Термин Юни 2026 - тема 2

• 5 948
  • 254
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Същия казус имаме с чувалче за сън на розови еднорози. Имаме три от този размер и дебелина, та предполагам ще редувам другите два, а този с еднорозите ще е резервен в краен случай Sweat Smile

# 241
Аа, чувалите ще ги ползвам. И мен за юргана никой не ме пита какъв цвят е. Ама за пижамките вече е друга работа.

Наснимах 2827362728 детски дрешки за продажба и душа не ми остана. А даже още не съм започнала с качването на обявите... Лошо ми е.

# 242
Явно всяка болница си има правила. В бургаската окръжна още с приемането на родилката искат две имена. Мъжко и женско (за всеки случай), та няма вариант за след раждането Simple Smile)

# 243
Е тва е мега грубо - аз също съм суеверна и не искам да казвам, преди да се роди.
А иначе за презимето, на един колега му се роди син сега м. септември и каза, че вече не дават да се записва без -ов и -ев. Нещо били променили закона, но не съм проверявала - само от разказ ми е инфото
Явно всяка болница си има правила. В бургаската окръжна още с приемането на родилката искат две имена. Мъжко и женско (за всеки случай), та няма вариант за след раждането Simple Smile)

# 244
Според мен зависи на кого попаднеш.
Аз държах да взема мъжкия вариант на фамилията на мъжа ми, за да може цялото семейство някой ден да сме с една и съща и да не се разправяме кой от къде е и какво са му етническите особености. Много длъжностни лица ми отказаха директно, защото законът не позволявал. Предполагам и при раждане на дете е същата галимация.

Аз не казвам името предварително, защото хората си позволяват повече да коментират избора, докато той може да се промени, т.е. докато бебето оше не е кръстено така официално. После сякаш се примиряват и казват просто "ми много хубаво" Grinning

# 245
Таткото е румънец и живеем в трета държава. Първото ми дете се казва Теодор ( на починалия му баща Тоадер, моят дядо пък се казваше Тоно, но му викаха Тошко)
Сега близнаците момиче и момче съм намислила Ана и Андрей (на майка ми Анелия).
Странното в, че за първото ми дете, ако беше момиче имах много варианти, но вече ме ми допадат.
Иначе за момче се колебаехме между Теодор, Захари и Станислав.

# 246
А всъщност да ви попитам - кога в болницата искат името на детето? 😅 Смисъл, едва ли веднага след последния напън вадят документите и записват или? И също - някой дали знае, презимето винаги ли е от името на бащата? Мъжът ми има супер дълго име и като се сложи и окончанието съвсем става една.. Има ли вариант да скъсим или да не се надявам на такива екстри 😄

Забавно, но факт..мен точно тогава ме питаха 😂😂😂 буквално малко преди да се кача на магарето, а името на дъщеря ми е със сигурност единствено такова в България 😀, но най-шокиращата част беше, че ме пиатаха за име на момче..ако случайно се роди момче 😂😂😂 та мислих име като имах контракции на минута и половина. Измислих Филип хаха
Сегашното име пак ще е единствено срещано в България. Та за това и не искам да ги споменавам тук.

А за името на бащата ако искате презимето на е Иван например, а не Иванова се ходи до нотариус.

# 247
Здравейте момичета, аз малко извън темата се включвам, но да ви питам как сте? В коя седмица сте вече? Ходихте ли на преглед и как вървят малките бебчета?
Аз съм в 20г.с вече, моята принцеса върви със седмица напред, усещам я един ден повече, един по-малко. Измериха я 25 см горе долу на последния преглед преди 10тина дни. Чакам да ми дойде феталната да я видим по-хубаво.🥰

# 248
Здравейте аз ходих последно на 16 януари на фетална тогава бях в 17+2 дни беше около 21 см. Следващия ми преглед при АГ е на 09.02, за съжаление още не съм усетила нищо и това малко ме побърква, но лекарите казват че всичко върви нормално.

# 249
Момичета, как мерят бебетата ви? Моят лекар го мери от главата до дупето и е по-малко в сравнение с вашите по 21 и 25см. Лекаря ми каза, че се развива нормално и няма нищо притеснително, но се учудих от размерите на вашите бебчета за съответните г.с., да не би да ги мерят с крачетата...?

# 250
След 14г.с. се мерят с крачетата.
Аз от утре влизам в 22г.с. Малкият ме скъсва от бой. Не спира да се мята. Като седна и явно ластъкът на дънките или бельото го дразнят и започва там да рита настървено.
В сряда имам вгора фетална и ще водя и таткото да го разгледа.
Майка ми вчера вика "Ти разпродаде дрехите, ама представи си да излезе момиче накрая". Наложи се отново да обясня, че няма абсолютно никакъв шанс и се вижда и с необучено око, че е момче Joy

# 251
Аз съм в 22 г.с. Спуква ме от ритници, даже снощи за пръв път се събуждах няколко пъти от ритници. Явно става по силна, а съм с предна плацента. Миналата седмица бях на фетална, всичко е наред. Само повръщането ми се завърна и вече съм истерясала нацяло.  Sob

# 252
И аз утре влизам в 22г.с. Едната девойка, с предната плацента, рита като за световно, добре че не е със задна 🤣 а друга, която е със задна плацента, е значително по-кротка за разлика от сестра си 😁 но понякога имат и кротки дни, други са по-активни.
На рутинен преглед бях в понеделник и са по 470гр. и 500гр. двете, за дължина не са ми казвали.
Бях на много ранна втора ФМ в 19+2г.с. при доц. Чавеева. Искаше да проследи нарастването на двете и в 23г.с., така че на 02.02. пак ще ходя при нея. Този втори преглед ще е някаква междинна ФМ, не знам 😀

# 253
Обикновено в която седмица сме, толкова трябва да е голямо по см бебето на този етап.

# 254
Оставям ви сайт, в който може да се проверява дали някой медикамент е съвместим с кърмене - https://www.e-lactancia.org/
Ще го закача и в първия пост на следващата тема.

Общи условия

Активация на акаунт