Термин Юни 2026 - тема 2

• 10 466
  • 437
  •   1
Отговори
# 420
Момичета вчера бях на фм , с морфологията на бебето всичко е наред но док каза че водите ми били в долната граница… освен да започна протеин не ми изписа нищо , но нещо ме притеснява Sad  чух се със следящата и я помолих да ме види и утре че хич не ми е спокойно…. Мрън Sad

# 421
Ако си притеснена, отиди. Но според мен няма нищо.

Допълвам; За увеличаването на водите съм чела за кокосово мляко, но нямам представа колко помага.

# 422
Shelly Аз съм раждала, преди 15 год. в окръжна болница във Варна. Но ги познавах цялото отделение т.к там съм учила и ми беше спокойно, сега нямам идея как е нито там, нито на другите места - вече живея в София от 5 год.
Flower Отиди за твое спокойствие, но не мисля, че има някаква опасност. Не сме толкова крехки, нито ние, нито бебетата ❤
marts Пий повече течности - околоплодните води са си продукт на тялото ни, а почти винаги се обезводняваме в ежедневието.

# 423
Момичета вчера бях на фм , с морфологията на бебето всичко е наред но док каза че водите ми били в долната граница… освен да започна протеин не ми изписа нищо , но нещо ме притеснява Sad  чух се със следящата и я помолих да ме види и утре че хич не ми е спокойно…. Мрън Sad

И на мен абсолютно същото ми казаха, бях на ФМ в Марковс - в долната граница и да пия течности и протеин. След това бях и при друг АГ и той ми каза, че са малко, но предвид седмицата за него това не било притеснение изобщо. А пък днес си бях при моето АГ да види, и тя също ме понаплаши, че били много малко и какви проблеми може да има от това. Каза ми течности, белтъчини, и ако нищо не помогне до 2 седмици, че ще ми изпише лекарства (от които обаче доста падало кръвното) или че може да се наложи и задържане в болница.

Сега тепърва ще седна и аз са проучвам и да чета още, защото реално минаха 2 седмици от морфологията и аз в това време се наливах с вода нон стоп, та се изненадвам, че резултат явно няма. Усещам се, че устните ми са постоянно изсъхнали, значи два литра вода само не ми стигат, та си мислих освен тях да опитам да пия и 1л кокосова вода (взимам си от dm, че е най-изгодна, но е много специфичен вкус и не е най-приятното). Ще пиша, ако ми попадне повече информация. Ако има и друг борил такъв проблем - чакаме съвети 😅

# 424
Първия път раждах във Вита,  не останах доволна, а и лекарят ми вече не работи там, така че този път съм се ориентирала към Токуда. Неонатологията им е същото ниво, като МД.
Имам доста познати в раждали в Майчин дом и всички са си на мнение, че са добри лекарите, неонатология и тн,  но условия и отношение под всякаква критика. Точно преди месец задържаха моя близка за 8 дни! без никакви усложнения, а с измислици. Тотално се срина, защото голямото дете ѝ липсваше. Наскоро имаше история даже по новините за акушерка, която била шамари на родилка. Animal See No Evil За каква хуманност говорим само.

За мен е важно да се чувствам спокойна в такъв момент. Което ми напомня, че неонатологията във Вита е под всякаква критика и предишния път ме разреваха, като не ми даваха бебето, нито информация за него..

Общо взето всеки си чете и преценява какво му е важно, какво може да си позволи, къде ще е удобно, спокойно и т.н. и никой не трябва да си налага мнението.
Бих добавила и че сега се започва. Тепърва ще си дават мнението как да раждаш, как ще си храниш бебето и тн и тн

Здравей, би ли споделила кога си раждала във ВИТА, естествено раждане ли беше, и какъв е опита ти в тази болница.. тъй като един от изборите ми е конкретно тази болница..

# 425

И на мен абсолютно същото ми казаха, бях на ФМ в Марковс - в долната граница и да пия течности и протеин. След това бях и при друг АГ и той ми каза, че са малко, но предвид седмицата за него това не било притеснение изобщо. А пък днес си бях при моето АГ да види, и тя също ме понаплаши, че били много малко и какви проблеми може да има от това. Каза ми течности, белтъчини, и ако нищо не помогне до 2 седмици, че ще ми изпише лекарства (от които обаче доста падало кръвното) или че може да се наложи и задържане в болница.

Сега тепърва ще седна и аз са проучвам и да чета още, защото реално минаха 2 седмици от морфологията и аз в това време се наливах с вода нон стоп, та се изненадвам, че резултат явно няма. Усещам се, че устните ми са постоянно изсъхнали, значи два литра вода само не ми стигат, та си мислих освен тях да опитам да пия и 1л кокосова вода (взимам си от dm, че е най-изгодна, но е много специфичен вкус и не е най-приятното). Ще пиша, ако ми попадне повече информация. Ако има и друг борил такъв проблем - чакаме съвети 😅

Ти коя седмица си. И аз бях при Марковс утре ще видя мойта какво ще каже

# 426

Ти коя седмица си. И аз бях при Марковс утре ще видя мойта какво ще каже

По последен цикъл се водя 23 седмица, но днес измерихме бебето в 25та, така че и аз не знам вече какво да казвам 😄  Сподели и ти утре какво ще ти каже твоята, да сравним инфо хаха

# 427
На фм как ти вървеше. Днес минах и през един др док. Вчера по последен цикъл бях 22 и 3 дни тя я измери 21 и 3 дни.
Днес този аг каза че водите са в норма дали долна или горна граница в норма са и няма от какво да се  притеснявам той я измери 22 и 1 ден
Утре ще видим пак какво ще е …. Направо се побърках вече 🤣

# 428
Сигурна съм, че всичко ще е наред, нормално е да има разминавания между различни лекари/ехографи при измерването. При мен всеки път върви седмица напред, сега даже почти 2.

Мисля да пия няколко дни Хидратин Алфа електролитите на своя глава, допълнително към всички течности, и да видя дали ще ми се отрази добре, че наистина се чувствам доста пресъхнала.

# 429
Поръчах си протеин аз , и ако се наливам с вода и супи…..

# 430
  • Стара Загора
Момичета, а с хемоглобина как сте? Моят вече е под долна граница и мисля да пробвам да се храня с храни богати на желязо.

# 431
Не е ли рано за фотосесии? Аз с предната бременност я направих към средата на 8ми месец и вярно, че не бях подбрала правилната рокля ама доста от снимките не ми личи 😀 Сега мисля края на май началото на юни месец. Предната я правих август на морето и сега пак ми се иска да е на морето. Мен след раждането ме удари депресията и въобще не ми беше до снимки. Първата седмица ходих само по пижама вкъщи, а какво остава да се оправя за фотосесия. Може би сега с 2рото ще си направим. Наистина са много сладки.
За раждането и аз мисля да сменя болницата. Раждах в държавната и не платих нито стотинка, но не мисля да повторя. Сега искам да раждам в болница, в която не е отворило още АГотделенито..надявам се до юни да го направи 😂

# 432
  • София
Скрит текст:
Първия път раждах във Вита,  не останах доволна, а и лекарят ми вече не работи там, така че този път съм се ориентирала към Токуда. Неонатологията им е същото ниво, като МД.
Имам доста познати в раждали в Майчин дом и всички са си на мнение, че са добри лекарите, неонатология и тн,  но условия и отношение под всякаква критика. Точно преди месец задържаха моя близка за 8 дни! без никакви усложнения, а с измислици. Тотално се срина, защото голямото дете ѝ липсваше. Наскоро имаше история даже по новините за акушерка, която била шамари на родилка. Animal See No Evil За каква хуманност говорим само.

За мен е важно да се чувствам спокойна в такъв момент. Което ми напомня, че неонатологията във Вита е под всякаква критика и предишния път ме разреваха, като не ми даваха бебето, нито информация за него..

Общо взето всеки си чете и преценява какво му е важно, какво може да си позволи, къде ще е удобно, спокойно и т.н. и никой не трябва да си налага мнението.
Бих добавила и че сега се започва. Тепърва ще си дават мнението как да раждаш, как ще си храниш бебето и тн и тн

Здравей, би ли споделила кога си раждала във ВИТА, естествено раждане ли беше, и какъв е опита ти в тази болница.. тъй като един от изборите ми е конкретно тази болница..
Слагам в спойлер разказа за Вита.
Скрит текст:
Раждах във Вита август 2024г., при д-р Дойчиновски, който за съжаление замина за чужбина, иначе е страхотен. До последно ме чака за естествено раждане, но в деня на термина показателите на бебето се влошиха, аз нямах контракции и разкритие и се стигна до спешно секцио.
Неонатологията е втори клас, ако има усложнение се води бебето в Токуда. Нямат реанимация, след раждане те връщат директно в стаята ти. Неонатологията също така тогава беше с много малко персонал, който почти не съдейства, не дава информация за бебето (минават на визитация всяка сутрин, но понякога те отсвирват с по една дума..), цупят се ако искаш да им оставиш бебето за през нощта и така.. Упойката ми я сложиха от 15тия път сигурно, защото (цитирам) “имаш труден гръбнак”. Таткото не се допуска на раждането, няма значение естествено или секцио. Също така таткото може да види бебето само веднъж, през стъкло.
Когато казах, че искам да кърмя, не само че нямаше никаква подкрепа, ами и ми казаха “тогава само парацетамол за обезболяване” - след коремна операция! Може вече да съм забравила някакви други случки, но общо взето това беше. За цялото “удоволствие” си платих близо 3000лв.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 21:21 от kuklichka_

# 433
Аз днес бях на преглед, бебчо си отговаря точно на седмицата, но пък продължава да се крие, така се беше свило че не искаше да го виждаме.
Пуснах изследвания - моя хемоглобин е на долната граница, но ми показва и кръв в урината. Утре ще се обаждам на следващия.
На Фетална ще ходя във вторник, надявам се всичко да е наред. Най-накрая мога да се похваля с първия си качен кг 😁 А предните два дни бяхме всички с ужасен вирус с повръщане, толкова тежък вирус не съм карала до сега.

# 434
По повод хемоглобина моя още в 14г.с беше под 110 и пия желязо. Сега е 127 с 2 таблетки дневно сорбифер. Аз знам че с храна набавяне за съжаление не става.

Аз записах за фотосесия в 29та седмица. Хем искам да ми личи хем да не съм се подула още.

По повод болницата аз се следя в Надежда и ще раждам там. Противно на всички лоши истории и недоволство аз съм изключително доволна и за мен всеки лев си струва. Съжалявам ако звуча грубо обаче аз държавна болница не бих си причинила. Да може да са 3-5 дни обаче не искам туко що родила да мизерствам та и да трябва цялата покъщнина да си нося, за дето си плащам осигуровки ама трябва да си нося памперси. Съгласна съм иначе,  че ако имате сериозни проблеми, преждевременно раждане и подобни МД е най-добрия вариант.

На мен до сега нищо не са ми казвали за водите. Гледах в листа от прегледа пише "в норма". Иначе за меренето все има отклонения +/- дни от МЦ. Ама то много зависи от ехографа, лекаря, позата на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт