Термин Юни 2026 - тема 2

• 4 426
  • 197
  •   1
Отговори
# 180
Imaginary26, звучи ми съвсем нормално, на английски го водят Round ligament pain, знам за какво говориш и аз имах такива по-рязки болки след като съм била сгъната някакво време, особено след като слизах от колата. Случи ми се няколко пъти, но не съм му отдавала много внимание, знам че всичко се разтяга и намества, има толкова връзки, които се обтягат в този период.

Доколкото четох препоръката е бавно да се става/разтяга и винаги с двата крака едновременно. Ако си много притеснена, разбира се, се свържа с АГ, но докато няма други симптоми и бебечето се усеща, вярвам, че всичко е наред ❤

# 181
Според мен също би трябвало да са окей. Щом не продъшжават дълго болките, няма контракции, кървене и тн.

Вас карат ли ви да правите обременяване с глюкоза? С първата бременност АГ не ме е карала да правя, а сегашната АГ вече няколко пъти ми спомена, че след 24г.с. трябва да го направя.
Нямам проблем с кръвната захар нито преди бременността, нито повреме на нея. На гладно винаги ми е 4.3 и се чудя има ли смисъл да я правя тази гадост (доколкото разбирам) или просто да заявя, че не искам.

# 182
Мен май ще ме карат, защото имам хашимото, а това е предпоставка за някакви проблеми в тази посока.
Иначе и не мен ми е в норма глюкозата.
Първата бременност не съм правила, но пак бях яко напълняла, та не знам дали не е било нужно.

# 183
По принцип е хубаво да се направи, защото гестационен диабет може да има и с нормална глюкоза в изследванията. Ако има и поликистозни яйчници - задължително.

# 184
Аз ще правя сигурно, но е някакъв съкратен вариант. Не помня точно колко пъти взимаха кръв, но определено не висях 2 часа при АГто.

# 185
А случайно някой да е ходил при кардиолог за бебето? С миналата бременост не съм ходила, сега се чудя дали да отида. В какво се изразява прегледа? Какво показва?

# 186
За фетална ехокардиография ли имаш предвид? Аз ходих преди няколко дни при д-р Румен Маринов. Прегледа е около 15 мин, гледа се само сърцето на бебето - обстойно.

# 187
  • София
И аз ще правя обременяване между 24 и 28г.с.
Този път ще е веднъж. С миналата бременност лекарката на феталната все препоръчваше това изследване и общо го правих три пъти за цялата бременност. Аз съм с чувствителен стомах и много ми дразнеше тая глюкоза на гладно, след това винаги повръщах по цял ден…
Тогава бях и с 10кг повече на старта, отделно съм с Хашимото и поликистоза, та се съгласявах. Всеки път всичко беше наред,  но и много внимавах с храната. Този път съм една идея по-отпусната, правя опити са се стегна. Grinning

# 188
За фетална ехокардиография ли имаш предвид? Аз ходих преди няколко дни при д-р Румен Маринов. Прегледа е около 15 мин, гледа се само сърцето на бебето - обстойно.

Предполагам. На бележката, която ми даде АГ пише за детски кардиолог. Та не съм наясно точно какво се случва там.

# 189
И аз ще правя обременяването, но моята АГ ми го пусна още сега за 21 г.с., за да го покажа на втората фетална. Струва ми се супер рано да го правя, навсякъде препоръките са да е след 24-та седмица, но питах и ендокринолога и тя само каза "по преценка на АГ" и малко вдигна ръце. Аз съм с намалена функция на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм) и последните пъти глюкозата ми беше 5.28 та предполагам е донякъде и заради това.

Сега ще търся в коя лаборатория да го направя, че по принцип ходя в Бодимед, но там те държът да чакаш на едни пластмасови столове и грам не ми се виси два часа така :д Ако имате препоръки за подходяща лаборатория в София..

# 190
Evelyn, мога да препоръчам лабораторията в Щерев. Има дивани, на които можеш да изчакаш. Виждала съм редовно жените да чакат там.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 16:46 от Flower@@

# 191
Здравейте,
И аз се включвам в групата с термин 27.06, момче. Втора бременност, имам момче на 2 год., аз съм на 44 год. И двете са с инвитро.
За обременяване с глюкоза предната бременност ходих в Софиямед при д-р Бояна Трифонова. Беше си хоспитализация по здравна каса, стоях няколко часа в болницата, защото то по принцип е хубаво да се лежи. В отделение по Ендокринология, освен глюкозата, ми правиха и други изследвания - щитовидна жлеза, витамин Д и т.н. и нищо не плащах, защото се поема по каса. Така че имайте го предвид. Докторката е много приятна.

# 192
  • София
Не знам защо понякога правят толкова ранно обременяване. Сега погледнах, миналия път съм го правила в 14-та, 24-та и 30-та седмица. И трите пъти беше ок.
Сега ендокриноложката ми каза след 21-ва, но АГ каза, че за нея (за аг-то) нямат значение резултати преди 24-та седмица. След това бях пак при ендокринолог и каза, че по принцип се правело след 24-та, но преди 28-ма.
Предишните пъти бях в една малка, тясна цибалаб и беше ужасно… столовете бяха най-малкия проблем, не се дишаше. Animal See No Evil

# 193
Аз пък в Бодимед до нас в Овча купел съм виждала, че ги пускат да се приберат и им казват след колко време да се върнат.

# 194
Аз вече правих в 11г.с едно обременяване, сега след 24та пак и след 32ра пак, но аз съм с Инсулинова резистентност и си е задължително. Обременяване е хубаво да направите и при жени без придружаващи, защото въпреки че захарта е ниска/нормална на гладно е възможно след пик на 60та мин да няма хубав спад до 120мин. Мисля че даже в други държави си е от задължителните изследвания. И на мен ми е ужасно неприятно да не говорим, че съм го правила повече от 20 пъти сигурно и все ми е гадно.

По повод болките и аз мисля, че са напълно нормални. На мен ми се случваше в периода 16-18г.с най осезаемо именно след седене или лежане и по резки движения. Сега е ред на кръста и гърба които ме убиват. Абе всяка седмица е нещо ново :д

Общи условия

Активация на акаунт