Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 860
  • 558
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Родата ми по мъжка линия (и на двамата бивши са все хирурзи), а една приятелка е млад хирург онколог. Ами, не, не им плащат никак добре. Рядко работят 12 часа – недопустимо е за хирург, те няма как да са ефективни. Имат планирани операции, които се редуват. И не са нон стоп на пангара 12 часа. Дори и стажантите няма как да са. Ако не искаме висока смъртност при пациентите.
ААА да не забравяме - освен 6 години специализаци по обща хирургия, после повечето си доспециализират някое направление 2-3 години.

# 316
  • France
Да знам, да не ходя със вътрешен кръвоизлив нощно време Simple Smile

Продължавам да не разбирам какво ви шокира, че има двойки, където и двамата работят по много?

# 317

Продължавам да не разбирам какво ви шокира, че има двойки, където и двамата работят по много?

Ще трябва да си делят домакинските задължения. Голям ужас.

# 318
Нищо мен лично. Но, ако имаме предвид твоя график с прекъсванията през 3 часа е ок. Но по 12 часа да работят и двамата без прекъсване, не го виждам да са дълго семейство. Те и за сън време нямат, камо ли за друг човек, дом, деца. Съквартиранти може.
Ако тя е мед. сестра с 12 часови смени с мъж лекар и той дава 12 часа смени, или ще са все на работа, или все разминаващи се.

# 319
  • София
Напротив, точно двама души с еднакво натоварен график се разбират чудесно. И зависи от хората. Моите родители и много работеха, и много пътуваха, и твърдяха, че така не са си омръзнали. После останаха плътно заедно за 10 години и също не си омръзнаха. Ако не беше си отишла майка ми рано щяха да си изкарат заедно до дълбока старост.
Има хора държат да са залепени денонощно, други не. Няма правила, въпрос на вкус е.

# 320
  • France
Нищо мен лично. Но, ако имаме предвид твоя график с прекъсванията през 3 часа е ок. Но по 12 часа да работят и двамата без прекъсване, не го виждам да са дълго семейство. Те и за сън време нямат, камо ли за друг човек, дом, деца. Съквартиранти може.
Ако тя е мед. сестра с 12 часови смени с мъж лекар и той дава 12 часа смени, или ще са все на работа, или все разминаващи се.
Че кой говори за работа без прекъсване? Ако пък работиш на смени, имаш няколко почивни дни. И Хепи док, и Рокси се изказаха по въпроса. Но има ли 12 часа ефективна работа, има.

# 321
  • Пловдив
Тери Пратчет:
„Сержант Колън дължеше трийсет години щастлив брак на факта, че г-жа Колън работеше през деня, а сержант Колън — през нощта. Общуваха чрез бележки. Той й приготвяше чай преди да излезе нощем, тя му оставяше закуската топла във фурната сутрин. Имат три пораснали деца — всички, предполагаше Ваймс, резултат от изключително убедително писане.“

# 322
  • France
Съгласна съм с Бояна. Много по добре се чувстваме сега с ММ, когато работя, отколкото преди, когато бях само домакиня. Графиците, умората и задълженията ни съвпадат и няма напрежение кой кого прецакал.

# 323
Да де, но това не е "много работене", а работа по график и под норма - месечни часове, седмични.
Тук говорехме за хора, които са системно натоварени с над нормираното месечно работно време и как се оправят в двойка и с бита.

# 324
+1 не става дума да са залепени, но човек има нужда от време и за себе си, най-малкото, за да се къпе и спи... а ако животът се превърне само в това е много жалко, не само за двойката, а за самия човек и децата му също.

# 325
  • France
О, когато съм в конкурс съм супер щастлива. Сега съм офисен планктон и не е моето. Тъпо ми е.

# 326
  • София
При много натоварени хора единственият въпрос е как се оправят с децата. В бита, колкото по-малко стоиш вкъщи, толкова по-малко има за домакинстване. Който може пуска пералня, миялна или нещо за ядене, нищо сложно не виждам. Толкова се говори за домакинстване все едно имение се поддържа и се дават приеми два пъти седмично.

# 327
  • София
Ако има разбирателство, всичко е възможно. С БМ в една от добрите ни години, с двете деца, бяхме така - той работеше от 9 до 6, аз работех два дни сутрин и три дни вечер от 6 до 9.
Точно това е да не "приемаш другия за даденост', а да знаеш че и той е човешко същество и има нужда от работа, от почивка, и от време със семейството. И време само за двамата, разбира се.

От началото на годината почти никой не се свърта в моя апартамент. Както изчистих след празниците, така си стои.

# 328
Чудесно е да си седим и двамата вкъщи.
Чистенето не е проблем. Но да ни няма нон стоп и двамата вкъщи, не виждам смисъл от връзка.

# 329
Да де, но това не е "много работене", а работа по график и под норма - месечни часове, седмични.
Тук говорехме за хора, които са системно натоварени с над нормираното месечно работно време и как се оправят в двойка и с бита.
Бази, излишно е да обясняваш. Филомена не е глупава, но не умее да губи спорове Simple Smile

При много натоварени хора единственият въпрос е как се оправят с децата. В бита, колкото по-малко стоиш вкъщи, толкова по-малко има за домакинстване. Който може пуска пералня, миялна или нещо за ядене, нищо сложно не виждам.
И да си 20 часа извън дома, достатъчно е да проветриш сутрин и вечер, за да съберат мебелите прах. Пералнята трябва да се просне и прибере, яденето трябва да се сготви, като преди това си подсигуриш продуктите. Палех колата за работа малко преди 7.00 ч сутринта и в добрите дни се прибирах в 19.30 ч. Газ до Лидл, полуприпаднала от глад и в къщи акостирах в 20.30 ч. Обаче пък тогава мислех само как да се трупясам.

Пътуванията, командировките не ги броя за изтощителни. Винаги с удоволствие съм ги приемала.

Общи условия

Активация на акаунт