Милано и Северна Италия - тема 20

• 1 913
  • 79
  •   1
Отговори
# 60
Мики, коя марка е това кафе, недовиждам надписа. Някой ден ще дойда в Италия с колата и ще я зазидам с паста, сирена , кафе , така че да има място само за мен.

# 61
  • In transit
Марулета, Caffè Vergnano. То и сега не ти пречи да си натъпчеш раницата с такива неща, ама лично за мен паста е излишно да се мъкне. Виж със сирена мога да я напълня, че тук и да намеря някое, цената му е отвратителна.

# 62
Всичко искам аз, всичко!
  Вчера си говорихме с приятелка, с която ни предстои Италия през април. Не знам защо, нямам логично обяснение, но съм луда по Италия, чисто луда .

# 63
Е как, красиво, сравнително евтино и топло:) Кой не обича?!

# 64
  • Milano
Мики, сега погледнах като каза.
И аз го харесвам това кафе.
В сътрудничество с Кока-Кола ще са.

Видях, че ще има такива coffee corner - от незползвани кабинкови лифтове:

Заедно с чашите и пакетирано кафе.

Ще се "жертвам" и от твое име🤣.

Имало ги през декември в Торино, този месец се очаква да пристигнат и в градовете на ОИ.

Преди 20г. преди ЗОИ в Торино видях една дама с екип на българския национален отбор на площада в Милано и я попитах от любопитство за Олимпиадата ли е тук.
Отговори ми положително, питах я в какъв спорт се състезава, каза фигурно пързаляне.

После се допитах до моята приятелка коя може да е, не й помня името, само че била в двойка с някакъв руснак.

# 65
Преди 20 години и с руснак - Албена Денкова най-вероятно.

# 66
Албена Денкова и Максим Ставийски, Реджи. Може би. Той после пиян направи катастрофа , в следствие на което едно младо момиче остана години в будна кома, а мисля има и загинали. Може да прочетеш в нета.

# 67
  • In transit
Реджи, жертвай се. Много сладурски са тези кабинки. Нямам път до Торино скоро, иначе знам откъде да си купя чаши, вече имам няколко. До Милано по време на олимпиадата хич не мисля да ходя, не ми е по джоба. Grinning

Кока Кола купиха Верняно преди 2-3 години, хубаво е, че си запазиха качеството. Последната година стана доста популярно и в България. В много от заведенията се предлага Верняно.

# 68
Ооо, значи задължително ще го пробвам. Мерси, Мики!

# 69
  • Milano
Да, това беше името. Помня, че ми бяха казвали после и за катастрофата.
Благодаря ви.

Мики, незнаех че Кока-Кола са ги купили.
Това ми е любимата напитка😍.

# 70
Реджи, вчера ми направи впечатление, че селският ни стадион е блиндиран повече от обикновено. Вечерта се сетих да погледна в нета - играят с Милан и даже тъкмо по това време им бяха вкарали 1:0 Flushed Веднага за теб се сетих и си казах, утре ще се майтапя с Реджина... проверих сега крайния резултат и ми стана смешно. Майтапите се отлагат. Laughing

# 71
  • Milano
Барба, не ми говори че бях получила сърцебиене.🤦‍♂️
За пореден път трябва да се догонва в резултата, поне този път не завърши наравно.
Комо е много напред в класирането, добре играе.

Обратния мач трябваше да е скоро, на 08.02 но поради ОИ го изместват.
Имаше полемики понеже искаха да се играе в...Австралия.
После го върнаха в Италия незнам дали са определили датата.

Предният път на Сан Сиро срещу Верона зад нас имаше 3 дами на възраст - французойки, пробиха тъпанчетата на детето като изпадаха в екстаз по Рабио с типичното френско Р.🤣
Оттогава се майтапим...Рррррабио🤣. Вкара двата гола.🥳🥳🥳

Барбич дали заведенията по lungolario Treste работят през зимата?
През февруари ще имам гости от Каляри, искат да отидем на разходка в Комо.
И смятах да хапнем някъде там.

# 72
Обратния мач трябваше да е скоро, на 08.02 но поради ОИ го изместват.
Имаше полемики понеже искаха да се играе в...Австралия.
Ау, да, чух за това. Обсъждаше се на една сбирка и един приятел се пошегува, че тъй като разстоянието между Комо и Милано е 40 км, мъдро са решили да се срещнат по средата... но тръгвайки в обратната посока. 🤣

За заведенията може би имаш предвид тези по viale Geno? По празниците всички работеха, но ще мина да видя как е положението след празниците, дали много са излезли във ваканция.

Ако искаш да ги изненадаш с местна кухня (планинска от Валтелина), виж Osteria Dal Pain.
https://www.instagram.com/osteriadalpain/
Има полента под всички възможни форми, разбира се polenta uncia, sciatt, pizzoccheri, cassœula...

# 73
Здравейте, група!
За Великден ще сме семейно в Бергамо, Гардаленд и т.н.
Иска ми се да сме с кола за по-голяма мобилност.
Та имам въпроси за наемането и паркирането...
От кои рент-а-кар сте доволни и бихте препоръчали?
Зоналното паркиране четох в Милано, че е по 2Е, но ние няма да ходим до там, а ок. Гардаленд, Комо и Бергамо.
Платени паркинги ли да търсим или има възможност и за свободно паркиране?

При подобни маршрути транспорта с кола в никакъв случай не означава "мобилност" , даже напротив - скъсани нерви по завоите благодарение на Фитипалди водач на автобус или лека кола , проблеми с паркирания , никаква мобилност по езерото Комо  , невъзможност на водача на мпсто да изпие една чаша вино россо та да прокара по-лесно вкусния обяд и пр ....
Бих препоръчал варианта подсказан от Blue`Sky , да се отиде до там с влака . Още повече , че да отскочиш до ез Комо и да отделиш цял ден единствено на градчето Комо си е престъпление Sweat Smile
За цял ден там бих препоръчал маршрута - влака до градчето Комо , разглеждането му + това на музея , че дори леко похапване отнема едни три -  четири часа без натоварване . От там едно фери до Беладжио , много приятно градче на което си струва да се отделят едни два , три часа . От там с ферито до Варена , селцето е приятно и се преглежда за преко сили час с капучиното на площада и от там влакчето наобратно към Милано - Бергамо . Такъв воаяж с кола за ден си е инпосибъл а си струва .

# 74
  • Milano
Барбич, да там някъде имах намерение, обичам гледка към езерото.
Благодаря много за предложението, ще го разгледам. С последната дума ме убеди.🤣

П.п. одобрявам много (особено как са написани постовете😍), потекоха ми лигите.
Благодаря още веднъж!🌹

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 18:56 от regina di cuori

Общи условия

Активация на акаунт