Отговори
# 705
Синът ми ще кандидатства в Техническия университет в Аахен. Има преведена диплома, апостил и заверка от Министерство на външните работи. Трябва ли да заверява и в немското посолство или това е само за някои специалности?

# 706
В посолството се заверяват копия на преведената диплома. Оригинала - това, което сте направили, остава за вас, а предавате при поискване заверените копия. Ако предадете при записването оригинала, то при следваща необходимост ще трябва наново да правите нотариално копие на оригинала, превод....

# 707
  • София
Привет момичета,
Подали сме документи за 10 унита, който се виждат в Hochschulstart. Пет са със статус одобрен и пет в обработка. За Бон чакаме VPD през униасист. През униасисит щерката кандидаства и за Лайпциг, но все още не се появява кандидатурата и в Hochschulstart. Звъня им миналата седмица, писа им, но не успя да се свърже и няма отговор.
Има ли някой опит с кандидатура в Лайпциг?
Другото което леко ме притеснява е че изпратихме по куриер документи за Мюнхен преди 2 седмици, но статуса е не променен и никой не може да ни каже получени ли са документите - два пъти ги питахме.

# 708
Привет момичета,
Подали сме документи за 10 унита, който се виждат в Hochschulstart. Пет са със статус одобрен и пет в обработка. За Бон чакаме VPD през униасист. През униасисит щерката кандидаства и за Лайпциг, но все още не се появява кандидатурата и в Hochschulstart. Звъня им миналата седмица, писа им, но не успя да се свърже и няма отговор.
Има ли някой опит с кандидатура в Лайпциг?
Другото което леко ме притеснява е че изпратихме по куриер документи за Мюнхен преди 2 седмици, но статуса е не променен и никой не може да ни каже получени ли са документите - два пъти ги питахме.
geryger, не мога да помогна с информация за Лайпциг или Мюнхен, моят син не кандидатства за тях. Мога да споделя при нас положението с подадени заявления за 10 университета - само Улм и Билефелд са с непотвърдени статуси в Hochschulstart. VPD-то за Билефелд беше готово преди 2 дни, отне 3 седмици за обработка след качване на дипломата, иначе самото заявление към Uniassist (справката с другите документи) подадохме месец по- рано.

Общи условия

Активация на акаунт