Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 13 065
  • 558
  •   2
Отговори
# 90
Има жени, обикновено от по-старото поколение, които така се чувстват пълноценни.

# 91

Не си представям мама да извика синчето си да правят заедно манджичка или кекс или да простира.

Защо? Нормално е човек да може да си сготви и да извършва елементарни битови дейности. И не е срамно.

# 92
  • София
Елора, ще ме извиниш, понеже ти е баща и леко се затруднявам да се изкажа, но все пак ще го направя- аз мисля, че баща ти не заслужава никой и пръста да си мръдне за него.
Мисля, че трябва да направиш и невъзможното да преодолееш и забравиш този период от живота си. Ако го преодолееш, ще можеш със спокойствие да приемеш баща си и да знаеш, че това са различни светове и този свят няма нищо общо с твоя.
А ти си уверено и силно момиче, което има ясни критерии и цели какво иска и респективно- какво не иска.
Следващия път не навирай леля си къде беше там, а просто кажи едно тихо "не".

# 93
Ако познаваше леля ми щеше да знаеш, че едно "не" не върши работа Grinning
И ако я познаваше, щеше да знаеш, че дори натирването и е малко.
На някои хора им трябва натирване.
Сега всичко е точно. Тя си знае мястото отдавна.
Иначе да. Аз не си мърдам пръста за него, никога не бих.

# 94
  • Обран бостан ;)
Не, че нещо, ама тук пишещите май смятате мъжете за даденост.

# 95

Защо? Нормално е човек да може да си сготви и да извършва елементарни битови дейности. И не е срамно.

Simple Smile Нормално е, но както във всичко друго на този свят има и някакъв процент население извън нормата.

# 96
Ами, дадени сте ни,  де. Да ни носите радост и удоволствие.
Някои само за торбите, стават.😁

# 97
  • Обран бостан ;)
Ами, дадени сте ни,  де. Да ни носите радост и удоволствие.
Някои само за торбите, стават.😁

Аха, едни за торби, други за радост и удоволствие.
Що не си вземете по двама , а ? Wink

# 98
  • До хладилника, който обичам
Момчетата се възпитават най-вече от примера, който им дава баща им, а не от майка им.
Не си представям мама да извика синчето си да правят заедно манджичка или кекс или да простира.
И аз не съм го правила, но сега когато е самостоятелен си плаща на жена да му чисти и си поръчва храна.

Моооляяя? Като е момче, та не може да пусне котлона, пералнята, прахосмукачката, защото се отключват само с вагина, така ли? Горките партньорки на такива мъже, които са истински мамини синчета. Първо мама ги отглежда, после ги предава на жена им. Жална им майка на тия жени, които получават готов, наглед възрастен индивид, който за съжаление не знае от кой край се стиска щипката за простиране и смятат, че чистенето и готвенето на манджи са срамни дейности, подходяща само за нещастни женки, не за истински мъже.

Абсолютно може, и трябва, да се възпитават деца и от двата пола да могат да вършат всякакви основни домакински дейности еднакво добре. За щастие голяма част от мъжете са адекватни и даже да ги е отглеждала такава маминка, която не им е давала да вършат домакинска работа, сакън да не им стане нещо, бързо се ориентират в реалния свят, научават се да готвят, да домакинстват. А други са научени от деца.
Аз и мъжът ми си учим и момичетата, и момчето, на еднакви домакински умения и имаме еднакви очаквания към тях, които зависят единствено от възрастта на детето, а не от пола му.

# 99
Баба ми си беше проста жена, много.
Викаше често на брат ми, че ще му падне пишката ако върши домакинска работа. И се хилеше като идиот после.

# 100
Не разбирам какви са тия майки, които в 21 век смятат, че момчетата не могат да вършат домакинска работа?! Щом жените работят наравно с мъжете, а и в доста случаи някогашни мъжки професии, как пък някой суйо не може да си сготви супа или да пусне прахосмукачката!! Затова са виновни жените, които дават лошия пример...с мъжа ми сме от 12 години заедно и още като се събрахме, му казах, че слугиня и домакиня в кухнята по цял ден няма да бъда, така че да си опича акъла( а и жилището е мое, така че няма шанс за мрънкане). Ами както си го научиш, готви супер, пуска прахосмукачка, боклука хвърля само той. Важното е, че дъщеря ми вижда какво е разпределение на ролите и няма да търпи някое мамино синче, защото има стандарти.

# 101
Тези неща, които изреждаме, като: пускане на пералня, прахосмукачка, забърсване на прах или някаква друга мръсотия, са неща, които всеки може да ги върши, и не са необходими кой знае какви умения за това. Сега, примерно, не всеки умее да готви, или най малкото трябва време, за да усвои някои тънкости. Но за чистенето, гладенето, и подобните неща, всеки би трябвало да може, дори и децата. Всичко останало е оправдание.

# 102
Абе тя хубаво няма да търпи.
Ама за моите дъщери не пожелавам някой, дето хвърля боклука, готви, пуска прахосмукачка "само той", а те да бъхтят по десет часа да изкарват пари, щото той го играе домакинка.
Или пък бачка като вол и осигурява семейството си, пък тя да "не го търпи", щото не пуска прахосмукачка, не разделя прането и не простира.
После - оле мале, ма що така на 40 съм сама, няма достоен за мен.

# 103
Абе тя хубаво няма да търпи.
Ама за моите дъщери не пожелавам някой, дето хвърля боклука, готви, пуска прахосмукачка "само той", а те да бъхтят по десет часа да изкарват пари, щото той го играе домакинка.
Или пък бачка като вол и осигурява семейството си, пък тя да "не го търпи", щото не пуска прахосмукачка, не разделя прането и не простира.
После - оле мале, ма що така на 40 съм сама, няма достоен за мен.
Тоя коментар нещо малко злобничък, нито съм останала стара мома, а пък за дъщеря ми не се притеснявам хич, като искате си слугувайте, мрънкайте си на колежките какви търтеи са ви мъжете и тн.

# 104
  • До хладилника, който обичам
И готвенето се учи, като всичко друго. Не един и двама мъже (както и жени) са се научили по метода на проба-грешка. Можех да готвя, защото съм гледала и са ме учили от дете, а баща ми казваше, който е свикнал да яде вкусно, се научава и да готви вкусно, в смисъл, че небцето му е учител също.

Дъщеря ми оня ден коментира, как трябвало да показва и да учи приятелката си на елементарни неща, от типа на да реже салата, да разбърква манджа, да задуши кайма и т.н. Явно у тях майката върши всичко за всички, дъщери и синове. Дъщеря ми беше много потресена, че не само не го върши, това как да е, всеки си знае, но и никой не я е научил как. То е ясно, че ще се научи, като се изнесе някой ден да живее сама, но наистина, защо родител не би показал такива съвсем основни умения.

Общи условия

Активация на акаунт