Проблеми в семейството

• 4 504
  • 124
  •   1
Отговори
# 90
Има и още как.Ако няма медицински причини,тези пари могат да помогнат на младата майка ,ако се върне в родния град.От тази връзка нищо хубаво няма да излезе.

Ако има медицински причини е безплатно секциото в повечето болници.
900 лв . ми искат за секциото и отделно там не знам дали ще ме таксуват за престой в болницата.

# 91
В Сливен е безплатно секциото по медицински причини, за престой в болницата се плаща единствено, ако е ВИП стая. Иначе избор на екип се плаща, но секциото само по себе си е безплатно, ако имаш медицинска препоръка за такова. Не си спомням вече, май от очен лекар носих някаква бележка.

# 92
  • Сф
Масово изнудване по болници с тоя избор на екип още по мое време. И аз бях секцио, безплатно е да, по мед. причини, но екипа не е.  На всичко отгоре за 13 ти ме бяха планирали,че никой не искал. Обаче тръгна бебето да излиза нормално,пък екипа го няма.. по нощите. Чак ме навикаха.  И дежурния ме взе. Нищо не платих. Joy Но това си е чиста случайност.

# 93
Тя не е здравно осигурена, ще я осурвакат със сигурност. Но здраве да е.

# 94
Специално за родилки няма никакво значение дали е здравно осигурена. Раждането е безплатно. За планирано секцио пари се плащат - независимо дали си осигурена или не си.
Но реално тя и да вземе тези пари и да роди нормално, най-вероятно братята ще и ги вземат. Няма да се учудя, ако братът пришълец е влизал в тяхната стая и, за да рови за пари.

# 95
И спри да му чистиш след него,спри  да му готвиш.
Спри да му оправяш леглото
И говори с родителите си, при майки си не можеш ли да отидеш?

# 96
Спомням си как се чувствах аз след секцио. Беше преди цели 35 г. Лежах 10 дни в родилното, гледаха ни децата. И въпреки ова като излязох бях като прегазена от влак. Отидохме у родителите ми и майка ми ме гледа 40 дни, че и сестра ми помагаше. На мен ми е чудно как ще се върне авторката с бебето у дома и ще започне да слугува на двамата мъже, че и бебе да гледа. След месец може да четем нова тема гонят ме с бебето, защото нямам сили да слугувам.
 Не може да спре да слугува, ще я изгонят. Да не мислите, че я държат вкъщи за красота?

# 97
Нека спре. Тогава  ще лъсне истината за това какъв с какъв боклук се е събрала.

# 98
Поздравления за грамотното писане.
Дали са ви добри съвети. Кое е подходящо ще решите вие.
Бих искала да допълня за здравното осигуряване.  В момента здравното за безработни е 22.03 евро на месец. Разбира се, че ще мине време докато се възобнови. Искайте от мъжа ви(казахте че заработва добре), да започне да ви го плаща. Като имате време, идете в НАП Добрич да ви кажат точно как да стане.

# 99
Авторке, смири се. Ситуацията е, каквато е. Гледай да си добре с мъжа ти, защото зависиш от него на 100% и родителите ти не могат да ти помогнат. Добре си започнала да го игнорираш този брат, давай така и нататък. Дето казваше другарят Тодор Живков - снишаване, снишаване, снишаване. Правиш необходимото, гледаш да не взимаш този брат навътре, не поставяш ултиматуми и гледаш СВОЕТО И НА БЕБЕТО здраве. Всичко друго са празни емоции. Особено, след като вече си изгубила дете (съжалявам много...). Само ти си важна и бебето, игнорирай ненужното и не се натоварвай емоционално и физически.

# 100
Съвети да си гледа само себе и детето понякога напълно несъстоятелни. Излиза примерно с бебето от родилното и не прави нищо за мъжете! Като огладнеят, останат без чисти дрехи, съдове и се заринат в боклук дали няма да й поставят ултиматум или да запретва ръкави, или да се маха. Вече е гонена от мъжа си, дали няма да я погне пак, а тя няма къде да иде, че и с бебе на ръце. Ще слугува, та и хоро ще играе.

# 101
На всичкото отгоре пък и му пречили космите от кучето, че са по дивана. Ами на мен не ми пречат. Кучето ми е като дете. Аз знам така, че като на някой му пречи нещо, той прави всичко възможно за да се махне и да не стои повече да му пречи това и онова. Днес казах на мъжа ми "добре де, не искам да се караме, но вместо по цял ден да гледа клипчета,  може да търси работа" той нищо не каза... Имам чувството, че се замисля и той, но му е гузно явно да го изгони или най-малкото да го подтиква поне да търси квартира и работа.

# 102
На всичкото отгоре пък и му пречили космите от кучето, че са по дивана. Ами на мен не ми пречат. Кучето ми е като дете. Аз знам така, че като на някой му пречи нещо, той прави всичко възможно за да се махне и да не стои повече да му пречи това и онова. Днес казах на мъжа ми "добре де, не искам да се караме, но вместо по цял ден да гледа клипчета,  може да търси работа" той нищо не каза... Имам чувството, че се замисля и той, но му е гузно явно да го изгони или най-малкото да го подтиква поне да търси квартира и работа.

Ти да не си някаква врачка. Ванга ли си, Нострадамус ли си?
Че така предполагаш какво си мисли. Мисли четеш ли?
Ако четеше, нямаше да я има темата.
Мисли си следното - тая няма ли да млъкне, егати и досадата.

# 103
Аз след естествено раждане бях близо 3 седмици в нокаут, не можех сама да стана, да седна, да се обърна сама в леглото, за чистене, пране и готвене въобще не съм се сещала. И толкова ми се спеше, че ако имаше начин сигурно щях да спя поне 3 дни без да се събуждам. Благодарна съм, че всички ми помагаха.
Може би авторката с наближаване на раждането трябва да повика майка си при нея - от една страна ще има нейната помощ и подкрепа поне в първите 2-3 седмици, от друга като стане навалица братът може да се усети да се махне.

# 104
Напусни тази ситуация веднага и не си и помисляй да се връщаш - с времето нещата няма да се подобряват (независимо дали братът е при вас или не), а ти категорично ще си по-добре без тях! Ще се справиш! Успех! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт