Египет /Тема 19/

• 37 065
  • 541
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Въпрос до самоорганизиращите се пътешественици, но и всеки, който знае отговора, е добре дошъл да се включи – защо първите налични полети до Марса Алам с Pegasus са чак за началото на ноември?
Изкупени ли са по-скорошните или просто не летят до тази дестинация преди средата на есента?

# 346
Полетите започват със зимния сезон, не летят преди това

# 347
  • Sofia
Мерси! Не знаех, жалко. Simple Smile

То, излиза, че няма начин да се стигне директно до Марса Алам през лятото – на поносима цена, разбира се.

# 348
Директно не знам, то и през Истанбул не е директно. Иначе има полети и през лятото от Европа, примерно от Милано с ийзиджет.
На flightconnections.com може да си гледате какви полети има, за целия свят. Може да има леки несъответствия, примерно току-що обявен от авиокомпанията полет да не излиза веднага.
Между другото наскоро гледах полетите на Уиз от София до Египет на много ниски цени, точно през лятото. (Шарм обаче)

# 349
  • Sofia
Под "директно" имах предвид, самолетът да каца в Марса Алам. Simple Smile

Защото има и вариант да се лети до Хургада (май Pegasus имат изгодни полети дотам през лятото) и после трансфер с кола до хотела, но става малко сложно. Не че не е вариант, де.

Сега ще прегледам посочения сайт. Simple Smile

# 350
Има и вътрешни мисля. Ние сме до Хургада с пегасус, самостоятелно. Не намерих хотел, който да ми харесва в марса, иначе като локация бях повече за там.

# 351
  • Sofia
Има и вътрешни мисля.

Там е работата, че почти няма и вътрешни (говорим за летните месеци, нали), а малкото налични са егати цифрата. До Щатите летя горе-долу за тия пари. Laughing
В Марса от много отдавна съм вдигнала мерника на JAZ Costa Mares, но аз шнорхелувам по около 5-6 ч. дневно, като сме на море в Египет, та основното ми е да има разкошен house reef, с какъвто споменатият хотел разполага.

На flightconnections.com може да си гледате какви полети има, за целия свят.

Не можах да се оправя с този сайт – иска ми да заплатя някакъв пакет, за да го ползвам.

# 352
Хм, работи безплатно, с реклами
Някои неща са заключени, но е използваем и безплатно

# 353
  • На топло в неговото сърце.
В края на Октомври бях в Jaz Costa Mares,  страхотен хотел.Всичко е на ниво- храна, чистота и персонал. Вече е 18+ и ако сте с деца не става. Много костенурки и в някои от дните догонг.Рифа е от ляво на плажа, но има много лодки водещи туристи заради костенурките.Най- хубаво е сутрин без навалицата и размътената вода.Цената с чартър за тогава при 7 нощувки беше 2244 лева на човек, сега е с около 300 лева отгоре отново с чартър на Емералд.

# 354
Да де, ама чартъра не е до Марса Алам, а до Хургада. И после 3 часа с автобус....

# 355
  • Beyond the Frontiers
На същия залив като Costa mares е един по-нов, пак от веригата Jaz. Там приемат деца.

# 356
В Египет приемат ли долари на монети -по-специално по четвърт долар? Дъщеря ми си е правила колекция от такива /всеки щат издавал свои/ и вкъщи се мотаят един куп излишни железа. Стават ли за бакшиши, или няма да има какво да ги правят?

# 357
От София до Марса Алам можеш да стигнеш с едно прекачване през 20 летища и това е, за което е полезен сайт като flightconnections.com, просто ти показва маршрутите. За цени можеш да използваш метатърсачка като flightsfinder.com, която търси в резултатите от сайтовете на посредниците.

Това, което го няма във flightconnections обаче са полетите на Wizz с прекачване в Рим, а те са с най-ниски цени в момента и можеш да ги видиш директно и на wizzlink.wizzair.com, започват от 70 EUR базова цена на посока и са с 5-10 часа престой, имат и опции за защита, разгледай си ги.

С Pegasus предполагам, че не е много по-различна ситуацията по принцип.

# 358
Момичета, много по-евтино ли излиза да си организирате пътуване до Египет сами, в сравнение с агенция?

# 359
  • Beyond the Frontiers
Yellow flower 12, малко е рано за коментари. Директните полети тепърва предстоят и тогава ще се види.
За тези дето уж бяха април, май нещо не съм чела/ чула коментари. Честно казано дори не знам дали се осъществиха.

Общи условия

Активация на акаунт