Работа с малко бебе

• 1 083
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Аз също съм с много положителен опит от консултант по сън. Още преди да родя, прочетох книгата на Tracey Hogg за EASY подходът и разбрах, че това е за мен. Детето ми има изграден режим за сън от втори месец - много е популярно да се твърди, че е невъзможно, че чак от 4-6м нататък се случва това и т.н, но при мен нещата се получиха доста плавно и бързо. Вече 2 години имаме дете, което спи добре и в много редки случаи е имало проблем - при боледуване, смяна на мястото, преумора.
За храната следвах Solid starts и също не съм имала проблем - храни се самостоятелно, дъвче чудесно от ранна възраст, не се задавя и тн.

Та горното го казвам с оглед, че има много достъпна информация за всеки тип родители - и за организираните, и за лежерните. Последното е важно, защото ако самият ти като човек си по-лежерен и не обичаш структура и график, трудно ще прилагаш такъв и за детето.

# 31
Да, определено това го има. Аз съм стриктна и организирана, мъжът ми също и така ни е удобно и приятно. Отделно сме много, много дейни хора. Синът ни също забелязвам, че се чувства много по-добре, когато има рутина и организация, а също така е супер дейно и будно дете. Обратното, при мои приятели, които са по-мудни и неорганизирани и децата са такива. Дали е ген или изграждане на навик/пример, вече не знам. Но, в крайна сметка, идеята да имаш деца не е да си променяш тотално навиците, ежедневието, характера, а именно детето да свикне в семейната среда каквато е. То зятова са ни избрали нас като родители Simple Smile

Тук карах курса https://firstaidbg.com/обучение/?gad_source=1&gad_campaignid=23213218748&gbraid=0AAAABBnRN-YtGaxGheLRFXIv1EGvJGayZ&gclid=CjwKCAiAmp3LBhAkEiwAJM2JUI4GRCJ0mP_w8_kLLPqq8Nb2TKp1N1ACHWUVWMeYhs6aAPfc1p4uUBoCGkkQAvD_BwE#utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=AON_SEA_2025 - онлайн беше, че бях вече в 8ми месец и не можех да ходя Grin Но присъствено, ако.имаш възможност, сигурно ще е супер.
Иначе,.имай предвид, че майчиният инстинкт е много силен. Ти знаеш какво да правиш и реално, нещата които сега ти се струват, че.ще са трудни и сложни, ги правиш автоматично, без много много да му мислиш трудно ли е, не е ли. Единственото нещо, което срива психически е недоспиването. Тогава светът ти се струва черен. Така че, наистина е многа важен режимът на детето още.от самото начало и за него, и за родителите. И моят син има.режим от втория месец, колкото и да ми обясняваха, че е невъзможно да има.
Ние вече сме здрави, снощи всички спахме, навън грее слънце. Всичко пак ми е цветя и рози хаха

# 32
KPP, темпераментът е вроден. Късмет е на активни родители да се падне активно дете и на спокойни - спокойно. Обратната комбинация наистина е по-сложна и адаптацията е по-предизвикателна. Има доста литература по въпроса, на кого му е интересно и съответно насоки и подходи когато има разминаване.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 15:46 от Like_Smoke

# 33
Предполагам да, не съм се интересувала от темата и не мога да дам адекватно мнение

Общи условия

Активация на акаунт