Термин Юни 2026 - тема 2

• 5 563
  • 245
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Същия казус имаме с чувалче за сън на розови еднорози. Имаме три от този размер и дебелина, та предполагам ще редувам другите два, а този с еднорозите ще е резервен в краен случай Sweat Smile

# 241
Аа, чувалите ще ги ползвам. И мен за юргана никой не ме пита какъв цвят е. Ама за пижамките вече е друга работа.

Наснимах 2827362728 детски дрешки за продажба и душа не ми остана. А даже още не съм започнала с качването на обявите... Лошо ми е.

# 242
Явно всяка болница си има правила. В бургаската окръжна още с приемането на родилката искат две имена. Мъжко и женско (за всеки случай), та няма вариант за след раждането Simple Smile)

# 243
Е тва е мега грубо - аз също съм суеверна и не искам да казвам, преди да се роди.
А иначе за презимето, на един колега му се роди син сега м. септември и каза, че вече не дават да се записва без -ов и -ев. Нещо били променили закона, но не съм проверявала - само от разказ ми е инфото
Явно всяка болница си има правила. В бургаската окръжна още с приемането на родилката искат две имена. Мъжко и женско (за всеки случай), та няма вариант за след раждането Simple Smile)

# 244
Според мен зависи на кого попаднеш.
Аз държах да взема мъжкия вариант на фамилията на мъжа ми, за да може цялото семейство някой ден да сме с една и съща и да не се разправяме кой от къде е и какво са му етническите особености. Много длъжностни лица ми отказаха директно, защото законът не позволявал. Предполагам и при раждане на дете е същата галимация.

Аз не казвам името предварително, защото хората си позволяват повече да коментират избора, докато той може да се промени, т.е. докато бебето оше не е кръстено така официално. После сякаш се примиряват и казват просто "ми много хубаво" Grinning

# 245
Таткото е румънец и живеем в трета държава. Първото ми дете се казва Теодор ( на починалия му баща Тоадер, моят дядо пък се казваше Тоно, но му викаха Тошко)
Сега близнаците момиче и момче съм намислила Ана и Андрей (на майка ми Анелия).
Странното в, че за първото ми дете, ако беше момиче имах много варианти, но вече ме ми допадат.
Иначе за момче се колебаехме между Теодор, Захари и Станислав.

Общи условия

Активация на акаунт