Термин Юни 2026 - тема 2

• 2 814
  • 122
  •   2
Отговори
# 60
Нямаме климатик. Може би за това лято ще сложим, но ще е само на горния етаж и ще поддържа приятна за сън температура (23-24 градуса). Вероятно пак ще обличам по същия начин, но с подготвено връхно. Не мога да си причиня за всяко излизане да преобличам т.е. вътре да е с дълъг ръкав,  но за кратко излизане да слагам къс.

# 61
Как различавате кое къде е и кое рита? Имам две приятелки с близнаци и не могат да ми дадат отговор Grinning

Хаха, последния път като бях на ФМ във вторник, ми казаха, че едната е разположена напречно горе, а другата – седалищно под нея. Долната госпожица я усещам най-вече долу вляво, а горната – по цялата ширина на корема отгоре. Нейните ритници са осезаемо по-силни от тези на сестра ѝ и така най-често ги различавам, макар че е възможно и да ги бъркам. Понякога усещам ритници и на съвсем странни места, но като цяло в долната част на корема е близначка 1, а в горната – близначка 2. Така съм си ги определила аз🤣

Допълвам се за дрехите: честно казано и аз не знам какво да взема. Моят термин е 01.06.2026г, но най-вероятно ще съм средата на май, в най-добрия случай. Реших да взема 50-ти размер ромпъри с дълъг ръкав по 5-6 на девойка, защото си мисля, че по това време на годината все още е доста променливо времето (не знам дали не сбърках с това количество) и другата част от дрехите мисля да заложа на бодита с къс ръкав, няколко панталончета с дълъг крачол и вече за лятото ще го мисля като видя как вървят с размерите, но предимно ще са с къси гащеризончета без крачоли и без ръкави.
Лютиче даде добра идея да купя някоя друга жилетчица при по-хладна лятна вечер или ако захладнее.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 17:48 от Flower@@

# 62
  • София
При нас навсякъде е с климатици и целогодишно работят на 20-21-22гр.

Аз харесвам дрешките с цяло крачолче, а  не отделно чорапче, защото постоянно свалят чорапчето. Grinning

Размер 50 бях взела комплект за изписване първия път, а девойката се роди 53см Sweat Smile Дори приятелка, чието бебе се роди 45см за няма и месец израстна 50-ките и аз този път смятам да не взимам изобщо. Ако все пак решите  не прекалявайте, защото този размер най-малко се ползва.

Аз съм привърженик на чувалчетата за спане. Няма значение, че е лятно бебе пак си слагам тънко да свиква. Много са полезни, защото дълго време се въртят като пумпали в леглото и с нормална завивка не го виждам.

# 63
За свалянето на чорапите има друг трик - https://amzn.eu/d/7oWREwS

Аз нощем завивах с муселинова пелена, но мовто бебе не мръдваше. Най-много да си обърне главата на другата страна. С чувалче пищеше до небето. Единственият вариант, който прие, е чувалче с отделни крачоли.
Сега пак ще взема да пробвам чувал и дано стане вече, че това ще е шавливо и от сега виждам, че няма да стане с одеяло.

Абе за тоя 50 размер на мен ми е много чудно как го израстват толкова бързо. Моето поне 2 месеца го носи и беше добре, а се роди 53см. После купих удължители за бодитата, за да доизползвам ширината Joy

# 64
Да и аз се чудя дали толкова бързо го израстват. Синът се роди 51 см, 3500, и размер 56 на Некст му беше голям. Носи го близо 3-4 седмици.
За по-малки бебета - под 3 кг и под 50см, според мен размер 50 може да се носи спокойно месец.

# 65
Аз със голямото дете родени 2,750кг 49см месец поне носех 50р. Затова смятам че по подобре да се вземат по малко дрехи и в движение да се докупят според нуждите

# 66
Аз си пазя много дрешки от момченцето ми. Въпреки че е декемврийче, голяма част от дрехите са тънки и ще видя какво мога да използвам от тях. 50ти размер имах 2-3 ромпъра, но много бързо умаляха, сега само дрешки те за изписване мога да ги взема в 50ти размер.
Оглеждам се вече за количка, защото моята се амортизира за 3 години. 😁
Май ще изчакам да разберем първо пола, тогава ще пазарувам.

# 67
С първото ми дете, родено Август почти не ползвах дълги панталони първия месец, освен вечер. Климатика е невъзможно да се спре, понеже вкъщи пече през абсолютно целия ден. Вечер също спяхме на климатик, когато започваше да плаче и да се върти, намалях с по 1 градус и спираше, тогава четох че на момчетата им е по добре на по - хладно. Иначе вече пичти 2г и половина, той не спи завит и е така от както е роден, всички чували, одеала си ги пазя нови😀 та сега нищо няма да купувам, имам всичко.

# 68
Аз нещо не мога да започна да пазарувам - тъкмо подредихме нещата на голямата - кое ще пазим, кое ще даряваме и кое е за изхвърляне. Чувствам се избтощена от всичкия тоя багаж и не ми се вкарва нов…. Иначе аз от нея имам две колички - една голяма на мамас енд папас и една пт теи травъл количките, която всъщност ползвах повече. И двете са супер запазени и ще ги ползвам и сега - изобщо няма да давам пари за нова, то и без това всичко е минимум два пъти по-скъпо от това, което помня през 2020г. Дрехи тепърва разглеждам, че нашите всички са доста хард за момиче и ще си купя некст ту ми кошара, нов стерилизатор, шишета, протектори за кърма, че така кърмех, биберони, муселинови и памучни пелени, нови чаршафчета. Бебефон имам от дъщеря и друго не съм мислила още. Тя е юли и с дълги бодита не съм я обличала изобщо, та се чудя сега….

# 69
Всичко е безумно по-скъпо спрямо 2019/2020. Баткото и той е 2020г, и тогава бяха скъпи някои неща ама сега е…

Момичета, малко извън темата 😅 — предполагам, че повечето от вас са в най-популярните ФБ групи за майчинство и бременност. Не знам дали е само мое усещане, но покрай опцията за анонимни постове и коментари, ако не всеки ден, то през ден-два, излизат публикации за аборти в късни седмици — винаги доста описателни, последвани от също толкова описателни коментари с лични истории. Същото важи и за разкази за изтекли и инфектирани води в 20 г.с., спряло развитие и всякакви подобни „ведри“ теми. Разбирам, че това е част от живота, но все пак в тези групи членуват основно бременни жени и не е особено приятно редовно да се сблъскваме с такива постове. Обикновено ги подминавам, но напоследък почти всеки ден в нюзфийда ми изскача поне един подобен.

# 70
Аз май членувам само в тази за детските градини и така като гледам какво си написала, по-добре, че в другите не съм….
Недей да ги четеш изобщо - аз от миналата бременност все още помня една история тук във форума, която ми се е запечатала в съзнанието. Съответно този път много се пазя от всякакви такива неща :/

Всичко е безумно по-скъпо спрямо 2019/2020. Баткото и той е 2020г, и тогава бяха скъпи някои неща ама сега е…

Момичета, малко извън темата 😅 — предполагам, че повечето от вас са в най-популярните ФБ групи за майчинство и бременност. Не знам дали е само мое усещане, но покрай опцията за анонимни постове и коментари, ако не всеки ден, то през ден-два, излизат публикации за аборти в късни седмици — винаги доста описателни, последвани от също толкова описателни коментари с лични истории. Същото важи и за разкази за изтекли и инфектирани води в 20 г.с., спряло развитие и всякакви подобни „ведри“ теми. Разбирам, че това е част от живота, но все пак в тези групи членуват основно бременни жени и не е особено приятно редовно да се сблъскваме с такива постове. Обикновено ги подминавам, но напоследък почти всеки ден в нюзфийда ми изскача поне един подобен.

# 71
  • София
Ужасно е. И аз го забелязах, използват анонимността за всякакви тежки теми и постоянно излизат. Моят съвет е наистина да избягвате и подминавате, понеже алгоритъмът следи какво гледате, на какво цъкате, дори на какво задържате, а не превъртате надолу веднага . Колкото повече ги четете, толкова повече излизат Animal See No Evil

# 72
Wohoo, права си — замислям се да напусна тези групи или поне да огранича съдържанието, което ми излиза. Членувам в тях още от първата Б, но тогава нямаше анонимни публикации и тонът беше много умерен. А и честно казано, когато съм търсила информация, тя наистина ми е била полезна впоследствие. Сега е страшно…
Сега понеже отново съм търсила информация по тези групи и алгоритъмът на ФБ не спира да ми ги пуска…

# 73
В нищо не членувам. Напрягам се.
После като се родят бебетата става оше по-страшно.

# 74
И аз не членувам точно в такива групи! Само отчетни по месец и година, имаме ли такава? Че членувам и в Юлската група и се омотах! Аз нямам нищо бебешко, всичко разкарах, дъщеря ми също е родена 2020 и т.к.е трета бях сигурна,че е последна! Сега съм купила едни ръкавички само! Но аз съм едва в 4ти месец, като понапредна се спретвам,на количка съм се спряла! Дрехи не ми трябват много и аз next-to-mе ще взема, залъгалки е стерилизатор! Този път ще си взема ел.помпа! Няма да прекалявам с дрехите хич! Играчки-също! Опитът ми показва,че бебетата се впечатляват най-вече от предмети от бита (бутилки, дистанционно, такива работи).

Общи условия

Активация на акаунт