Термин Юни 2026 - тема 2

• 8 152
  • 357
  •   2
Отговори
# 330
А, то  аз не знам каква болка трябва да има? Определено не ми е комфортно, но не мога да кажа, че ме боли много. По-скоро някаква огромна тежест, дискомфорт, лека болка - да. Щом ме кара да легна.. Това ми е от месеци половина някъде, през който период съм била 2 пъти на преглед и всичко е наред...

# 331
Здравейте, момичета. Не съм писала от доста време. И аз да кажа, вече съм в 21г.с , минах втората ФМ. Всичко е добре за сега с малката госпожица. Бих искала да Ви попитам на какъв модел бебешка количка сте се спрели( или тези който имат вече от преди) .

# 332
Мда, и аз все не уцелвам по време на преглед да ми е твърд корема, всеки път е 2 дни след това. Като споделих на АГ последно и тя каза "да, започва се", но не ми обясни какво се започва 😄 Доверявам се на Лютиче - реално не е болка и усещам бебето, а и в понеделник съм на преглед при лекаря ми от Токуда. На него му имам доста доверие някак си и добре ще го разпитам за всичко.

Афродизиачка, това второто не съм го пила, отскоро съм на Магнерот по 2х1 и също като Flower не усещам някакъв ефект. Виждам из групите, че и на други схеми го предписват 3х1 или даже 3х2 така че предполагам зависи и дозата.

За болката в слабините в момента разходка помага, но за мен е лесно, защото имам пътечка вкъщи, ходя 10-20 мин и лягам на дивана после. Залежа ли се повече обаче пак си боли, но вярвам че и това ще мине с времето.

# 333
Афродизиачка, на по-късен етап като се качи матката по-нагоре чак дъхът ри спира от стягането. Ако няма остри болки или тип менструални болки, не прибягвайте към Но Шпа или конски дози магнезий, че да ги спирате. А и щом шийката не е скъсена, не го мислете.

Мен затова ме пускат на апарата за тонове и записват активността на матката. Там ясно се вижда има или няма контракции. Ако имате притеснения, защо не питате за подобен запис?

# 334
Не са ми пускали тонове. Ще питам при следващия преглед.

# 335
Аз го усещам изпънат корема ми, чак вечер и особено ако съм била цял ден в офиса. Иначе тип втвърдяване на корема т.нар Бракстон - хикс контракции са нормални и както по-нагоре споменаха не трябва да има болка с тях - тип менструална. Аз пия магнерот - 1 таб. + 1 таб магнезиев бисглицинат. Първото заради контракции, второто за да мога да спя вечер и да преодолявам запека. За мен, тази доза е ок, но имайте предвид ако до сега не сте приемали магнезий значи сте в дефицит и ще трябва известно време за да попълните този дефицит, докато усетите ефекта. Когато започнах допълнително с магнерота, усещах тъпа болка ниско долу, а беше още 8-9 г.с и поне две седмици след това си я усещах от време на време, вече няма нищо.
 Другата болка, която описвате тази в слабините също е нормална и няма общо с контракции. Т.нар round ligament pain от хормоните е и най-вече един хормон релаксин, на който ролята е да “размеква” тъкани, ставни връзки и сухожилия. Пак за да се подготви тялото за износване и раждане. Най-гадно се усеща болката, като си седял на стол по-дълго време и станеш да ходиш. Имах период, много ме мъчеше и вечер докато спя, но откакто слагам възглавница между краката ми, болката изчезна и съм по-добре!
posetitel00 Аз поръчах Bugaboo Fox Cub - не за друго, а защото намерих много изгодна оферта и защото количката е лека, маневрена и много функционална. Да не спамя излишно, ако някой иска подробности да пише 😀

# 336
posetitel00 ще ползвам от предишната бременост Tutis uno 3+ за мен е най добрата количка. Сама си качвах бебето с количката до 4ти етаж и слизах, без асансьор сме. Има супер амортесьори и е широка сравнение с повечето, които имам чувството, че задушават бебето😀 Сенника и топ, има и вграден механизъм срещу рефлукс.

Всъщност сега видях, че моя модел е изчерпан на някои места, но пък по новия такъв р на промоция е момента https://aiko-bg.com/product-67665060401?gad_source=1&gad_campaig … mFj4aAgmcEALw_wcB

# 337
Аз за сега съм се спряла на inglesina aptica.
Много ми харесва коша за новородено, който е с 4 проветрения и мисля, че за лятно бебе ще е супер. Като цяло всичко ми харесва де, без 2,3 детайла. Някой има ли отзиви за количката или марката? Като цяло не е популярна много. Миналата седмица като излизахме по задачи буквално от 20 колички само около 5 бяха различни от сайбех балиос, като пък две от тези 5 бяха  сайбекс приам. Балиоса не ми харесва на визия и ми изглежда паянтова като я пробвах. Сестра ми имаше приам и с нищо не виждам да превъзхожда други колички в този клас, които са с по 1000 лв по-евтини. А и си спомням, че не беше много лека. Сайбекса съм го задраскала като марка за комбинирана количка. За лятна може да се спра на марката, защото за нея вече има предимно само хубави отзиви.

# 338
И аз имам същите впечатления за Сайбекс. Много тесен кош за новородено, доста паянтова и си удрям краката в пръчката между задните колелета. Ние избрахме друга, доста популярна в Германия, и съм влюбена в нея. Брутално тежка е (близо 15кг), но реално не ми трябва да я вдигам, та си е супер. Бетон е на всякакъв терен.

За аксесоари мога да ви препоръчам да си купите агнешка кожа за под чаршафчето - лятото не се запотява бебето, а зимата държи топло на гръбчето. После си я сложихме и в седалката за 6+ месеца.

# 339
Аз ще си използвам моята от баткото. Тогава заложих на немска количка от магазин бебе хит, с големи гуми, хубави амортесьори, 3в1, големи кошове. Използвана е над 2 години и съм страшно доволна.

# 340
  • София
Ние сме с Cybex Talos и вече съм се сраснала с тази количка. Grinning Изобщо не е паянтова, даже се чудя как не я потрошихме. Къде ли не сме ходили по гори и планини и е топ, не е мръднала. Гледайте да ви е удобна и най-важното да влиза в багажника. Joy Когато избирахме Bugaboo не се събра в багажника с 1-2см.
За лятна НЕ препоръчвам Cybex Libelle. Това вече е паянтово! Изобщо  не е удобна, детето е като провиснало.. Почти няма сенник и ако детето заспи няма опция за се пусне назад да легне за разлика от други летни колички.

# 341
Усетих бебчето след 1 кафе и няколко бонбона та се успокоих.
Аз съм с друга нестандартна количка-buba-zaza (синя) подариха ни я та ще отгледа 2ро момиче 😂 аз лично съм доволна. Казват, че е българския еквивалент на Тутис, но една приятелка има Тутис и има разлика. Сега голяма е, но върви супер зимния кош можех така да затворя детето, че от никъде да не диша. Зимният кош също имаше страници и спираше вятъра-за разлика от тутис (което ще е по-голям плюс за нашите летни бебета). Но в крайна сметка накрая взех топ лятна количка за 200лв ама да стигнем до там. Просто както съм бременна и за вдигането в колата исках нещо по-леко и компактно за колата. Та в крайна сметка, ако имате място в багажника я препоръчвам иначе не. И все пак моя съвет е да не си вземате нещо скъпо, защото първо не се знае дали ще стои в количката ( има деца, които реват и не искат) и после около годинката, че и по-рано се почват летни колички, триколки, тротинетки. На 1г и 4м вече все по-рядко ползвам количка.

# 342
Ние се колебаем между Cybex Balios в комбинация с май-високия им клас кошница с база за кола или Nuna Mixx Next пак цяла система. Втората обаче е доста по тежка, а аз имам да преодолявам стълби, тъй като асансьора не спира на кота 0, а междинно. Искам да погледна и моделите на Eazy Walker.
Аз не съм сигурна дали имам втвърдявания на корема, по скоро вечер като се наям корема ми става подут и опънат, но не усещам да се стяга самия той, не знам дали е това което вие описвате. Иначе като седя на стол или шофирам направо таза ми ме убива. Като ходя бавничко много ми помага да се отпуска.
Някой ходи ли на масажи сега. Аз преси бях редовна и ми се отразяваха много добре, но сега не знам колко е ок, но би ми се отразило страхотно.

# 343
Ние се колебаем между Cybex Balios в комбинация с май-високия им клас кошница с база за кола или Nuna Mixx Next пак цяла система. Втората обаче е доста по тежка, а аз имам да преодолявам стълби, тъй като асансьора не спира на кота 0, а междинно. Искам да погледна и моделите на Eazy Walker.
Аз не съм сигурна дали имам втвърдявания на корема, по скоро вечер като се наям корема ми става подут и опънат, но не усещам да се стяга самия той, не знам дали е това което вие описвате. Иначе като седя на стол или шофирам направо таза ми ме убива. Като ходя бавничко много ми помага да се отпуска.
Някой ходи ли на масажи сега. Аз преси бях редовна и ми се отразяваха много добре, но сега не знам колко е ок, но би ми се отразило страхотно.

Не, не е това опъване за което се говори. Стяга се целия корем за секунди и изобщо няма мека част, ако ти се случи да знаеш, че са подготвителни неопасни контракции. Всеки ден по няколко пъти ми се случва,  постоянно съм с детето, което е на 2г, като ту го нося, ту ходя след него, та мисля че когато се натовари тялото се появяват по често.

# 344
Аз съм с mamas and papas armadilo комбинирана още от първото дете. Зимният кош е супер и е доста здрава, но летният ми дойде твърде обемен и купихме отделно лятна количка на Cam от тези, които се сгъват като куфарче - с нея изкарахме до края и тя е супер компактна и се пуска до почти изцяло легнало положение. На практика, първите 6 месеца бяхме със зимния кош и от там, докато се е возила в количка, ползвахме тази лятната - супер компактна, лека и маневрена. Сега мисля да повторя същата процедура.
Иначе аз ходя на масажи, гледам да имам по един на месец - мнооого ми харесва и смятам,  че се отразява добре. Тъпото е, че другата седмица ще ми е последният, защото от 7ми месец нататък вече не искат да правят и ще ме върнат от студиото, а аз другата седмица съм вече 24.
Ако си в София, аз ходя в thai spa в мола на българия - всичките масажистки са на топ ниво - досега съм била при 3 различни и всеки път съм супер доволна Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 09:29 от Woohoo

Общи условия

Активация на акаунт