Милано и Северна Италия - тема 20

• 1 526
  • 57
  •   2
Отговори
# 45
Много благодаря, Regina do cuori. Май ще се опитам да отменя едната нощувка и да резервирам в Бергамо Simple Smile
А до колко часа вечерта продължава обикновено стачката?
Четете тая хубава 1-ва страница тук.
Има повдигнати в синьо важни неща, едно от които е "Стачки". Всичко е написано. Да уважаваме труда и времето на тия, които помагат, моля.

# 46
Чела съм я много пъти, благодаря за препоръката! От два дни не мога да вляза в линка “стачки”, а преди това часове не видях, а само дата. Възможно е да съм пропуснала, все пак е на език, който не знам.
Извинявам се, че съм Ви създала неудобство. Притесних ме тази стачка и не помислих, че толкова ще Ви затруднявам! Благодаря отново

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 12:51 от MollyBy

# 47
  • Milano
Стачката е 24-часова, т.е. след 18ч. до края на деня.

Не мога да дам точен съвет в случая, защото има прекачване, т.е. ако метрото върви може после трамвая да го няма или автобуса.
Няма нужда да се ходи пеша, а само на момента да се вземат решения според ситуацията.

Погледнете си вариантите в Гугъл и решете на момента - дали ще е М3 и трамвай, или 2 трамвая или М3 и автобус, или М2-М5+автобус.

Същите "гимнастики" ги правя и аз за дъщеря ми след  училище или за мен след работа.

Blue Sky откъм стачки има късмет.

# 48
Реджи, остава и да не ни спрат във Верона. Лятото ни стопираха един час там от Уиз и малко в паника се видях, защото нямах идея как ще се придвижим. Но след час-час и малко чакане самолетът зареди и стигнахме успешно Бергамо. Още съм на тръни да не се провали пътуването, стискайте палци Simple Smile

# 49
  • където и да е,само да не съм сама
Здравейте, група!
За Великден ще сме семейно в Бергамо, Гардаленд и т.н.
Иска ми се да сме с кола за по-голяма мобилност.
Та имам въпроси за наемането и паркирането...
От кои рент-а-кар сте доволни и бихте препоръчали?
Зоналното паркиране четох в Милано, че е по 2Е, но ние няма да ходим до там, а ок. Гардаленд, Комо и Бергамо.
Платени паркинги ли да търсим или има възможност и за свободно паркиране?

# 50
  • ВАРНА
Рент а кар - миналата година два пъти наемахме от Centauro. Имат шатъл от/до летището - Бергамо. Условията им са добри, Доволни сме.
Относно паркирането има едно приложение easypark

Ползвали сме го в Италия /има го в много градове/, както и в Испания. Цените на час са различни, според зоната.
В Комо паркирахме на платен паркинг /май в приложението го нямаше този район/.

# 51
  • Milano
Реджи, остава и да не ни спрат във Верона. Лятото ни стопираха един час там от Уиз и малко в паника се видях, защото нямах идея как ще се придвижим. Но след час-час и малко чакане самолетът зареди и стигнахме успешно Бергамо. Още съм на тръни да не се провали пътуването, стискайте палци Simple Smile

В какъв смисъл самолета спрял да зареди във Верона?? Това да не е автобус?

Като летиш над Гарда след 5-10мин. си кацнал.
Каква е продължителността на полета Верона-Бергамо?

Всичко ще е наред, не така негативно.😊

# 52
Просто кацнахме, без обяснения…половин час чакахме инфо от екипажа и час и половина чакахме да излетим отново. Странности се случват с Уиз, в темата на Уиз чета, че не е изключение да ги стоварят не на мястото за което са си купили билети хората. Полетът Верона-Бергамо беше около 20-30 мин. по спомен.

# 53
  • където и да е,само да не съм сама

Благодаря много!

# 54
Зоналното паркиране четох в Милано, че е по 2Е, но ние няма да ходим до там, а ок. Гардаленд, Комо и Бергамо.
Платени паркинги ли да търсим или има възможност и за свободно паркиране?
В Комо няма безплатно паркиране, цените са 3 евро/час. Паркингите често са препълнени.
Ако имате възможност, елате с влак.

# 55
Пак се включвам с въпроси Simple Smile Юни бяхме семейно в музея на технологиите и на детето много му допадна. Има ли други подобни места в Милано, които да препоръчате? И приятно място за празнуване на рожден ден? Благодаря за споделеното място Старбъкс с сладките, включила съм го в списъка, ако някой друг може да се включи с препоръка…Има едно заведение до Дуомо - Паста и вино май беше, там също е вкусно и приготвят пастата пред теб.

# 56
  • Milano
Всички линии на метрото са отворени.
Да се надяваме и довечера, но тук вече е по-трудно.
Това по отношение на стачката.

Махнаха коледните неща, но "строежите"  и огражденията продължават с пълна сила.
Строят се "къщи" на спонсорите на олимпийските игри.
На Сан Бабила - casa Omega, на Кайроли (пред Замъка) - на сайта Али Баба, вътре в двора на Замъка - casa Esselunga  и т.н. освен тематичните магазини, които са отворени отдавна.

Мога ли да измрънкам: "кога ще свърши тази Олимпиада" преди да е започнала?😱🤣

# 57
Здравейте, страхотно, че намерих тема за Милано. Предстои ни семейно пътуване до Милано в началото на месец април. Търся места за настаняване, намерих един апартамент в района на Милано Ламбрате . Познавате ли този район, дали е спокоен за семейство с деца и дали бързо се стига до централните влакове на Милано (смятаме да отидем и до езерото Комо).... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт