Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 837
  • 558
  •   1
Отговори
# 345
Не се съмнявам, че сред нас има свръхчовеци. Аз издържах на описания от мен режим малко повече от половин година.  Бояна, ти колко издържа на 16 часовия ден, всеки ден?
10-тина години, но с един-два почивни дни. Без почивен ден – 10 месеца. Ставане в 4-5 сутрин, понякога работа нощем. Не ми се е отразило добре, ако това питаш, но бях млада. След 30 подобно нещо е самоубийство.
Не питам за отразяването, знам го. Неслучайно писах, че парите бяха отлични, но цената висока.
Нямам намерение да се изживявам като свръх човек, освен работене трябва и да се живее...! Щото животът е един и не се повтаря!
Всеки има два живота. Вторият започва тогава когато осъзнаеш, че имаш само един и той не е безкраен.

# 346
Аз изобщо не знам за какво коментираме 12+ часови смени с носене на тухли и леене на бетон като 80% от семействата са от 2ма души, работещи на компютър - тя в маркетинга, той в счетоводство, примерно. Той преподавател, тя юрист консулт. Аз не казвам, че тези професии са леки или спокойни, а че са основно на компютър и сходно натоварване. Не е мъжа орал нива от здрач до зори, а жената да е написала 4 мейла и да си легне да спи обеден сън. Когато работата е съпоставима, няма никакво значение с какъв полов орган си роден - участваш и вкъщи.

Също съм на мнение, че понякога опира до вътрешно себеусещане и то не се променя от работно натоварване чак толкова. Имаше един момент ММ, който попринцип е човек на хоум офиса и много много свободния, гъвкав график, се хвана да чистят покриви с един приятел. Наистина къртовски силов труд, имаха и срокове. Разбира се, въобще не ми е хрумнало да очаквам от него каквото и да е след работа, само че чудно - след вечеря стана да раздига чиниите. Аз му викам: "Чакай бе, сЕди!", ама той си е свикнал и не изпада в нервна криза от идеята да свърши нещо "женско".

Иначе да не остана по-назад, 4 години работих в магазин с голямо натоварване, където си през цялото време на крак. Води се, че имаш обедна почивка, но като постоянно има клиенти, практически нямаш. Редовно си взимах супа от близката топла витрина и я ядях на 3-4 части от прекъсвания като с всяко прекъсване се занимаваш с клиента по 30-40 мин. Студена храна успявах да ям само и не наведнъж. Да не говорим за БГ манталитета, че при работно време до 19 ч винаги влиза някой 2 мин преди 19 ч и остава още час. Излизах около 9 сутринта и се прибирах в 20-20:30 ч вечерта. 5-6 дена в седмицата според графика. Практически през цялото време на крак. В това време ММ беше на най-свободния график, който е имал някога и почти не е имало ден да свърши работа след 15 ч. Ми, повече от очевидно е, че в тоя случай няма да ме чака, за да напазарувам и да ядем. То е абсурдно просто.

# 347
  • София

С 15 000 мнения - третата вече е изцяло онлайн. Wink
Тук си разписвам моливчето само и 15 000 са само мненията, които се броят. Но сметни какво би се стоварило върху близките ми ако не пишех Wink  В своя защита мога да кажа само, че чета още по-бързо, отколкото пиша.

# 348
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:

С 15 000 мнения - третата вече е изцяло онлайн. Wink
Тук си разписвам моливчето само и 15 000 са само мненията, които се броят. Но сметни какво би се стоварило върху близките ми ако не пишех Wink  В своя защита мога да кажа само, че чета още по-бързо, отколкото пиша.

Щом кзваш. Wink

https://bg-mam.ma/p/1842165/50684705

# 349
  • София
И преди сме си го говорили - трябва да се събират хора със сходен темперамент. Аз съм с умерено темпо. Натоварена работа не издържам повече от 6 часа на ден, честно казано.

В магазина пускам решетката половин час преди края на работното време и сядам да си правя отчетите.

# 350
И преди сме си го говорили - трябва да се събират хора със сходен темперамент. Аз съм с умерено темпо. Натоварена работа не издържам повече от 6 часа на ден, честно казано.

В магазина пускам решетката половин час преди края на работното време и сядам да си правя отчетите.
Така е, но магазина твой ли е Рокси? Защото ако си наета 100 % няма да допуснат и секунда преди работното време да я спуснеш.

# 351
  • София
Не е мой, но така е прието във всички магазини от веригата, тъй като отчетът трае към половин час, а не става да стоя в магазина половин час след работно време.

# 352
  • Somewhere far away
Не е мой, но така е прието във всички магазини от веригата, тъй като отчетът трае към половин час, а не става да стоя в магазина половин час след работно време.
Егати  рахата.
А аз оставах половин час след работа за отчет.

# 353
  • До хладилника, който обичам
Докога ще си ги мерим Grinning

# 354
  • Somewhere far away
Не си ги мерим. И аз искам такава работа, на която да си затварям прозорчето половин час по -рано, ама уви...

# 355
Егати  рахата.
Защо да е рахат, тя си върши задълженията.
Не е коректно от страна на работодател, освен това е незаконно да те принуждават да стоиш извън работно време.

# 356
  • До хладилника, който обичам
Не си ги мерим. И аз искам такава работа, на която да си затварям прозорчето половин час по -рано, ама уви...
Сменяш попрището и действаш.

# 357
  • Somewhere far away
Ако знаеш колко незаконни неща съм видяла в предишната ми работа... нямаш си и идея.  Та оставането редовно след работно време е най-малкото.

# 358
  • София
Егати  рахата.
Не е коректно от страна на работодател, освен това е незаконно да те принуждават да стоиш извън работно време.
Шефовете много добре знаят по колко отчета пишем и колко време ги пишем и че ако ги омажем вечерта, докато ни влизат клиенти, на другия ден в счетоводството ще трябва да ги разплитат. Така че са ни ги включили ВЪВ работното време, а не извън него.

# 359
Егати  рахата.
Шефовете много добре знаят по колко отчета пишем и колко време ги пишем и че ако ги омажем вечерта, докато ни влизат клиенти, на другия ден в счетоводството ще трябва да ги разплитат. Така че са ни ги включили ВЪВ работното време, а не извън него.
И така трябва да бъде, правенето на отчет също е работа...не си длъжна да я вършиш в извън работно време!

Общи условия

Активация на акаунт