примера, че вкъщи се готви. Вече и двете си готвят с кеф (на 17 и 25 са) и им се получава.
Тоя коментар нещо малко злобничък, нито съм останала стара мома, а пък за дъщеря ми не се притеснявам хич, като искате си слугувайте, мрънкайте си на колежките какви търтеи са ви мъжете и тн.
Ма защо пък да мрънкам, мъжът ми готви повече от мен, ама не защото му мрънкам или му крещя. Ако искам да го откажа, достатъчно е да застана на Ф и да започна.

# 107
Хайде бе, как не го е срам да бачка по 11-12 часа на ден и да вади някви си там пари, за да скатава от домакинската работа, никви такива. Ще се връща в 5 и докато не пусне две перални и не наготви 3 манджи въобще да не се мисли за мъж.
Между другото, като бях на 5-6 много обичах да гледам майка ми как готви и да правя това онова. Ама после други неща взеха превес и така. Пералня по едно време бях научил как се пуска докато жена ми беше в командировка за седмица, ама вече пак забравих. Иначе мога да я свържа или ремонтирам когато се налага.

# 108
  • До хладилника, който обичам
Не, прави го, питах специално, децата си гостуват по къщите и се вижда.
Аз пък понякога викам моите да помагат, или като искат те да сготвят нещо, аплодирам и насърчавам, ако искат съвети - давам, понякога давам и без да ми искат, и после ям с възторг каквото и да се е получило. Да поощрявам ентусиазма Grinning Не вярвам в научаването на домакинска работа чрез наблюдение и осмоза, кучето месар щеше да стане и така нататък.

# 109
  • София
Ей, любимия ми спор!
Ами баш тоя много работещия е взел жена си за даденост, т.е. за него уравнението е - тя ще чисти, аз ще бачкам. И всъщност и двамата са мега кисели, всеки забит в мега важната си роля и все по-далеч един от друг!

# 110
Ако работи по 12 часа на ден, тя само домакиня ли е? Или работи 9 часа плюс 2 часа отиване и връщане? Не мога да повярвам за този спор, какво поколение сте, не познавам подобни хоря, къдетш мъжът му пада пишката и жената само домакинства. Това няма как да стане, и не би трябвалоо да е , защото жената "му се кара" и го "строява", то се подразбира и се вижда в началото как върви

# 111
Благодарна съм, че ММ е научен да чисти, да готви по-елементарни неща, но пък помага със салатата, в последните години само той мие прозорци, защото мен ме заболява кръстът. И двамата работим, но той се прибира малко по-рано от мен и е направил салатата, днес например е сварил пелмени (готови, само да се сварят) и така.

Иначе чистенето сме си го разпределили, всеки си знае помещенията, които чисти. Но винаги единият може да поеме, ако другият има някакъв например здравословен проблем.

Впрочем, както се спомена някъде, не само мъжът не трябва да има жената за даденост, но и обратно. Понякога дългогодишното съжителство подхлъзва малко в подобно залитане.

# 112
  • Пловдив
Хайде бе, как не го е срам да бачка по 11-12 часа на ден и да вади някви си там пари, за да скатава от домакинската работа, никви такива. Ще се връща в 5 и докато не пусне две перални и не наготви 3 манджи въобще да не се мисли за мъж.
Между другото, като бях на 5-6 много обичах да гледам майка ми как готви и да правя това онова. Ама после други неща взеха превес и така. Пералня по едно време бях научил как се пуска докато жена ми беше в командировка за седмица, ама вече пак забравих. Иначе мога да я свържа или ремонтирам когато се налага.
Ама разбира се бе, ти връзваш пералнята, ама КОЛКО често се налага да се връзва? Защото за 20 г брак с моя мъж сме сменили 4 миялни. Средно по една на 5 години. Обаче се готви и яде, хайде, да не е всеки ден, ама през ден. И в най-общия случай мъжа е на 8 часов работен ден, точно на колкото и жената. У нас - и двамата работим сходен тип работа, бюро на компютър.

# 113
В друга тема се говореше как повечето български мъже не били такива. Всмисъл, помагали в къщи, едва ли не половината домакинска работа я вършели те. Аз имам други наблюдения..

# 114
  • София
Глупости. Ей тука колежките, и стари, и млади, се пребиват да се хвалят колко чистят и готвят вкъщи. Аз понякога направо се чудя какво да говоря, защото съм свела тези дейности до минимум.

# 115
Е, то да си владетелка на черпака и парцала, все още е голям повод за хвалба за някои жени, за съжаление. Най-безсмисленото губене на време.

# 116
  • Пловдив
Аз държа титлата за най-видна мърла на форума.

# 117
Жените също ходят на работа, бачкат и те впрочем. И по 12 часа. И представи си, работата им също може да бъде натоварена.
Защо трябва те като се приберат да продължат, а другия да не го прави?

# 118
  • Пловдив
Щото има пенис!

# 119
Аха, и ако пипне нещо, ще му окапе Joy

Общи условия

Активация на акаунт