Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 985
  • 558
  •   2
Отговори
# 255
  • До хладилника, който обичам
Е, зависи колко се харесват и обичат, колко са склонни на компромиси. На тоя си акъл и аз не бих си причинила човек, който тепърва ще се учи на въртене на къща и бих предпочела разделна връзка и всеки в своята си кочинка. Но всеки си знае кое му е важно.

# 256
  • Далечният изток
Хммм готвенето.... Тя каза, че чисти, пере и готви мърляво, така че... Аз примерно каквато съм гнуслива... Като се замисля тия продукти как са съхранявани, измити ли са, с какви ръце са пипани, дали приборите и тенджерата са били чисти и т. н., със сигурност няма да ям нещо, сготвено от него.

# 257
И мърляво готвене мога да си представя, и мърляво пране, и всичко. То мърлявото е отношение към живота като цяло, няма как да бъде ограничено само в 1-2 направления.

# 258
Хич не се налага съжителство. Мога да си размишлявам колкото желая. Това и правя.

Ако не те притиска защо да се набутваш сама? Или ти смяташ, че въпреки че уж не те притиска, има опасност да го изтървеш, ако не заживеете заедно?

# 259
  • София
Обяснявам
Мърляво пране - всичко в пералнята и бялото не е бяло, според мен.
Мърляво готвене - предимно полуфабрикати.
Абе - неговите си навици.

# 260
С уговорката, че на света няма двама души с абсолютно еднаква хигиена(вкл родители - деца, братя, сестри, съпрузи), ако някой ми е принципно мърляв, няма да имам връзка с него. Знам ли, особено че пере "мърляво", не. Иначе, няколко пръски по печката мога да преживея. Сега, със сигурност моето чистофайничество е мърлявост в очите на друг. Но няма ли приблизително съвпадение, не би могло да има връзка.
А ако имам връзка, бих заживяла с този човек. Много е хубаво да се ходи по срещи, но не по-малко хубаво е да се седне вечер на масата, всеки да си разказва нещо от деня, да споделя. Аз имам някаква фобия, мразя да се прибирам в празна и тъмна къща, разбира се случва да се прибера първа, но по-ми е приятно като видя отдалече, че лампите светят.
Допълвам след уточнение за пране и готвене. За пране съм фанатичка. Готвенето обаче тска че да е наистина изкуство, не всеки го умее, това е талант. Друго-вкусовете на хората са много различни, а в последно време-и безбройните режими. Не бих придиряла много за готвене, аз също нямам нито време, нито желание да правя засукани ястия. Полуфабрикати не обичам, предполагам, че става въпрос за замразени храни? По-добре една леща да сложа или едни картофи във фурната, готово е,става за ядене. Но пак не е готвене, не е кулинарно умение.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 12:54 от Светкавица

# 261
  • France
С една колежка, моя възраст, точно това си говорихме преди празниците. Не ù се живее повече с някой, въпреки дългата ù връзка с отговорен мъж. И аз напълно я разбирам. Детето ù e вече голям (12-13г). Има си свой социален кръг. За какво ù e? A и аргументите ù са бетон: в една хетеросексуална връзка, статистически жената върши и плаща повече.

# 262
Обяснявам
Мърляво пране - всичко в пералнята и бялото не е бяло, според мен.
Мърляво готвене - предимно полуфабрикати.
Абе - неговите си навици.
Ха, ха, тамън щях да кажа и аз тва за мърляво пране...моят мъж така переше, защото иска да ми помогне, ама мерси...по добре аз да пера, той да простира! Joy Няма как дева да допусне бялото да не е бяло! Joy

# 263
  • София
За мен живеенето отделно и срещи за секс и фън не е точно връзка.
На 16 може и да се брои, ама на 50....
На 50 си е точно връзка. Големи деца, свобода, защо връзките трябва да са като при хора, които тепърва ще имат семейство заедно? Нито бих се омъжила, нито бих съжителствала, защото няма причина да се прави това. Какво лошо има всеки да си има своя територия, пък никой не е казал точно колко пъти ще се виждате, ще спите под един покрив и колко ще сте си близки интелектуално и духовно. Хора на 20-30 години нямат изградени навици и лесно се напасват в едно домакинство, още повече като имат и деца, общо домакинство.
Нито аз бих се изнесла от дома, в който съм си осигурила пълен комфорт, нито бих прибрала някой тук, което не означава, че не мога да имам или нямам съвсем пълноценни връзки. На 45-50 филмът е друг просто.

# 264
  • Обран бостан ;)
Леле мале.

Темата стана 50 нюанса бяло.

Бялото МИ, е много по-бяло от бялото ТИ. Trollface

# 265
Около нас има доста хора над 50, които по различни причини (разводи, овдовяване) отскоро са във връзка. Повечето си живеят отделно, ползват само "меда" на връзката, без "жилото", и се наслаждават заедно на живота.

Малкото двойки, които се събраха да живеят заедно, впоследствие съжалиха за това. Основното, разбира се е, че човек трудно се отказва от дългогодишните си утвърдени навици. Напасване на 20 или 30 години е едно, на 50+ - вече съвсем друго. При някои хора редът е станал направо обсесивен, и влизането на нов човек в него - почти невъзможно. Има обаче и един страничен ефект, за който аз лично никога не бих се сетила, ако не го бях видяла с очите си. Когато човекът се обвърже, изведнъж цялата роднинска общност - деца, внуци, братя, сестри, племенници - всички рязко стават загрижени за имуществото му Smiley Привидно, "грижата" е да не е попаднал на измамник/измамница, но всъщност става въпрос да не "прибира" хора в имотите си, да не се жени (пак по причина онаследяване), да не "приписва" имоти, да не "се харчи" Rolling Eyes Знам за случаи, когато деца в чужбина категорично забраняват на родителите си да имат връзки Rolling Eyes Така на думи звучи странно, но в реалния живот повечето хора предпочитат да не си развалят отношенията с близките заради чужд човек.

# 266
Не звучи никак небивало и странно, според мен всеки има по някой такъв пример около себе си.

# 267
  • София
Знам за случаи, когато деца в чужбина категорично забраняват на родителите си да имат връзки Rolling Eyes Така на думи звучи странно, но в реалния живот повечето хора предпочитат да не си развалят отношенията с близките заради чужд човек.
Връзките са едно, брака друго нещо. Ако човек се ожени наистина някой появил се в края на живота му става наследник наравно с децата и това не е ок, но защо изобщо човек ще се жени на тия години?
Иначе не си представям синът ми да си позволи да изказва мнение за моите връзки, нито аз за неговите, стига да няма някакви крайности, разбира се.

# 268
  • До хладилника, който обичам
Ако човек се ожени наистина някой появил се в края на живота му става наследник наравно с децата и това не е ок
Ама то си е негова работа, парите и каквото там има да се наследява от него, са си негови, докато е жив, не е ОК да се прави сметка предварително, камо ли да се изявяват претенции. Както отбелязваш, не е ОК да се бърка човек във връзките, независимо на дете или родител, щом са си с акъла и доброволни.

# 269
  • София
Ако човек се ожени наистина някой появил се в края на живота му става наследник наравно с децата и това не е ок
Ама то си е негова работа, парите и каквото там има да се наследява от него, са си негови, докато е жив, не е ОК да се прави сметка предварително, камо ли да се изявяват претенции. Както отбелязваш, не е ОК да се бърка човек във връзките, независимо на дете или родител, щом са си с акъла и доброволни.
Естествено, че си е негова работа. Никой не е длъжен да оставя наследство. Може да си изхарчи всичко приживе. Вече ако иска да оставя наследство е въпрос на кого и ако се ожени лишава децата си. Теоретично. На практика в България всичко се прехвърля и разделя приживе, което също намирам доста тъпо, но това е положението. Наследниците си имат претенции Simple Smile Ще каже човек, че за милиони става  въпрос масово, а то...

Общи условия

Активация на акаунт