Проблеми в семейството

• 4 491
  • 124
  •   1
Отговори
# 105
На всичкото отгоре пък и му пречили космите от кучето, че са по дивана. Ами на мен не ми пречат. Кучето ми е като дете. Аз знам така, че като на някой му пречи нещо, той прави всичко възможно за да се махне и да не стои повече да му пречи това и онова. Днес казах на мъжа ми "добре де, не искам да се караме, но вместо по цял ден да гледа клипчета,  може да търси работа" той нищо не каза... Имам чувството, че се замисля и той, но му е гузно явно да го изгони или най-малкото да го подтиква поне да търси квартира и работа.

Ох, ти не разбра ли, че няма да го изгони, че чувства дълг към него и вероятно очаква от теб, като "жена му" и спътница в живота да го разбереш, че е така? На колко е години братът, освен че имат 20 години разлика помежду си братята? Най-много на 20, защото иначе и твоята разлика с тази на бащата хич не е малка. Това си е почти момче, трудно ще се справи без помощ.

Извинявай, ама то аз се изнервих, като те чета какво изчистила, пък колко пъти, пък какво направил братът... Това, ако се връща човек от работа изморен и да трябва да мисли за издръжката на всички, да се притесняват, че парите не стигат, и го посрещат така ежедневно, и да знае, че е в безизходица и не може да изгони брат си, и ти постоянно му намилаш за неща, които не зависят от него, понеже по цял ден сте с брата вкъщи и се дразните взаимно, и изведнъж му предлагаш да избира. Ами може и в такъв момент, в който му е дотегнало да ви слуша, да ти е казал да си ходиш. Какво ли си вика, брат си не може да изгони, ама поне няма да те слуша теб как постоянно но му мрънкаш, ако си тръгнеш сама.  Само че ти очевидно не искаш да си ходиш, може и от финансова гледна точка да не ти харесва с майка ти или баща ти да  живееш, освен другото. Той не те е изгонил, нали така? Ами стига си му намилала какво направил брат му, не му предлагай да го гони, само го натоварваш излишно. Оправяй се с брата, както можеш, без да го занимаваш с оплаквания, като се прибере. Не му чисти стаята, не влизай там, приеми,не е неговата стая, а ти не си малката стопанка на голямата къща. Защото май не чакат от теб да им чистиш постоянно, теб те напъва.

И пак да попитам, защото не излизат сметките с връзката, от това, което си писала. Предишните бременности от същия мъж ли бяха? Ако е така, все пак сте преживели тежки моменти заедно и сте продължили напред. Но, ако не е, май твърде ентусиазирано се захващаш с бременности не само неподготвена с план Б, ако нещо се обърка, но и без да имаш някаква дълбока връзка и опознаване.

# 106
Потвърждавам, че след секцио не е много лесно веднага. Айде авторката е млада, да кажем организма е свеж, но все пак си е коремна операция.
Аз след секциото бях парцал, преляха ми 2 банки кръв за да мога да стна на другия ден след обяд. Изписаха ме на 6-тия ден. Не искам да плаща момичето, но слугуване на други, не е в картинката след такава операция.
Идва кърмене на 3 часа, недоспиване, бебешки плач...брата трябва или да помага, или поне да не пречи.

# 107
Аз съм на 23г. а мъжът ми е на 26, нямаме особено голяма разлика. Брат му е на 19г. И да, бременносттите са били от него и наистина сме преживели много неща.

# 108
Илияна!
Помня те от темата за Януарските бебета. Какви грозни неща се изписаха в темата от имащи се за интелигентни потребители...
Не споделяш дали си говорила с майка си за случващото се у вас, а аз от там бих започнала. Най-малкото защото пишеш, че нямаш приятелки и няма на кого да разчиташ. Майка ти поне ще те изслуша, дори и да не искаш да се прибираш при нея.
Според това, което чета си решила да останеш и не обмисляш варианта да си тръгнеш. И те разбирам напълно, че е страшно просто да си събереш багажа и да си преустройваш живота седмици преди да родиш. Особено когато си толкова зависима от мъжа до теб. Но си представи същата ситуация след раждането- бебето ли ще гледаш, за себе си ли ще се грижиш или ще дондуркаш детето на свекърва си?

Скрит текст:

Специално за родилки няма никакво значение дали е здравно осигурена. Раждането е безплатно.
Абсолютно безплатно е. Даже и нов автомобил, и апартамент подаряват на всяка родилка просто, защото е решила да ражда. Божее.

# 109
Без Божееее, skupocenna, понеже ме цитирате.
Раждането и консултациите преди него на здравнонеосигурените родилки се заплащат в пълен размер от НЗОК.
Всички медицински дейности по спешност също са достъпни за здравнонеосигурените.
Въпросът е тук, че жената има уговорка за планирано секцио и са и поискали 900 лева в Добрич.

# 110
Аз съм на 23г. а мъжът ми е на 26, нямаме особено голяма разлика. Брат му е на 19г. И да, бременносттите са били от него и наистина сме преживели много неща.

А, добре, защото останах с впечатлението, както го беше написала, че разликата им била доста, че разликата им е 19-20 г.

Мъжът ти няма да го изгони сам, но това не значи, че братът няма да си тръгне. Младо момче ез сега 2 месеца през зимата наистина може и да не е намерил работа. Като си намери работа и си намери приятелка, надали ще му се стои при брат му с бебето и сам ще се изнесе. Е, два месеца сигурно ти се струват цяла вечност, но реално не са толкова много. Може още няколко няколко месеца да отнеме, но едва ли ще стои цял живот при брат си

# 111
  • Сф
Не я плашете с това секцио,че няма да стане от леглото. Аз си бях съвсем добре. Индивидуално е. Със заболяване съм и то не леко, но само за къпането вечер имах нужда от помощ. Майка си ходеше на работа - сутрин и вечер,минаваше чат пат. На 20 тия ден някъде си замина за чужбина и така. Мм вечер и аз ,сега чак ми е невероятно да си го помисля даже, но човек се мобилизира. Мъжът не е описан като лош, само сега покрай брат му са скандалите. Не е прав ,защото семейството са първо жената и детето, но...времето ще покаже. Моят бившият ме е зарязвал заради брат си за дни при три жени там. За някои прав е той, за други аз, всеки да си преценява, но сега не е момента да ги преценяваш тия неща. Мисли за бебето и не влизай в конфликти. Аз моето не съм го гледала като писано яйце ,нито къщата ,че да гради имунитет. Да не е кекаво като мен Simple Smile. Бях си го наумила това. Израсна си голяма и здрава госпожица. Слава на бога. Така че, не се втилясвай толкова ни в къщата ни в стерилната обстановка. Успокой се. Това е важно.

# 112

А, добре, защото останах с впечатлението, както го беше написала, че разликата им била доста, че разликата им е 19-20 г.

Мъжът ти няма да го изгони сам, но това не значи, че братът няма да си тръгне. Младо момче ез сега 2 месеца през зимата наистина може и да не е намерил работа. Като си намери работа и си намери приятелка, надали ще му се стои при брат му с бебето и сам ще се изнесе. Е, два месеца сигурно ти се струват цяла вечност, но реално не са толкова много. Може още няколко няколко месеца да отнеме, но едва ли ще стои цял живот при брат си
Напротив!! Дори беше споменал да доведе някакво момиче, което познава от няколко дена да живее с нас. Аз се ядосах и му казах, че ако доведе някоя ще я изхвърля през прозореца и той се разсърди.😀 Каза , че съм "нямала право" и той "дошъл при брат си"..едва ли не може да си прави каквото поиска.

# 113
Тоя наистина е много нагъл.
Аз не бях разбрала, че само от 2 месеца е при вас. На мъжа ти със сигурност му е много трудно да издържа и него, така че ще го насмете, като му писне. Колкото и добри доходи да има, още един човек, при това безделник, не се храни лесно, камо ли ако си доведе някаква смотла при вас.
Не ги мисли тези неща, не се ядосвай. Гледай си здравето и доброто настроение, бебето всичко усеща.

# 114
Аз не мога да повярвам,че един мъж опложда жена си,за да създадат семейство,съгласява се брат му да живее в дома им,не се грижи за бременната си жена,не му пречи брат му да пуши в апартамента,да обижда и обвинява жена си,въпреки че тя оправя кочината,и накрая я гони в края на последния триместър от вкъщи.
Вие в България ли сте или в чужбина?Твоите родители защо не дойдат да ти помагат,ако се разбирате?

Напротив!! Дори беше споменал да доведе някакво момиче, което познава от няколко дена да живее с нас. Аз се ядосах и му казах, че ако доведе някоя ще я изхвърля през прозореца и той се разсърди.😀 Каза , че съм "нямала право" и той "дошъл при брат си"..едва ли не може да си прави каквото поиска.

Той е дошъл при брат си?!!!Извинявам се,но вие сте едно семейство.Споделяте едно и също домакинство,следователно означава “дошъл при брат си и жена му”!

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 00:29 от Sweettiee

# 115
Ех момиче, не усещаш ли, че с рогата напред карайки се с мъжа си нищичко няма да получиш. Контролирай се, овладей се.
Оплакваш се, но не искаш решение. Нямаш никакво намерение да промениш ситуацията.

Просто си нервна и раздразнена от всичко.

Вариант 1: събери всичко за бебето, прати го на вашите, вземи всички пари, които можеш от бащата и отивай с влака при вашите.

Вариант 2: покани твои роднини в апартамента. Нека е пълно - за всеки по нещо.

Вариант 3: остани там където си и СПРИ ДА ЧИСТИШ и слугуваш на мъжете. Да видим какво ще стане.

Но с викане, крещене, караници и жалване ни един мъж не се насочва как да действа. Бъди умна и хитра.
Обади се на свекърва си - оплачи и се как синовете и те гонят.
Обади се на приятели - отиди в тях за няколко дни без да казваш къде си да видим мъжа ти какво ще направи.

# 116
Четете темата преди да коментирате. Момичето е отговорила на неяснотите ви.

# 117
Това прилично писане не хармонира с представата за жена без образование, професия и елементарно чувство за самосъхранение.
Ако не е поукрасена историята, то момичето грижовно и отговорно семейство не е имало, излязло е от едно дисфункциално семейство, не си е дало време, да излекува или поне поукрепи душата си и се е впуснало преждевременно, да създава свое  хипотетично семейство.

Реалността: живее на гости у приятеля си, от когото е във втора бременност.
Който е наел жилището и го плаща - създава реда в него и ако не противоречи на уговорката с наемодателя, може да решава, кой и колко да живее в него.
Разбирам, че от гл.т. на помощи е по- добре да е без брак, но както веднъж се бе изразила Невена, традиционно децата се създават в брак.
След като съпругът е от фамилия с кланови принципи, зачитане и взаимопомощ, то и за тях е нормално жената да бъде уважена и поискана от семейството и с подаръци и приемане от цялото семейство на съпруга, дори и без официален брак.
Братът надали съпруга щеше да обижда, че била никоя, ако семейството беше вложило в нея средства и енергия.

Не сте съпруга.
Бременна приятелка сте , която живее у приятеля си.
Не коментирате най- разумните предложения, които тук получихте. Това буди недоумение.

Бъдете здрава и леко раждане !

# 118
Заради хормоните, не можете да мислите трезво, пак за това и ви дразни толкова малкия келеш с телефона и тик тока. Била съм с турчин, срещу семействата си, никога няма да се обърнат, особено братя, сестри, голяма подкрепа са си. Голяма грешка от ваша страна да тръгнете срещу него и то със скандали и истерии.
Нямате избор в момента, снишете се и си гледайте бременността и спокойствието. Аз също вярвам, че младежа няма да изкара дълго с ревящо бебе, тишина и хранене през 3 часа. Сам ще си хване куфарите.

# 119
Мъжа турчин ли е? Оооо там майка, баща, брат, сестра са на първо място! Жена и деца са те да му слугуват и той да ги командори!
С караници съвсем няма да стане! Това е чистото зло за тях - да се опиташ да ги отделиш или да обидиш семейството им. /завинаги тяхното основно семейство е това, в което са отгледани/. Културните различия са в основата на проблемите на смесените бракове. Трябва разбиране и съобразяване.

Тук обаче има нещо, което може да ви е в полза - вие се притеснявате, че девера ви ще ви види поразсъблечена. Това може да е ваш голям коз. Точно обратното - без да будите подозрения, направете така, че мъжа ви да се притеснява, че брат му ви вижда разсъблечена, кърмеща, след баня ... Няма да е от ревност, а за да няма дразги в семейството по най-бързия начин ще го насочи навън. Разбира се първо ще нападне вас, че не се криете, а вие мигайте мишчица невинна, как нищо не правите нищо лошо и нередно.
Друго, което можете умишлено да правите, за да ускорите изгонването на брата - покзвайте нежност, целувайте и милвайте прияеля си, шептете му в ухото и го закачайте /като си оправите отношенията де/ Той ще се дърпа, но вие не се сърдете и правете проблеми, а пак мишчица невинна - ама това са нормални отношения между влюбени в техния дом. Възпитанието им не позволява да се показват чувства пред семейството в повечето случаи.

Въобще това цялото крещене, демонстрации и ходене да слугувате след брата е най-безмисленото и във ваша вреда. Сменете тактиката!
 Покажете не колко сте зла, а колко сте добронамерена - да му помогнете за работа. Изпринтете му подходящи позиции, разбира се мишчицата само да помогне Wink, и ги дайте на брат му. И така няколко пъти. Трябва да накарате вашия мъж сам да види, че тй не търси работа. Накарайте мъжа ви да ангажира познати, за да намери работа на брат си. Питайте го не може ли при него да почне. Трябва да му се помогне на момчето! Wink И така докато или почне работа или брат му му се скара, че не търси.
Карайте девера ви да ви помага - пратете го да пазарува - по няколко пъти на ден. Връчете му боклука, но с молба, а не с лошо. Нямам идея какво още можете да го накарате да прави, но го ползвайте като голямо дете в къщата. Разбира се ще се опъва, брат му трябва да види това, вие само клатете тъжно глава и най-важното - нарушете му спокойствието. Вменете му задължения! Wink
Като се роди бебето е добре да е около него, да помага с каквото прецените и най-вече да му се наруши комфорта, съня и рахата!

Дет се вика Ашколсун! Wink

Общи условия

Активация на акаунт