Мнение за тикове на очите

• 295
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте детето ми има тикове на очите и ходихме на невролог и ни предписа Невротоп ретарт след колко време да чакаме резултати

# 1
  • София
На очен водихте ли го?

# 2
Да казаха че му няма нищо на очите

# 3
От това лекарство бях " на черешата". Само от една консултаия не бих го дала на детето си.
С удължено освобождане е. Има ъвеждаща доза в началото както и с в края на лечението намаляваща. Имаш ли доверие на невролога?

# 4
От началото бяхме на малки дози всяка седмица се увеличава ще дозата докато не стигне сутрин и вечер по едно хапче

# 5
От началото бяхме на малки дози всяка седмица се увеличава ще дозата докато не стигне сутрин и вечер по едно хапче

На колко години е това дете?  Доста стабилна доза си е това. Има ли ефект?

# 6
На 7години за момента кратки  промени има

# 7
На 7години за момента кратки  промени има

Не е лошо да потърсите и второ мнение. За всеки случай. Детето явно е по-емоционално. Осигурете му физическа активност - да скача, да играе, да изразходва енергия. И по-малко време за компютър и телефон.

# 8
Ходихме при д-р Дечева в Плевен

# 9
Дъщеря ми е с тикове от малка. Прехвърляна от невролог,на невролог никои нищо ни и изписа за тях. При нея изчезват и се появяват. Задължително се прави ЕЕГ на две места и после през 6 месеца. Аз вече се изморих от лекари и не я водя. Няколко години тренираше плуване и беше по-добре,сама се отказа. Сега играе някаква игра и вечер и пак ги забелязвам и се опитвам да я ограничавам, но е много трудно. Горките деца в този забързан свят,изпълнен със стрес и технологии,по-чувствителните страдат подсъзнателно...Не бих давала силни хапчета,но всяка майка си взема решение за детето си. Потърсете второ мнение,ако трябва и трето.

# 10
Каква е диагнозата по МКБ? Тикове на очите не е такава.

# 11
На моя приятелка детето има тикове с очите, които ту се появяваха ту изчезваха ...ходиха на лекар, оказа се че се получава от нерви. В крайна сметка по друг повод смениха училището, средата и всичко се оправи. Разбира се може просто да е израснало проблема ...но в повечето случаи с пубертета тези неща минават!

# 12
Незнам изпробвахме няколко лекарства правиха му ЕЕГ нищо не помага  аз се уморих много. Мисля че вината е в мен аз нещо правя грешно.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 15:17 от Marinova2000

# 13
Синът ми има всякакви тикове - различни, променящи се, включително и на очите от време на време. Ходили сме на невролог, правили сме изследвания. Лекарства не пие и не бих му давала. Неврологът го прати на кинезитерапия и ходи вече трети месец - сякаш има подобрение, но не е уау. Май така ще бъде, докато в един момент не се научи да се контролира сам.

# 14
Е как така няма диагноза? Какво лекувате тогава? Какво има на ЕЕГ-то? Нищо?

Общи условия

Активация на акаунт