Проблем заради име на бебето

• 6 769
  • 221
  •   1
Отговори
# 105
Дъщеря ни се казва Мая ,свекървата е Мария. Изобщо не ми е хрумнало да кръщавам на нейното име ,но след години чух,че е казвала и казва ,че внучката е на нейното име .Никога не е питала за имената ,никога не е давала мнение ,защо така си е помислила не знам. Но не съм я и питала ,не ми пречи.
Така ,че ето и една баба ,която с много различни букви пак казва ,че е на нея.

# 106
Две неща ми направиха впечатление в темата.
Защо изобщо се споменават хормони?
Не може това да е причина. И тук със сигурност не е.
Една жена дори и в критическата баш до толкова не може да откачи или поне не ми се струва вероятно.
Освен това свекървата е може би 50 годишна плюс минус, все още активна жена и в хубава възраст. Това е чисто и просто проклетия и инат.
Иска да се наложи жената. Продава си важности.
Другото което се написа е да й се кажело, че ще помислят. Е защо? За да се надява и само да подклаждат огъня още.
Няма смисъл от такива заобиколни неща.
Категорично, крайно и рязко се казва това и това ще е името, няма да го сменим.
Силно любопитна съм какво е това име, та предизвиква такива драми, неспане, неядене и е толкова грозно.
Направо не мога да се начудя. Да се тръшка колкото си иска. Това е само нейн, а и на мъжа й проблем.
Това, че авторката споделя, че дядото може би ще я подкрепи е бая притеснително междудругото. За в бъдеще може да си имате проблеми в отношенията си с тях. Имайте си едно наум.
Хубавото е, че не живеете заедно и сте самостоятелни.
Не влизай в обяснителен режим авторке. Прави си каквото си знаеш.
Съветът да се тръшкаш и повтарящ как майка ти ще се обиди и ти става лошо и вдигаш кръвно е топ съвет!
Точно това заслужават такива хора.

# 107
Ама топ съвет направо... Да стане още по-голям цирк.

# 108
Да, обаче мъжо е на път да се огъне...

# 109
  • София
Като е на път да се огъне, авторката да не се занимава с глупостите на свекърва си, а да го вразуми. Защото, вече казах, че ако той поддаде значи е безхарактерен и смотан, а с такъв се живее трудно.
Че то в неделя някой може да му каже, че е хубаво  жената да роди като в библейските времена, на сеното, с бабите и без лекари. Пък, ако бебето оцелее - оцелее. И пак ли друг ще му е виновен.

# 110
Тази свекърва просто е зла и доминантна жена и няма никаква причина да й се угажда, да й се прави евала и по какъвто и да е начин да се подклажда в нея усещането, че номерът й може да мине. Та и срокове ще дава, моля ви се! И какво става, ако не се спази срокът? Ще се откаже от сина си в Държавен вестник? Да го направи, но се чудя кой според нея ще изгуби от това, тя да си влоши безвъзвратно отношенията с младото семейство.
Има много прости и зли хора и тази е от тях, определено.
Ако трябва да съм съвсем честна, тази жена ми звучи като луда. Без грам здрав разум.

# 111
После ще благодари на снахата, че я е накарала да гладува и е отслабнала.

# 112
Да се чуди човек с коя ръка да се кръсти. Аз в такава ситуация бих сменила името веднага с друго, което харесвам. Не бих кръстила на друг член на разширеното семейство, понеже това би могло да нарани съпруга ми. Но едно неутрално име е добро решение. Предполагам, че така са се зародили вълните от Виктории, Симони, Габриели, Йоани и Теодори.

# 113
Съпруга ли щял да бъде наранен? А той не наранява ли бременната си жена, като я пита в последния момент дали не искала да промени името да е изцяло на майка му?
Семейство драматизатори и манипулатори са те. И той като един путьо Маринкин веднага каквото каже мама му бърза да го спази вместо да я постави на мястото й.

# 114
За хормоните, тъй като аз споменах предположението е защото много неадекватно ми се видя изживяване то на свекървата. Чак да не спи и да не яде за едно име. Иначе, вероятно много се цупят, но такива крайности би трябвало да имат някакви обяснения, затова си помислих дали не е от хормони. Аз съм минала през тази възраст без никакъв проблем и никакви медикаменти(освен силна мигрена, което не е особено типично и е възможно да е било от друго), но други стават като "осички"

Възможно е наистина обективно името да е сшешно, но родителите си решават. Няма друга възможност за, име, освен родителите да го изберат.

# 115
  • 🌊
Авторке, това си е вашето дете, ще носи името, което му дадете ако ще свека да си подпали дрехите пред родилното. И аз съм в 9 месец и на всичките болки, тежести и тревоги да ми се изтъпани с претенции... мерси. Човек може без храна от 3 до 8 седмици, може да ѝ дойде акъла.

За нашето дете никога не сме позволявали името да се дискутира. Пред родителите си обявихме, че ще имаме дете и ще се казва еди-как-си още в 12 г.с. и от тогава всеки казва на бебето по име. Една от моите баби се пробва веднъж с "Ама как не на свекъра?" и беше пресечена моментално.

# 116
  • Бургас
Понякога се чудя кой има силите, времето и енергията да се занимава с такива велики глупости.
Ми вдигаш телефона или я каниш на едно кафе и просто казваш какво сте решили. Ако се цупи, да се цупи.

Ако са от онези спорчета: на майка ми или на майката мъжо или на двете… (буквално двамата бъдещи родители въртят стратегия как да угодят на всички и най - вече на собствените си скрити желания, без да форсират другия) вземете си изберете съвсем различно име Simple Smile

ПП: допускам, че мъжа на авторката може тайничко да иска да кръсти на майка си и да тегли към това, използвайки нея като предтекст.

Пожелавам здраво дететнце, а то името ще си дойде с детето.

# 117
Работата е там, че сте още малки, млади и добронамерени. Искате ВСИЧКИ да са щастливи и доволни. Да знаеш от сега - НЯМА ДА СТАНЕ! Ако играеш по нечия гайда ще има хиляди неща, които да те нараняват и манипулират. Ама защо майка ти идва всеки ден, а тя веднъж седмично, защо предпочиташ на майка си манджите, защо на празник ХХ сте отворили първо нечии подаръци и тем подобни дребнавости и дреболии.
Стъпка първа е да осъзнаете, че не сте деца, които си играят на семейство с бебенце - кукла. А сте отделно семейство, което чака дете. Справяте се сами, не искате съвети, помощ и вмешателство. Сами преценявате какво да приемете и се научете да казвате НЕ без драмата кой ще се разсърди от това. Ще е бърз курс по порастване.
Втора стъпка - дистанцирайте се малко от тия баби и рода. Няма нужда ама оня какво чувствал, кой се тревожел. В момента ТИ СИ най-важна и се концентрирай в себе си, мъжа си и очакването. Всички други могат да си заврат емоциите нейде и да не те натоварват.
Научи се да правиш това, което смяташ за правилно. Мъжа ти също. И след като е редно и правилно да не се потдавате на манипулации.

Големи проблеми ще имаш със свеки... големи. Обери от сега отношенията!

Моето дете не се казва на никого - точно за това. 4 родителя и голяма драма. А аз имам и 3 баби, които са били дейни участници в моето отглеждане. На кого да го кръстя и да обидя другите. Айде няма нужда!

# 118

Семейство драматизатори и манипулатори са те. И той като един путьо Маринкин веднага каквото каже мама му бърза да го спази вместо да я постави на мястото й.

Научи се да правиш това, което смяташ за правилно. Мъжа ти също. И след като е редно и правилно да не се потдавате на манипулации.

Големи проблеми ще имаш със свеки... големи. Обери от сега отношенията!

Тези два цитата имат много тежест в темата. Да се чете с разбиране.

# 119
Този филм не сме го гледали, а направо сме го играли. Ма точно същия. Ужасно е. Не отстъпваш и точка!
Ще ѝ трябват години да ѝ мине, но сама си го е направила.
С теб съм!

Здравейте, бременна съм в девети месец и скоро трябва да раждам. С мъжа ми си избрахме още от началото име на бебето, което е между името на неговата майка и моята. И двамата си го харесваме много и не искаме да го променяме, но проблем прави майка му и то какъв. Скоро го е попитала как ще се казва и вметнала, че най-вероятно името няма да й хареса. Мъжа ми й казал какво сме решили и тя изпаднала в шок и ужас. Казала му, че на нея това име никак не й харесвало, било грозно, нямало никакъв смисъл и искала да кръстим детето изцяло на нея. Казала му да си помислим. Минават няколко дни и тя му звъннала по телефона, като го попитала дали сме били размислили относно името. Той й казал, че промяна няма да има, това име си харесваме и точка. От там тя започнала да му плаче, да го обвинява, че бил неблагодарен, че нямала да му прости никога. Не можела да спи и да се храни, откакто разбрала грозното име. И не знам още какви глупости му е наговорила, но така го е вкарала във филма, че той ми звъня да ме попита дали не искам да кръстим бебето на нея. Казах му, че задна няма да дам, защото името е избрано отдавна и това е избор между мен и него, а не майка му. Само да кажа, че разликата в името  между нейното и това, което сме избрали е една буква. Скандалът, който тя прави в момента е абсурден и не ми го побира акъла. Тя вместо да се притеснява дали всичко ще мине наред и бебето да е живо и здраво, седнала да реве и не могла да спи и да се храни, заради едно име. На мен ми стана много обидно и грозно, защото все едно гледам едно 10 годишно дете, което се е разлигавило, че не е получило играчката, която иска. Моя мъж също е в потрес от реакцията на майка му и мисли, че баща му ще я защити. Притеснява се, че след като се роди бебето няма да се радват. В момента вместо да очакваме раждането ние трябва да се притесняваме как ще реагират родителите му и дали няма да се обидят. Пред мен тя нито е подхващала темата, нито ме е питала. Звъни му по телефона и го манипулира, както й е кеф. Казала му, че той бил мъжът и той трябвало да реши. Явно в нейните очи аз съм просто един инкубатор, дето да износи детето и това е. Мъжа ми е на моя страна и той също й се чуди какво по дяволите изведнъж й стана, че да се държи така. Просто не мога да повярвам как може да има толкова изостанали хора. Моята майка не може да спи от притеснения, затова как ще мине раждането и дали всичко ще е наред. А неговата майка не можела да се храни и да спи, защото детето нямало да се казва на нея. От последният им разговор тя пак му дала срок от не знам колко дни да сме размислили и да кръстим детето на нея. Преди години, когато на брат му се е родило детенце отново е имало проблеми заради името. Не знам какво да правя имам опасения, че след време ще прави още по-големи проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт