Египет /Тема 19/

• 36 345
  • 533
  •   3
Отговори
# 495
"Аз само да питам..." като в пробиотичната реклама  Joy

Имаме оферта за Риксос Аламейн за м. Септември. Ще са стаи в основната сграда - за това съм си наложила мнението.
Гледах разни кличпета, четох разни отзиви, но някои неща не видях/схванах.
Интересува ме галимацията със смяната на кърпи за плажа и има ли къде да се разхожда човек истински? Видях някакъв ТЦ с магазини, ама нещо много пуст ми се видя по руските клипчета... То, верно, че са от няколко месеца, ама вероятността да се прибера БЕЗ манго в куфара, ме депресира от сега...
И за ресторантите ще ми е добре дошла информация, ако някой може да сподели такава.
Благодаря предварително!

# 496
Кърпите за плаж си ги взимате от едни малки като къщички, има персонал, който ви дава, колкото поискате, ката решите отивате и връщате или взимате нови. В смисъл, че не си ги носите в стаите - взимаш за плажа, ползваш и връщаш. Къщичките са на удобни места.
За разхождането няма много къде наистина. В този мол, който е до хотела, има и супермаркет, в който продават и манго Simple Smile В ТЦ иначе няма много магазини, има аптека обаче. Има адна алея, която води до един открит ТЦ, но е на 15тина минути пеша - там има доста повече магазини - H&M, детски магазини и други. За ресторантите всяка вечер се прави резервация за следващата - ден за ден.

# 497
Много благодаря!
Обичам да тръгвам подготвена, като една тичпична Дева по зодия  Joy

# 498
Бъди подготвена за пустош. Simple Smile
Може ли инфо за офертата ви, може и на лични, че цените по сайтовете нещо са излетели в небето в сравнение с миналия септември и май тази година.

# 499
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Герата, за кой риксос пишеш? Защото този до мола са шест кули и не знам да има друго, освен "основна сграда".

Барчето на басейна ми беше любимо. Сега били отворили много заведения и магазинчетата на кея за яхти Joy
Разхождала съм се докато още го правеха, тогава нямаше нищо.
От другата страна на О-Мола има две ресторантчета. Принцесата беше много прилична, другото също не е лошо, но там само сме пили кафе.
Хваща ме клаустрофобията там, всички пишеха наргилета и се чувствах като в потапяща се подводница. Joy
Молът работи само в сезон, после затварят магазините и остава аптека, банка и мобилен оператор.
Имат супермаркет сауди, цените са нормални, не съм забелязала да слагат някаква туристическа надценка.

Направили са пешеходен мост над магистралата за Марса Матрух и може пеш да се стигне до музея на битката в Ал Аламейн. Интересно е.

Ако се организирате с убер (казват, че лятото имало) можете да отидете до супермаркета Гомла, има всичко от домашни потреби, плодове, зеленчуци, храна, та до куфари, ако вашите са ви малки Joy
Имаше още един супермаркет, но трябва да проверя как се казваше.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 13:02 от st. Dobri

# 500
Добри, този е хотела. Имало допълнителна сграда, на около километър от тези кули, която била само за възрастни.
Да де, ама ми прилича на някакъв МОЛ, а стаите - на магазинчета в него... Бляк!

Какво е разстоянието от хотела до този музей?

zigizagi, не мога и на ЛС да ти кажа офертата, защото не минава през мене. Така да се каже - водят ме Joy
 По спомен е около 2 600 - 2 700 Е за двама.

# 501
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Знаех за риксос 18+, но не съм ходила там. То май си е съвсем отделен хотел.

Музеят не е  далеч, но не знам колко ще е приятно в жегата да се ходи до там. Най-добре с убер. Wink

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 19:57 от st. Dobri

# 502
  • Beyond the Frontiers
Няма Риксос adults only вече, стана Gewan нещо си.
Най-евтините стаи CLUB не са в кулите.

Туроператорът с Риксос е един. Цената при всички е една. Не гледайте таблиците, не си обновяват инфото и при всички излиза грешно. Цената е на запитване.

Евентуално още един туроператор пуска програма. Към днешна дата цените ги виждаме само в резервационната система. Програмата не е публикувана публично. Очаквам да стане до дни.
Цените обаче не са много различни или по-ниски.

П.П. не сравнявайте last minute цени с редовните. Редовните не са се вдигнали.

# 503
  • Пловдив
В крайна сметка колко излиза на човек края на юни или началото на септември?През друго време не ме интересува.Там е Средиземно море.

# 504
Здравейте, някой ползвал ли е Холидей център за резервиране на почивка в Египет? Или от кой тур оператор сте доволни?
Искам да резервирам почивка за октомври от Варна, но се чудя...

# 505
  • Beyond the Frontiers
В крайна сметка колко излиза на човек края на юни или началото на септември?През друго време не ме интересува.Там е Средиземно море.

Зависи от хотела.
Алмаза стартираха от около 800-850 евро.като цени, 12.09/ 19.09.
Аламейн - 1100/ 1200/1300 на човек според хотела. Риксос и повече.
Last minute за 800-900 евро имаше май, което е леко извън сезон. Юни 1100 евро. Това на специални оферти.

# 506
  • София
Привет,
Бръмнала ми е муха за топличко по нова година и това си е. Пътувала съм с Емералд 2 пъти в Анталия и съм безкрайно доволна от организацията,  сега заглеждам техните оферти. Никога не съм била никъде в Египет, решавам Шарм Ел Шейх.
АИ каза че по това време най-добре Наама бей, ооок
 Четох няколко теми тук-хотел бях харесала Мовенпик, от агенцията отрязаха, че много баири и еднообразна храна. Sentido и Reef-a респективно - ясни. Новотел поподрекоха от агенцията, но май доста базов ми идва..
И тази дразнеща НГ вечеря 500-700е за двама.отгоре, ма айде, просто добавям към общата цена..
Друго си мисля- дали няма да се потисна там? АИ вика давай доларче тук, 5 на бармана да ти дава вино в стъклени чаши, дай 10е на рецепция при настаняването да ти дадат по-хубава стая, оставяй по долар на камериерите като минават да ти е по-чиста стаята.. На мен би ми било потискащо да ме гледат все в ръцете и да съм касичка.. Така ли е??
Много исках да видя пирамидите,  ноо с тези безкрайни екскурзии май друг път ще е и специално за тях.
Не знам, споделете и вие ако ви се занимава с размислите.ми..
И ще ми е интересно ако някой е бил скоро в Movenpick да сподели.

# 507
Има държави, в които е нормално да се дава бакшиш. В Египет хората са много бедни, а за. нас 1 долар е нищо, даже едно кафе не можеш да си купиш. Ако даването на бакшиши те кара да се чувстваш зле - не давай или не ходи в Египет.

# 508

Четох няколко теми тук-хотел бях харесала Мовенпик, от агенцията отрязаха, че много баири и еднообразна храна. Sentido и Reef-a респективно - ясни. Новотел поподрекоха от агенцията, но май доста базов ми идва..
................
И ще ми е интересно ако някой е бил скоро в Movenpick да сподели.

Нямам идея за какви баири говорят от агенцията...
Да, плажовете /повече от един са/ са по-ниско от нивото на хотела, ама баири???
Самият хотел е на високо, но от едната страна, от там, където минават автомобили и автобуси, има чудесна алея, а прекият път към търговската част е по стълби, които не са проблем за хора с нормална подвижност. Даже са приятна разходка след вечеря. Не са много, не са стръмни, не са в тъмното... Храната е напълно нормална за района. Все пак Египет не е Турция. Честно казано, там не е лукс, но хотелът си е добър. Близо е до шумотевицата, а всъщност е на спокойно място. Бяхме през Октомври миналата година и новогодишна вечеря и програма не сме имали, но бих почивала в Мовенпик отново. Което не бих си причинила в Шармелион.
За Новотела - те са два, по един от двете страни на шосето. Да, на равното е, няма стълби и “баири“, но е в дажамбурето.

# 509
Мьовенпик ми е любим хотел и си го следя , макар че посещавам различни хотели.
Последните две години имаше най- ниски куверти за новогодишната нощ- около 100 евро.
Може би защото анимацията му беше слабото място . Храната е ОК. Но направиха цялостен ремонт и може да е друго сега

Общи условия

Активация на акаунт