Милано и Северна Италия - тема 20

• 2 060
  • 86
  •   2
Отговори
# 75
За цял ден там бих препоръчал маршрута - влака до градчето Комо , разглеждането му + това на музея , че дори леко похапване отнема едни три -  четири часа без натоварване . От там едно фери до Беладжио , много приятно градче на което си струва да се отделят едни два , три часа . От там с ферито до Варена , селцето е приятно и се преглежда за преко сили час с капучиното на площада и от там влакчето наобратно към Милано - Бергамо . Такъв воаяж с кола за ден си е инпосибъл а си струва .
Преди години и аз винаги препоръчвах този маршрут, но към момента трябва да се взимат предвид опашките за корабите, опашките за влака във Варенна. Лятото имаше снимки от гарата все едно е в Индия... Вече не бих го препоръчвала така смело като вариант за лежерна обиколка. Определено вариантът от Милано да се дойде в Комо е с влак, но прекачванията насам-натам просто са проблемни.
Преди ковида сме си хващали кораба, за да пием кафе в Менаджо, решавайки спонтанно на момента. Отиваме, мотаем се, връщаме се и никакви грижи. Сега е абсурд. Миналата година към края на март (март!!!) бях с приятели в Ленно, бяхме с кола, но реших да се прибера сама по-рано. Нямаше билети за нито един кораб към Комо за целия ден, прибрах се с междуградския автобус. Синът ми често ползва автобуса по тази линия, че гаджето му е от Ленно, казва, че понякога е непоносимо претъпкан от туристи дори и той.

Реджи, обаче тази остерия няма директен изглед към езерото, пада се малко по-странично.

# 76
  • Milano
Видях Барба, няма значение. Едното хранене бих желала да е там, ако е отворено.
Отдавна не съм яла от тази кухня.
Чудя се дали да резервирам понеже не съм сигурна за часа.

# 77
  • София
Здравейте от мен. Влизам в темата, за да чета и да проучвам. Планираме пътуване до Милано през април / 13-15ти/. Обаче видях на първата страница дати за стачки. Може ли да ми обясни някой какво означава това? Ще сме с рент а кар и ще кацнем и излитнем от Милано Бергано летище. С Раян Еър. Ама тези стачки ме зачудиха.....

# 78
  • Milano
На първа страница има дати, на които НЕ може да се стачкува, или по-скоро периоди.
Щом сте с кола не ви засягат стачките, освен самолетните евентуално.

# 79
Лелеее, Реджи, Барба, направо се пренесох там. Лятото приятелче на сина ходи на мач на Комо, в Комо. Фен.

# 80
Вече сме на летището и се прибираме в БГ. Разходката в Милано и околностите приключи Simple Smile То всъщност този път си беше само обикаляне на магазини и аутлети. Миналата година сякаш бях по впечатлена от намаленията, тази ми се стори по-скъпо. Не знам, може февруари да са по-големи, но не ми се вярва. Заради олимпиадата, не ни беше изгодно да дойдем февруари Simple Smile
Пътуването на 15 по време на стачката мина безпроблемно. Пристигнахме на гарата в 17 часа и се предвижихме до хотела с метро и после тролей. По късно излязохме да се поразходим и видяхме поне два тролея, които си вървяха.
Взехме тридневни билети за пътуване(в Ломбардия) онлайн, за да ги използваме и от летището до Бергамо. Нямахме проблеми със закупуването, попълването на телефон при правенето на профил не е задължително и ние никакъв не написахме.  Направихме си всички профили, всеки на телефона си. Всичко беше Ок, провериха ни и във влака и в автобуса, но в метрото имахме затруднение със сканирането на кода всеки път. Справихме се все пак, с малко нерви Simple Smile
Хотела беше приличен, закуската беше страхотна, струваше си сравнително ниската цена, да попътуваме повечко.
Това е за споделяне май! Благодаря за помощта и се надявам и аз да съм в помощ.

# 81
Вече сме на летището и се прибираме в БГ. Разходката в Милано и околностите приключи Simple Smile То всъщност този път си беше само обикаляне на магазини и аутлети. Миналата година сякаш бях по впечатлена от намаленията, тази ми се стори по-скъпо. Не знам, може февруари да са по-големи, но не ми се вярва. Заради олимпиадата, не ни беше изгодно да дойдем февруари Simple Smile
Пътуването на 15 по време на стачката мина безпроблемно. Пристигнахме на гарата в 17 часа и се предвижихме до хотела с метро и после тролей. По късно излязохме да се поразходим и видяхме поне два тролея, които си вървяха.
Взехме тридневни билети за пътуване(в Ломбардия) онлайн, за да ги използваме и от летището до Бергамо. Нямахме проблеми със закупуването, попълването на телефон при правенето на профил не е задължително и ние никакъв не написахме.  Направихме си всички профили, всеки на телефона си. Всичко беше Ок, провериха ни и във влака и в автобуса, но в метрото имахме затруднение със сканирането на кода всеки път. Справихме се все пак, с малко нерви Simple Smile
Хотела беше приличен, закуската беше страхотна, струваше си сравнително ниската цена, да попътуваме повечко.
Това е за споделяне май! Благодаря за помощта и се надявам и аз да съм в помощ.
Може ли да попитам за хотела в Милано? Понеже ни предстои пътуване покрай Великден с децата и още не можем да се спрем на хотел или апартамент за нощувките...Simple Smile

# 82
Видях Барба, няма значение. Едното хранене бих желала да е там, ако е отворено.
Отдавна не съм яла от тази кухня.
Чудя се дали да резервирам понеже не съм сигурна за часа.
Аз винаги резервирам, където и да ходя.

# 83
За Милано и региона има ли някакво приложение за резарвации каквото е българското Rezo?

# 84
# 85
  • In transit
За Милано и региона има ли някакво приложение за резарвации каквото е българското Rezo?
Има, ама не сещам в момента. BlushПредполагам Реджи ще каже как беше. Hug

# 86
Много благодаря! Ще го прегледам.. изглежда много добре, особено с двама тийнейджъри. Предполагам има бързи връзки до метро, трамвай и влак...

Общи условия

Активация на акаунт