Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 844
  • 558
  •   2
Отговори
# 330
  • France
Да де, но това не е "много работене", а работа по график и под норма - месечни часове, седмични.
Тук говорехме за хора, които са системно натоварени с над нормираното месечно работно време и как се оправят в двойка и с бита.
Е да де. Както е при самонаетите. И така е с месеци и години. Цял живот съм живяла в такова семейство, сега чат пат аз я играя играта.
Проблемът идва, когато няма работа. Не когато има в повече. Познати на баща ми се пропиха.
Когато не си вкъщи няма толкова за чистене. Ако и децата са ти големи пък съвсем няма проблем

# 331
И айде като си млад някак си намираш сили, като влезеш във възраст става още по сложно и тежко! Но и на 30 и на сто трябва да се яде, пере, чисти.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 13:38 от mimi.7299

# 332
  • France
Е, предполага се, че до 60 би трябвало да имаш достатъчно пари за да намалиш темпото. Въпреки че баща ми работи часове преди да почине. А когато не работеше, пишеше книга. Става ти втора природа да си зает с нещо.

# 333
  • София

И да си 20 часа извън дома, достатъчно е да проветриш сутрин и вечер, за да съберат мебелите прах. Пералнята трябва да се просне и прибере, яденето трябва да се сготви, като преди това си подсигуриш продуктите. Палех колата за работа малко преди 7.00 ч сутринта и в добрите дни се прибирах в 19.30 ч. Газ до Лидл, полуприпаднала от глад и в къщи акостирах в 20.30 ч. Обаче пък тогава мислех само как да се трупясам.

Пътуванията, командировките не ги броя за изтощителни. Винаги с удоволствие съм ги приемала.
Пазарува се веднъж седмично и толкова, не е всеки ден. Чистенето също. Живея в доста голям апартамент и много бавно го чистя за около час, две бани и прочее. За вечеря не е нужно да се прави капама, някой аламинут, готвене уикенда и така. Вече с деца е друго, но за двама души изобщо не виждам драма. Работила съм и по 16 часа, не по 12, не си измислям.

# 334
  • Обран бостан ;)
Има една приказка "Ори, мели, яж".

Като чета, все още е актуална. Wink

# 335
Не се съмнявам, че сред нас има свръхчовеци. Аз издържах на описания от мен режим малко повече от половин година.  Бояна, ти колко издържа на 16 часовия ден, всеки ден?

# 336
Е, предполага се, че до 60 би трябвало да имаш достатъчно пари за да намалиш темпото. Въпреки че баща ми работи часове преди да почине. А когато не работеше, пишеше книга. Става ти втора природа да си зает с нещо.
Да си зает с нещо дето е приятно - да, не с работа. И сега да ме пуснат да не работя няма да седя цял ден на дивана - имам да съм заета със сто разнообразни и приятни неща! До 65 ще  работя/надявам се/, това което работя и сега, от което пари не се трупат. Нямам собствен бизнес. След 65 вече ще намирам време да готвя и пера с удоволствие сигурно.... Blush
Нямам намерение да се изживявам като свръх човек, освен работене трябва и да се живее...! Щото животът е един и не се повтаря! Пък след 65 не е толкова интересен... Grinning

# 337
  • София
Не се съмнявам, че сред нас има свръхчовеци. Аз издържах на описания от мен режим малко повече от половин година.  Бояна, ти колко издържа на 16 часовия ден, всеки ден?
10-тина години, но с един-два почивни дни. Без почивен ден – 10 месеца. Ставане в 4-5 сутрин, понякога работа нощем. Не ми се е отразило добре, ако това питаш, но бях млада. След 30 подобно нещо е самоубийство.

# 338
  • France
Моята професия ми е страст. И без пари пак бих я работила.

# 339
  • София
Моята професия ми е страст. И без пари пак бих я работила.
И моята ми беше страст, но обстановката стана много непрофесионална и с много пари не бих я работила.

# 340
  • France
Да, разбирам. Сега ми е уж леко и спокойно, но поради неуредици се изнервям. Нямам проблем да работя, но 100 пъти да си променят мнението и всъщност нон стоп да буксуваш не е хубаво. Емоционално ми писна

# 341
  • Обран бостан ;)
Аз пък бачкам 24/7.

В свободното си време пиша книга и в бг мама. Wink

# 342
  • София
Аз пък бачкам 24/7.

Като родих стана точно така Simple Smile Даже написах две книги. Третата ме мързи да издам.

# 343
Може би работохолици трябва да се събират с работохолици. И изобщо да не работя няма да легна на дивана, даже именно тогава ще имам време за всичко, което искам да правя   . Когато бях изцяло хоум офис беше най-хубавото време. Работила съм и аз по 12 часа, но две работи една след друга; и то втората, защото ми харесваше. Бързо разбрах, че такъв режим не е за мен. Предпочитам тези часове да спортувам или чета книга; отколкото да тичам насам натам, да ми излиша душата и да се чудя как да смогна. Че се оправяш оправяш се, но плащаш цена, която не си струва. А ако има дете, няма и смисъл да го лишаваш от внимание. Преди да имам мъж учих и работих едновременно, нямах време за мъж. Сега предпочитам време с него, човек и 8 часа да работи, пак не сте залепени, освен, ако не се лишаваш от сън, което отново като при свръхработата е във вреда на здравето.

# 344
  • Обран бостан ;)
Аз пък бачкам 24/7.

Като родих стана точно така Simple Smile Даже написах две книги. Третата ме мързи да издам.

С 15 000 мнения - третата вече е изцяло онлайн. Wink

Общи условия

Активация на акаунт