Термин Юни 2026 - тема 2

• 2 528
  • 109
  •   3
Отговори
# 45
Навсякъде като чета, казват, че веднъж като започнеш да усещаш, трябва да си следиш, не съм разбрала, че е след определена седмица

Аз имам предвид следенето на движенията след двайсет и някоя седмица, когато по норма за определено време трябва усещаш ритничета като брой в някакъв диапазон. В началото няма как да са така регулярни.

# 46
Момичета, а кога горе-долу започнахте с покупките особено за първото дете? И как постъпихте с близките, които искат да направят подарък за бебето? Кога е прието да се дават тези подаръци

# 47
В 20г.с. купихме количка и столче. Малко след това намерихме и легло. А дрешки си пазарувам постоянно.
Както казах, пазарувам предимно втора ръка, много подбирам и дебна от рано. Няма място за суеверия Grinning
За подаръците - някои неща ги получихме предварително, други като поканихме хората да видят бебето. Няма правило.

# 48
С първото майка ми започна с покупки още около 3-тия месец, след като разбрахме пола - дрешки. И така си продължи тя с пазаруването на дрехи до края на бременността. 😀
По-големите покупки ги направихме 5-6 месец, но тогава се падаше Черният петък - количка, кошче, легло, матрак и тн.
Сега с втората бремеменност признавам, че купихме количката и столчетата за кола доста рано – около 14-та седмица, но просто имаше много добри намаления и решихме да се възползваме. Кой както го почувства – не съм суеверна, мисля че каквото е писано, то ще стане. Да чукна на дърво на никоя да не се случва, но имам случаи около мен със загуби в късни седмици, дори и след раждане. Не мога да живея постоянно в страх дали нещо няма да се обърка, наслаждавам се на всеки момент. В момента започнах да купувам малко, по малко и дрешки, защото нямам за момиченца. После шишета, козметика и тн. Дебна промоции.

Относно подаръците - след като се роди синът, на погачата ми подариха неща, които бяха за по-късен период - столче за хранене, люлка, мисля, че и дрешки бяха взели. Момичетата си бяха определили определен бюджет, купиха каквото бях поискала, а остатъка от парите ми го дадоха.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 13:06 от Flower@@

# 49
  • София
Аз започнах към 8-мия месец. Количка взеха свекърите (ние я бяхме избрали), кошарата я взеха нашите заедно с всичко необходимо за съня на бебето, но пак аз бях избрала всичко. Така процедирахме с по-големите подаръци.
Този път мисля пак да си изчакам поне 32г.с. за покупки и без това малко неща ни трябват сравнение с първия път.

За болките, на мен наистина много ми тежеше и ме натискаше 9-тия месец. Не можех и са спя от болки в таза, на която страна заспях след 30мин вече се събуждах от болка. Трудно се движех и постоянно имах киселини. Все пак за мен най-гадно си остава гаденето първия триместър.

# 50
Мами,аз съм в голяма чуденка, ще излизам в болничен,обаче се чудя дали да кажа на работодателя или той ще разбере от самият болничен. Вие как постъпихте.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 14:53 от bobi_bs

# 51
Аз мисля, че за първи път усещам нещо! Преди няколко дена вечерта бях полегнала на дивана и усетих нещо като балончета, съвсем леки ниско долу и докато се чудех дали са някакви движения на черва или е бебето, си сложих ръката там, където бяха и усетих две съвсем лекички потупвания! Не мога да повярвам, страшно интересно е! Това ли се усеща в началото? 😅 От тогава насам продължавам на същото място да усещам леки пърхания, когато лежа наляво, така че са си регулярни вече няколко дни. Предвид че съм с предна плацента, не очаквах са усетя нищо още поне 2-3 седмици, сега съм в 19та.

Иначе за покупки, още и е рано да взимам по-големите неща, но си поръчвам тук-там по някоя сладка дрешка, ако видя изгодни. Една приятелка ми даде вече и две торбички с малко дрешки, така че почвам и да отделям някакво място за дреболии из вкъщи.

# 52
Записвам се с термин 26.06.2026. Чета ви от доста време, но не съм била активна, защото не можех да повярвам, че съм бременна. Цялата ми история със забременяването споделих тук: https://www.bg-mamma.com/?topic=1817334.new#new

# 53
Evelyn, това е вероятно, да. Не е рано за предна плацента.
Мен днес ме риташе в ластика на бельото, докато бях седнала. Голямо шило е.

За 26.06 много народ се наредихте Grinning

# 54
Evelyn, това е, да. ☺☺☺ с първата Б, с предна плацента, точно по това време започнах да го усещам.

Вчера нали се бях притеснила от оскъдните двужения, a днес направо ме счупиха и двете 😂 чудя се не спят ли или спейки се въртят🤔🤣

# 55
Как различавате кое къде е и кое рита? Имам две приятелки с близнаци и не могат да ми дадат отговор Grinning

# 56
Относно покупките аз купих миналата седмица количката и онзи ден кошница за колата, понеже ги взимам 2ра ръка и дебнах за изгодни цени. Днес мъжа ми започна да оправя бебешката стая и за там ще купуваме лека полека, за да не ни се струпа наведнъж, че като гледам различни списъци хич не са малко нещата, особено дребните.
Ако в някой сайт видите хубави намаления на бебешки неща пишете тук.🤗
Редактирам се: За дрешки не знам кой размер и какви да взема (с къс, дълъг ръкав и какъв размер от кой модел да взема) понеже се пада лятото баш, ако можете да ми дадете съвет?😁

# 57
Вчера за първи път усетих две леки ритничета ниско долу в 18+6 седмица. Със задна плацента съм, затова очаквам вече по-чести движения. От вчера насам очаквам постоянно повторение, но такова няма. Днес се събудих и усещах няколко часа бодежи все едно навътре във влагалището, доста се стреснах, но четох, че било нормално, матката се уголемявала и други подобни... На някой случва ли му се подобно боцкане? и ми започна преди малко някакво течение...

Лекуваха ме с макмирор 12 дни заради някакви гъби, всичко мина преди 10 дни и сега изпитвач ужас ако отново трябва да преживея този ад.

# 58
Дъщеря ми е родена по същото време и горе долу си направих следната сметка за дрехите:
Боди с къс ръкав + дълго панталонче (много харесах тези и ги имам във всички размери https://www2.hm.com/de_de/productpage.0814307043.html )
Като наближи обяд и стане горещо  свалях панталона и я оставях само по боди. Привечер пак слагах панталона и така.
При по-хладни дни слагах боди с дълъг ръкав и същото панталонче.
Ританки мразя от все сърце. Малко да умалеят и веднага трябва да се сменят. Затова и купих този път пижамки без чорапче долу. Ако потрябва, ще сложа обикновен чорап.
От болницата казаха задължително шапка да се слага. Каква шапка на 35 градуса?! Че то толкова е било в корема Grinning
И е хубаво да има човек някоя жилетчица под ръка, ако съвсем захладнее, завали, задуха нещо, но предвид колко са неподвижни, винаги може да ги завиеш просто.

Като цяло за летни бебета не трябва нещо кой знае какво. Най-важно е да запомните, че претоплено бебе е по-лошо от настинало бебе. Количката и кошчето не се завиват с никакви одеяла, пелени и т.н. Циркулацията на въздуха е изключително важна през всеки сезон, но за летните жеги е изключително важно да се запомни!

Допълвам: winegirl, засиленото течение е нормално. Организмът постоянно се чисти, за да не стигат бактерии до бебето. Аз се кълна в ежедневните превръзки.
За бодежите - да, те също са нормални.

# 59
Аз също имам бодежи даже в момента имам, и ежедневните превръзки са ми задължителни всеки Божи ден, течението ми е яко ама аг ме предупреди още в началото, че ще е повече от обикновено.

Лютиче2.0 Много ти благодаря, точно такова обяснение ми трябваше. А в стаята ако се ползва климатик за жегите с какво си я обличала и на какви градуси сте го поддържали?

Общи условия

Активация на акаунт